sub dec 11, 2021 11:43 pm
Prema nezvaničnim informacijama Diglisić čeka samo još rješavane administrativne procedure kako bi bio siguran da ne baca novac u bure bez dna, a onda, barem kako bi to navijači željeli, Meša bi preuzeo jednu od uloga u klubu. U razgovoru za Voice on nije ni potvrdio ni demantirao da će do toga doći.
– Jako mi imponuje što bi ljudi koji vole Željezničar vidjeli u klubu i što me smatraju svojom legendom. Ja zaista jesam otjelotvorenje svega što Željo jeste, u sebi nosim Želju i moja je neporeciva želja da jednog dana treniram klub u kojem sam od svoje osme godine i fizički i duhom. Također, ne bih volio da dođem u Želju pod stare dane, kada više ne budem svome klubu mogao dati ono što objektivno mogu. Treće jako bi mi bilo drago kada bi se realizirali ovi planovi i kada bi Eldin ušao u klub i da sve bude čisto, da se napravi progres. Nadam se da će uspjeti. Ja mu pomažem da shvati šta je Željo, kako tu stvari funkcionišu i kako da napravi ozbiljan klub – govori u jednom dahu Meša.
Što se njegove karijere tiče, kaže da za naredne tri godine ništa nije planirao, nego da će se ponašati u skladu s onim što mu se ponudi.
– Evo danas sam išao u Belgiju na razgovor za jedan angažman, ali moram priznati da su sve to ponude koje bi malo ko prihvatio. Ja sam sam sebi kriv jer ranije nisam uzimao ono što sam trebao, a onda kad odbiješ nešto sve je teže naći angažman kojim bi bio zadovoljan. Svakodnevno dobivam ponude za Saudijsku Arabiju i afričke zemlje, ali nije to nešto što me previše zanima. Ako bih radio nešto, radio bih u sredini gdje je fudbal bitan, gdje ima esencije, a ne samo eto reda radi da nešto radim. A što se tiče Želje, ja bih najsretniji bio da liga dođe na jedan veći nivo, i da Sarajevo bude bolje i Velež, da dođemo do istinskog kvaliteta u kojem bi bio gušt raditi – smatra Meša ipak ostavljajući mogućnost da u nekoj ozbiljnijoj priči preuzme tim s Grbavice.
– Puno tu stvari treba prije posložiti i koje su bitnije nego to hoće li Meša sjediti na klupi – dodao je.
Fear of the Maniacs!