Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet nov 19, 2021 11:51 am

Umjesto da pozove navijace i raju na utakmicu, da nahajca navijace kako smo spremni "poginuti" za tri boda itd itd itd, on uzeo da komentarise navijacke pjesme.

Puno je on uzeo sebi za pravo. Hvala mu sto je uzeo "vruc kropmir" kada niko nije, ali ono prozivanje preko medija nakon utakmice protiv Rudara mu nije trebalo.

Sta neko drugi ima da zna kakva je situacija u nasem klubu.
Zna uprava, navijaci i igraci u kakvim smo govnima, sta ima nekome drugom davati povoda da ispira usta s nama.

Ivkovicu dohavizaj ti igrace ako mozes, da ako nista budemo ravnopravni sa Posusjem, Radnikom i Rudarom. Posusje nas pobjedilo nismo po golu osutali, Rudar nas razbio pogotovo drugo poluvrijeme, sta ce biti sa Radnikom ostaje nam da vidimo.

Mi navijaci znamo gdje nam je mjesto, a isto tako i ti znaj sta je tvoj dio posla.
Alea iacta est!

Leon_Professional
Kontakt:

pet nov 19, 2021 12:14 pm

milanribar je napisao/la:
pet nov 19, 2021 11:15 am
storm_raider je napisao/la:
pet nov 19, 2021 11:10 am
Koja pjesma Dine Merlina, ne mogu da povezem?
Vi koda niste na utakmicama :D

"Zar je to sve što imam ja od tebe, zar je to sve što je ostalo "

Pjeva se zadnjih par utakmica i meni je bezveze u trenutnoj situaciji ali eto...
Ja sam shvatio koja je pjesma u pitanju ali mi ovo prije nije jasno.

Nije valjda mislio da su zbog te pjesme oni prošli ovo kako on već kaže ovako dramatično?!?!?!
Ja kontam da nije šta drugo, ako je fakat mislio samo na to pjevanje onda stvarno niđe veze.

Jacksparrow
Kontakt:

pet nov 19, 2021 12:30 pm

https://youtu.be/Pd95dlPLURo

Protiv Radnika u jedan glas 💙
FCŽ

storm_raider
Kontakt:

pet nov 19, 2021 12:47 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet nov 19, 2021 12:14 pm
milanribar je napisao/la:
pet nov 19, 2021 11:15 am
storm_raider je napisao/la:
pet nov 19, 2021 11:10 am
Koja pjesma Dine Merlina, ne mogu da povezem?
Vi koda niste na utakmicama :D

"Zar je to sve što imam ja od tebe, zar je to sve što je ostalo "

Pjeva se zadnjih par utakmica i meni je bezveze u trenutnoj situaciji ali eto...
Ja sam shvatio koja je pjesma u pitanju ali mi ovo prije nije jasno.

Nije valjda mislio da su zbog te pjesme oni prošli ovo kako on već kaže ovako dramatično?!?!?!
Ja kontam da nije šta drugo, ako je fakat mislio samo na to pjevanje onda stvarno niđe veze.
Mislio sam da je neka druga pjesma, pa je tako tragicno shvaceno... Ne vidim problem, pretjeruje Ivkovic.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Eric Cantona
Kontakt:

pet nov 19, 2021 1:06 pm

DINO MERLIN :
'' Znaš kako ti je to , rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za želju. Hvala Bogu ja nisam među njima ''.
:pivo:

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

pet nov 19, 2021 1:19 pm

polako ljudi. pred nama je vrlo važna utakmica iz 1000 razloga. mozda je ovo namjerno lupio kako bi fo.kus prebacio na sebe, kako bi pritisak sa igrača skinuo

storm_raider
Kontakt:

pet nov 19, 2021 1:35 pm

Kako god, glupa je izjava, nepotrebna. Ne znam sta je mislio postici sa njom.

Majkel
Kontakt:

pet nov 19, 2021 2:24 pm

Od sad pjevamo "teško meni sa tobom, a još teže bez tebe".

fcz
Kontakt:

pet nov 19, 2021 2:51 pm

Jako nepromisljena, da ne kazem blesava izjava. Fok.us se opet pomjera na druge stvari, izrodi na gg.ba su vec objavili clanak u maniru onih najzucih portala koji pisu o farmama i zadrugama.

A da se ne lazemo i meni je glupo sto pjevamo pjesme Dine Merlina, pitara i svjetske supcine.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

positive
Kontakt:

pet nov 19, 2021 2:59 pm

Pjevat ćemo onda Bosnom behar probeharao, mene Željo razočarao... :D
hajmo rajice prljave stolice

positive
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:01 pm

Eh, da je taj dug snijeg
Da se do jutra otopi
Mogao bih i ja konačno
Kad oči zatvorim
Da se ne umorim

positive
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:10 pm

Sve je laž, Osim smrdi

A mogu i one malo pozitivnije, tipa:
Hajde Željo pobijedi
Bodove donesi...
i
Ja ću biti sijed ja ću biti star
Al voljet ću i tad Željezničar

A jest čovjek snimio dobre pjesme :baklja:

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:15 pm

cipiripi je napisao/la:
pet nov 19, 2021 11:51 am
Umjesto da pozove navijace i raju na utakmicu, da nahajca navijace kako smo spremni "poginuti" za tri boda itd itd itd, on uzeo da komentarise navijacke pjesme.

Puno je on uzeo sebi za pravo. Hvala mu sto je uzeo "vruc kropmir" kada niko nije, ali ono prozivanje preko medija nakon utakmice protiv Rudara mu nije trebalo.

Sta neko drugi ima da zna kakva je situacija u nasem klubu.
Zna uprava, navijaci i igraci u kakvim smo govnima, sta ima nekome drugom davati povoda da ispira usta s nama.

Ivkovicu dohavizaj ti igrace ako mozes, da ako nista budemo ravnopravni sa Posusjem, Radnikom i Rudarom. Posusje nas pobjedilo nismo po golu osutali, Rudar nas razbio pogotovo drugo poluvrijeme, sta ce biti sa Radnikom ostaje nam da vidimo.

Mi navijaci znamo gdje nam je mjesto, a isto tako i ti znaj sta je tvoj dio posla.
Slažem se nije mu trebalo ni ono u Prijedoru, a ni ovo danas previše je on sebi uzeo za pravo da komentariše stvari koje su za njegov dio posla nebitne odnosno sporedne. Navijanje neka prepusti najboljim navijačima u državi a on neka se usredotoči na to da mi počnemo pobjeđivati i kod kuće i u gostima.

Pjesma jednostavno oslikava trenutno stanje u klubu i nigdje ne vidim da se tekst direktno odnosi na njega i ekipu, sasvim je logično da se pjevanje ovakvog teksta u potpunosti odnosi na komplet situaciju u klubu i na neke sporedne stvari i razne opstrukcije koje su se dešavale i koje se dešavaju u zadnjih par mjeseci.
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:27 pm

Majkel je napisao/la:
pet nov 19, 2021 2:24 pm
Od sad pjevamo "teško meni sa tobom, a još teže bez tebe".
Samo da ne pjevamo Bosnom Behar probeharao, osjecacu se kao da gledam Bosnu na terenu. Mada smo tu negdje po kvaliteti.

Leon_Professional
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:28 pm

positive je napisao/la:
pet nov 19, 2021 3:10 pm
Sve je laž, Osim smrdi

A mogu i one malo pozitivnije, tipa:
Hajde Željo pobijedi
Bodove donesi...
i
Ja ću biti sijed ja ću biti star
Al voljet ću i tad Željezničar

A jest čovjek snimio dobre pjesme :baklja:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Stuart2
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:31 pm

Ja bih zamolio cijenjene kolege forumase ako ne mogu pomoci da ne odmazu. Glede Ivkovicevog intervjua vidim da je slabo ko razumio pozadinu i sta je trener htio postici. Ko je ikad trenirao djecu i omladince dobro zna da su psihe te djece jako jako osjetljive i da ista osoba pruza totalno suprotne rezultate u samo nekoliko dana. Danas je majstor na terenu a sutra nije u stanju dodati loptu kako treba. To su jako mlade osoba koje jos nisu u stanju da se nose sa pritiskom. Da znaju svoju vrijednost i da ih se ne dotice sta pise u novinama ili kaze na tv ili neko na forumu ili grupa na jugu pred koju moraju da se vrate kad
doticni skandiraju "Vrati se vamo"
Nakon toga moraju da odslusaju pjesmu ,"Zar je to sve sto je ostalo" kao da su oni krivi za to sta je od Zelje ostalo.
A oni su prije toga dali svoj maximum na utakmici. Jeste svoj maximum. Trcali su koliko su mogli, dodavali loptu najbolje sto su umjeli, organizovali napade i prekidali protivnicke akcije, sutali na gol. To nije nama navijacima dovoljno dobro, nije nas Zeljo prvi na tabeli.Ne igra kao Celzi.
Hajmo se sad pitati koliko su ta djeca kriva i ko snosi kolko krivice sto Zeljo nije takav kakvog ga mi hocemo.
Eto prvo poredjenje Grupa vs Igraci.
Kad kazem igraci mislim na ovu sadasnju postavu vecinom juniora.
Grupa-Ucestvovala u tjeranju bivse uprave, palila I pali baklje iako zna da ce time nastetiti klubu I klub ce morati placati kazne koje do sada kad bi se sabrale mogu se mjeriti desetinama a i mozda stotinama hiljada maraka.
Uprave vs Igraci - Zeljo je najveci brend u klupskom fudbalu u BiH.
I taj najveci brend su uprave dovele na prosjacki stap. Pametnom dosta.
Da ne pravim dalje poredjenja svi smo ponesto krivi kad je Zeljo u pitanju. Ivkoviceva krivica je da je htio da zastiti svoje igrace, da im da samopouzdanja, da zamoli druge da se ne izivljavaju na njima.
Pokusajte kad ste na stadionu i da kad vidite da je neko od nasih igraca napravio par gresaka ne da ne psujete nego da citav stadion skandira ime tog igraca da ga podrzite, ako je potonuo taj dan da ga vratite. Jer u psihi je sve kad su mladi igraci u pitanju.
Kad dodje nedjeljom na utakmicu da je ubjedjen da je najbolji i da sve moze. I tad ce mozda pruziti dobru partiju. Ivkovic to pokusava a vi mu sa svojim komentarima samo otezavate.
Zadnja izmjena: Stuart2, dana/u pet nov 19, 2021 3:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Hocemo juznu tribinu !

kvalitet
Kontakt:

pet nov 19, 2021 3:41 pm

Jasno je meni da je nama trener najmanji problem, ali ne mogu da se otmem dojmu da, otkako je došao kod nas, iz Hrvatske čujemo većinom negativne komentare, a oni ga valjda znaju...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

alenmesanovic
Kontakt:

pet nov 19, 2021 4:19 pm

kvalitet je napisao/la:
Jasno je meni da je nama trener najmanji problem, ali ne mogu da se otmem dojmu da, otkako je došao kod nas, iz Hrvatske čujemo većinom negativne komentare, a oni ga valjda znaju...
Uredu je sve to, ekipa nema kvalitet i to je jasno, većina navijača koja je upoznata sa situacijom u klubu se uklopila u to da ne očekuje puno i da je ekipa limitirana. Ne osuđujem ga, prihvatio se posla u najgorem mogućem trenutku ali da me je nešto zadivio, nije. Previše se oslanja na tezu i izjavu ništa mi ne moramo ili mi nemamo rezultatski imperativ i to me nervira. Situacija ne valja to i sami znamo ali ako ne valja ne treba gledati da na svakom koraku ističe kako mi nemamo rezultatski imperativ. Možda se njima to čini drugačije kao strancima iz druge države koji ne shvataju pravu suštinu šta nama Željo predstavlja, ali za mene je velika razlika biti sa 7 bodova razlike od predzadnjeg i biti na četvrtoj ili petoj poziciji sa 15 bodova razlike od predzadnjeg pogotov sa ovakvom ekipom koja konstantno oscilira. Dva poraza i u problemu si. Uostalom i cifra za plasman nije ista kad si deveti i kad si peti. Znamo da nismo miljenici saveza, uz neko zamijeranje lahko se može desiti da se okome na nas i onda dovedu opstanak u pitanje. A i Tomo treba malo biti realniji i objektivniji zamijera se manijacima što se igrači malo kude (znam da to utiče na psihu pogotovo kod ovih mladih igrača) mada se ovo više odnosilo na upravu ali ako je neko imao podršku u ovih pola godine onda su to igrači a i on sam zajedno sa njima.

ponosannavas
Kontakt:

pet nov 19, 2021 4:21 pm

Stuart2 je napisao/la:
pet nov 19, 2021 3:31 pm
Ja bih zamolio cijenjene kolege forumase ako ne mogu pomoci da ne odmazu. Glede Ivkovicevog intervjua vidim da je slabo ko razumio pozadinu i sta je trener htio postici. Ko je ikad trenirao djecu i omladince dobro zna da su psihe te djece jako jako osjetljive i da ista osoba pruza totalno suprotne rezultate u samo nekoliko dana. Danas je majstor na terenu a sutra nije u stanju dodati loptu kako treba. To su jako mlade osoba koje jos nisu u stanju da se nose sa pritiskom. Da znaju svoju vrijednost i da ih se ne dotice sta pise u novinama ili kaze na tv ili neko na forumu ili grupa na jugu pred koju moraju da se vrate kad
doticni skandiraju "Vrati se vamo"
Nakon toga moraju da odslusaju pjesmu ,"Zar je to sve sto je ostalo" kao da su oni krivi za to sta je od Zelje ostalo.
A oni su prije toga dali svoj maximum na utakmici. Jeste svoj maximum. Trcali su koliko su mogli, dodavali loptu najbolje sto su umjeli, organizovali napade i prekidali protivnicke akcije, sutali na gol. To nije nama navijacima dovoljno dobro, nije nas Zeljo prvi na tabeli.Ne igra kao Celzi.
Hajmo se sad pitati koliko su ta djeca kriva i ko snosi kolko krivice sto Zeljo nije takav kakvog ga mi hocemo.
Eto prvo poredjenje Grupa vs Igraci.
Kad kazem igraci mislim na ovu sadasnju postavu vecinom juniora.
Grupa-Ucestvovala u tjeranju bivse uprave, palila I pali baklje iako zna da ce time nastetiti klubu I klub ce morati placati kazne koje do sada kad bi se sabrale mogu se mjeriti desetinama a i mozda stotinama hiljada maraka.
Uprave vs Igraci - Zeljo je najveci brend u klupskom fudbalu u BiH.
I taj najveci brend su uprave dovele na prosjacki stap. Pametnom dosta.
Da ne pravim dalje poredjenja svi smo ponesto krivi kad je Zeljo u pitanju. Ivkoviceva krivica je da je htio da zastiti svoje igrace, da im da samopouzdanja, da zamoli druge da se ne izivljavaju na njima.
Pokusajte kad ste na stadionu i da kad vidite da je neko od nasih igraca napravio par gresaka ne da ne psujete nego da citav stadion skandira ime tog igraca da ga podrzite, ako je potonuo taj dan da ga vratite. Jer u psihi je sve kad su mladi igraci u pitanju.
Kad dodje nedjeljom na utakmicu da je ubjedjen da je najbolji i da sve moze. I tad ce mozda pruziti dobru partiju. Ivkovic to pokusava a vi mu sa svojim komentarima samo otezavate.
Falim te Boze da je neko shvatio sra je covjek htio reci. Kako da momci znaju na koga se odnosi. Logicno da misle da je na njih jer se pocelo pjevati kad su krenuli losi rezultati. I mi nagafjamo na koga se odnosi. Prvom meni je bilo najlogicnije da se odnosi na igrace. Tomi mozemo samo zahvaliti sto je iskreno iznio taj problem i zamolio fini navijace. Nista nije ruzno rekao. Zamolio i objasnio. Rekao da nije to i neki izgovor njegov nego da shvatimo sta ti momci prolaze. Povezao je to i sa tim da su zadnjih dana prolazili kroz velkke kritike vjerovatno ublehasa koji pisu momcima, pljuju ih. mozda i prijete. Mozda je htio i da na sebe prebaci gnjev. Cesto treneri djeluju nerelano jer hoce da izjavom postignu nesto totalno drugo. Iznenadili su me neki sa komentarima iskreno. Puna podrska momcima. Nebitan je Tomo. Dajte da izvuku ova tri kola max pa kmat cemo vremena za analize Tome i strucnog staba.

Ludvig Leple
Kontakt:

pet nov 19, 2021 4:22 pm

kvalitet je napisao/la:
Ko su to "oni"?
Novinari iz susjedne nam 'rvatske?
Kolege treneri iz susjedne nam 'rvatske?
Igrači koje je trenirao iz susjedne nam 'rvatske?
Sudije iz susjedne nam 'rvatske?

Dečko iznad je objasnio neke stvari, pa ako neko želi da shvati onda će i shvatiti.

U ovoj smrdljivoj državi svi samo čekaju da nekoga pljuju i blate i to je jedina istina.

Prije svega naoružajte se strpljenjem i probajte malo manje negative širiti. Ništa mi ne možemo promijeniti. Kada smo trebali dići glas nismo, šutili smo ko pi.čke obične i potpisali dan gašenja Kluba 23.12.2018.

Ne hvatajte se izjave trenera, nego u nedelju na stadion i plješčite vjerovatno najvećim antitalentima fudbala ikad i dajte im podršku da probaju barem nešto napraviti na krilima navijača, jer nemamo kvalitetnije u ovom trenutku.

Trenutno korisnika/ca: billybih, milanribar, nikson, SamoIstina, South, Ujko i 44 gosta.

Prijava