Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Bozidar Radosevic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 06, 2022 6:06 pm

Ocito nista naucili nismo

MiroslavKruzik

ned feb 06, 2022 6:16 pm

Kulturno i finjak relativiziranje..

Veteran1965
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:21 pm

Ja stvarno ne znam gdje mi živimo, pa u tom svijetu relevantnim uzimamo mišljenja ljudi koji su godinama u penziji, ništa ne rade, ne prate dešavnja, ne prate trendove, niti u sportu niti u životu. Uz dužno poštovanje ali Zdenko Jelić, Nenad Starovlah, ili ranije neki drugi da ih ne spominjem jesu naši, bezrezervno, ali iskreno šta oni trenutno znaju? Pripadam generaciji 55+, u ozbiljnom internacionalnom poslu sam skoro 30 godina, i ne mogu više da stignem pratiti trendove, dešavanja, poslovne strategije, i sve što donosi nauka i tehnologija 21 vjeka. Sve to ne zaobilazi niti sport, naprotiv, kao jedan od najjačih poslovnih sektora, u fokusu je mnogih mladih, sposobnih bogatih ljudi iz svijeta businessa, i tu su snimaju, prate, kreiraju strategije i načine da kroz sport svoje investicije učine još većim svoje profite dignu n viši nivo. Uključuju nauku, kako u upravljanje, tako i u treninge, i mi bi sada konsultovali Zdenka i Nešu koji imaju po sedam ili osam banki. Dajte ba. Vidjeli ste danas Odobašića. Nastup, priča, profesionalnost, vlada informacijama, dozira ih ovim nazovi novinarima...takvi nam trebaju, mladi ambiciozni, ne boje se izazova, hoće rezultate, ne vole da gube. Spremni su i dalje da uče, napreduju...sigurno je da i griješe, ali ne gube samopouzdanje zbog toga, otresu glavom i idu dalje.
Tako je i sa trenerskom strukom. Ovdje polemišemo o Edisu za ili protiv, a niko ne spominje da nam je ukupno stručni štab sa Čičom, Omerom, katastrofalan. I uvijek je bio. Mjesto za uhljebljavanje jarana sa kojima smo nekad djelili svlačionicu, a ne mjesto gdje treba da dođu mladi školovani treneri, koji se grade, uče žele da se dokažu, imaju ambiciju za više.
Isto je i sa omladniskom školom. Truba treneri, uz truba organizaciju doveli su nas tu gdje jesmo, i gdje igrači slabo napreduju, i ne proizvodimo skoro ništa za prvu ekipu.
Uz borbu za investitora, moramo biti svjesni da i novac nama u ovakvoj organizaciji ništa ne garantuje. Mi trenutno nemamo viziju, ideju, strategiju, i nisam siguran da ćemoje i sa ulaskom kapitala i investitora imati. To je naš najveći izazov.
Zato sam stava, da niko od onih koji su prošli kroz klub ni u operativnom ili upravljačkom dijelu ne treba da se vraća, i nema mjesta za njega. Dajmo mladim i ambicioznim da preuzmu igru, a svjedok sam, bez obzira na veliki broj odlazaka mladih tu još uvijek ima znanja, talenta, energije i želje da se napravi nešto.
Ostavimo ono što je bilo iza nas i hrabro naprijed. Ko treba da odgovara, neka odgovara, ko je kršio zakon, neka bude procesuiran. Stavimo već jednom tačku, i hajmo jako i hrabro naprijed. To je jedina ispravna o razumna opcija, sve ostalo nas vodi....nigdje...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:26 pm

Sto nisi pisao sve ovo kad se Amar vracao? Nesto ne vidjeh post da tad nisi bio za povratnike??

Usput, ja bas jesam da Misimovic opet udje sad kad bude opcika da se moze kupiti udio u klubu.

Nek udje i kriminalac i da svojih 300-400 hiljada maraka, pa da vidimo hoce li tad raditi na boljitku kluba i pokusati te pare umnoziti ili ga svjesno upropastavati kao i do sad?
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u ned feb 06, 2022 6:32 pm, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:30 pm

Hahahahaha ovdje još fazon: ko je počeo rat

Majkel
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:31 pm

Željezničar, pa svi ostali. Dajte ljudi zapamtite to već jednom, ni Senad, ni Amar, već ŽELJO.

storm_raider
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:32 pm

Samo Zeljo...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

cala
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:34 pm

Ne znam stvarno, sto vise slusam ovu konferenciju to mi vise zvuci kao da nista konkretno nije dogovoreno niti usvojeno. Prica se o njemackom modelu koji je, ako se ja dobro sjecam, 51:49 ali to opet zahtjeva temeljne promjene statuta i pretvaranje kluba u dionicarsko drustvo.

Ovaj model je ono o cemu je i Miske pricao svojevremeno. Nema privatizacije kluba a imovina ostaje 1/1 na klubu bez ikakve mogucnosti prodaje, ali mogucnost za investiranje u postojecu imovinu i kasnije uzimanje zarade od iste postoji. Potencijalni partner/investitor dobije klub na upravljanje. Ovaj dio je najveci upitnik meni licno. Sta znaci dobiti klub na upravljanje? Kako nekoga privuci da ulozi ogromne pare i kako ce taj neko vratiti te pare i pri tome zaraditi? Da li to znaci da ce taj neki investitor uzimati sebi zaradu kluba ili dio zarade? Koliko uopste para neki klub u ovoj ligi moze zaraditi godisnje i kad se uzme u obzir ta zarada, koliko godina ce trebati da se isplati ta investicija? Meni, mrtvom laiku, na prvu padne na pamet barem 10 razlicitih pitanja a neko, ko je u toj prici, sigurno ima desetine pa mozda i stotine pitanja.

Ja se samo nadam da skupstina i uprava raspolazu sa puno vise informacija i odgovora nego sto je to danas predstavljeno medijima. Navijaci ne mogu i ne smiju biti jedini koji ce vaditi klub iz govana.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:36 pm

cvrle_jedanesterac je napisao/la:
ned feb 06, 2022 6:30 pm
Hahahahaha ovdje još fazon: ko je počeo rat
Nimalo smijesno. Sve dok i posljednji Zeljovac ne bude znao ko je kriminalac koji je umalo i jos uvijek radi na gasenju kluba starog 100 godina, a ko je bio prvi covjek najuspjesnije uprave poslije rata- ovo treba da se ponavlja!!

Jos uvijek mnogi ne znaju i ne zele da znaju za razliku.Relativiziraju i vrebaju iza coska dok se u medjuvremenu prodaju se velike navijace Zelje!

Veteran1965
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:37 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
Sto nisi pisao sve ovo kad se Amar vracao? Nesto ne vidjeh post da tad nisi bio za povratnike??
Jesam pisao sam, i tada, i prije, kritikujem sve što svojom glavom mislim da nije dobro za Želju. A ne bi se vraćao u istoriju, oni koji me poznaju, znaju da sam protiv tog istog Amara bio još 2003. A koju godinu prije sam grebao i rukama i nogama da dođe. Nijednom nisam bio za njegov povratak, jer mnogo znam, a to što znam nikada nije bilo dobro za Želju.
Tako da iskreno, nisam ti ja adresa u diskusiji povratnici ili ne. Svoj stav sam iznio i obrazložio, i to mislim jako argumentovano.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:39 pm

Veteran1965 je napisao/la:
Jesam pisao sam, i tada, i prije, kritikujem sve što svojom glavom mislim da nije dobro za Želju. A ne bi se vraćao u istoriju, oni koji me poznaju, znaju da sam protiv tog istog Amara bio još 2003. A koju godinu prije sam grebao i rukama i nogama da dođe. Nijednom nisam bio za njegov povratak, jer mnogo znam, a to što znam nikada nije bilo dobro za Želju.
Tako da iskreno, nisam ti ja adresa u diskusiji povratnici ili ne. Svoj stav sam iznio i obrazložio, i to mislim jako argumentovano.
Nadji mi jedan svoj post iz 2018/19 u kojem govoris da nisi za Amara i ja cu ti vjerovati.Eto, da ne idemo na dugo i na siroko. Javno ti se izvinim, kad to postas.Jel posteno?

Hare79
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:42 pm

Sve se zna, nista se ne zna.
Ovi iz kluba dali informacija koliko su htjeli, a novinari nista konkretno da pitaju.... pet osnovnih novinarskih pitanja da su postavili vise bi se saznalo. Nevjerovatno.....
Toliko bitna sjednica a presica poslije kao da je Krug 99, falio je jos Adil Kulenovic da preljeva iz supljeg u prazno.

Hare79
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:44 pm

Poseljedica toga je da mi i danas poslije sjednica raspravljamo ko je za amara a ko za misketa.... kao da danas nista nije bilo....

Veteran1965
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:46 pm

Nadji mi jedan svoj post iz 2018/19 u kojem govoris da nisi za Amara i ja cu ti vjerovati.Eto, da ne idemo na dugo i na siroko. Javno ti se izvinim, kad to postas.Jel posteno?
Šta ti je ba ko ima vremena za to. A sa druge strane, zašto bi se ja ikome pravdao? Iznio sam svoje mišljenje, argumentovao, ako ima nešto sa čime se ne slažeš, nemam problem, obrazloži.
Ne moramo se slagati, a sigurno možemo komunicirati uz ozbiljne argumente, bez vrijeđanja ili ubjeđivanja da neko treba gledati stvari nečijim drugim očima a ne svojim, ili razmlšljati onako kako neko drugi kaže, a ne svojom glavom.

thierryhenry21
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:49 pm

Hare79 je napisao/la:
ned feb 06, 2022 6:44 pm
Poseljedica toga je da mi i danas poslije sjednica raspravljamo ko je za amara a ko za misketa.... kao da danas nista nije bilo....
Dok se javno i zvanično ne yebe majka ušlji iz Trebinja, nema naprijed. Dok god postoje navijači koji brane i hvale lik i djelo AO - mi smo u dubiozi. Ugasiše haman klub i u ovim našim posljednjim slamkama spasa trebamo da zaboravimo na sve ono što su radili pojedinci? Za lijeka im svima trebalo.
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

thierryhenry21
Kontakt:

ned feb 06, 2022 6:56 pm

ned feb 06, 2022 6:46 pm

Šta ti je ba ko ima vremena za to. A sa druge strane, zašto bi se ja ikome pravdao? Iznio sam svoje mišljenje, argumentovao, ako ima nešto sa čime se ne slažeš, nemam problem, obrazloži.
Ne moramo se slagati, a sigurno možemo komunicirati uz ozbiljne argumente, bez vrijeđanja ili ubjeđivanja da neko treba gledati stvari nečijim drugim očima a ne svojim, ili razmlšljati onako kako neko drugi kaže, a ne svojom glavom.

slika

Da se ne raspravljate više, nije imao čovjek postova u to vrijeme uopšte(ili je izbrisao, mada čisto sumnjam da je to).
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned feb 06, 2022 7:06 pm

Samo lagano momci, idemo na 10milja, pa cemo onda o problemima.
Željezničar ante portas !

Veteran1965
Kontakt:

Ja sam jednom prestao pisati ovdje, jer sam kritikovao, kada to niko ovdje nije radio, oči su mi svi kopali, jer se nisam slagao sa nekim odlukama, i načinom rada i funkcionisanja. I sada imam isti stav da se utakmica u Krupi nije smjela izgubiti ni po koju cijenu.
Ali kada je krenula hajka, nisam neko ko je deklarativno i po forumima stao iza Misimovića i ekipe, nego sam čak i sa velikim drugovima i braćom sa tribine zakuhao, i nisam komunicirao neko vrijeme.
Glupo i bezze je da se ja ovdje pravdam bilo kome. Što bi rekli uvijek ima opcija da se "preskoči" pisanje koje se nekome ne dopada. A za sve ostalo....tu je moderacija :)

storm_raider
Kontakt:

ned feb 06, 2022 7:11 pm

Ja sam jednom prestao pisati ovdje, jer sam kritikovao, kada to niko ovdje nije radio, oči su mi svi kopali, jer se nisam slagao sa nekim odlukama, i načinom rada i funkcionisanja. I sada imam isti stav da se utakmica u Krupi nije smjela izgubiti ni po koju cijenu.
Ali kada je krenula hajka, nisam neko ko je deklarativno i po forumima stao iza Misimovića i ekipe, nego sam čak i sa velikim drugovima i braćom sa tribine zakuhao, i nisam komunicirao neko vrijeme.
Glupo i bezze je da se ja ovdje pravdam bilo kome. Što bi rekli uvijek ima opcija da se "preskoči" pisanje koje se nekome ne dopada. A za sve ostalo....tu je moderacija :)
I mastercard, sto bi rekao gavran.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 06, 2022 7:11 pm

E što usrasmo sami sebe

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], g 1, Google [Bot] i 44 gosta.

Prijava