Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Fanzi
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 09, 2021 1:25 pm

Durgo je napisao/la:
uto nov 09, 2021 1:18 pm
Fanzi je napisao/la:
uto nov 09, 2021 1:11 pm
Da li je trebao otvoriti likvidacioni postupak Kluba?
Ne, vec je trebao u januaru kada je potpisao reprogam da sazove press i kaze sta smo uradili i sta je pred nama...
da se iznesu TACNI podaci o nasem poslovanju, to nije uradio, vec sada pricamo o ANEKSU koji je potpisan u januaru...

Opet kazem, zeljovac to je cinjenica... nema muda da vodi klub, i to je cinjenica....

i jos jednom, njegova namjera nije losa i niko ne kaze da nije uletio sa dobrom namjerom, ali jednostavno nije dorastao toj poziciji....
Čl. 43 Statuta FK Željezničar:

Direktor za svoj rad odgovara Upravnom odboru.

I dalje u Statutu, Upravni odbor odgovara Skupštini (javnosti?).

Kao i u slučaju Misketa i neke druge ljude i terete, sada ti i drugi ljudi teretite pogrešnog čovjeka za ispravnu stvar...

Philosophy
Kontakt:

uto nov 09, 2021 1:28 pm

fcz je napisao/la:
uto nov 09, 2021 1:19 pm
Fanzi je napisao/la:
uto nov 09, 2021 1:01 pm
Gosp. Nazifa ne poznajem, ali Mustafu Nurku odlično znam.
Sutra da imam 10 miliona na računu, poklonio bih taj novac Želji. Da se svi radujemo.

Međutim, pozicije i angažmana u Klubu se nikad ne bih prihvatio.
Jer, čekajte ba! Mustafa koji je 300x veći navijač Kluba od mene i pomogao mu je nebrojeno puta je sada na listi srama?
Imate li granice?
Bas tako. Ne zalijecimo se i ne izmisljajmo nove krivce kad ih vec ima dovoljno, pravih, jasno definisanih. A razmislite kome odgovaraju stalna trvenja, podjele i stanje u kojem svako na svakoga rezi.

Da je dovoljno iskusan i "prekaljen" da bude direktor, pa jos u ovakvoj situaciji - mozda nije. Najvjerovatnije nije. Ali u dobre namjere ne sumnjam. Igrom slucaja sam ga nekad davno i upoznao, siguran sam da bi Zelju ostetio jednako koliko i ja.

Ljudima koji se trenutno bore s problemima (a cujem da ih ima) najmanje treba jos jedan krug podjela. Mozda im se jedino moze zamjeriti ta neka sutnja i tajnovitost ali vjerujem da i za to postoji razlog i da nece sutiti dovijeka.
Namjere im nisu čiste čim šute i lažu. Niko im A ne bi rekao da su izašli sa jasnim informacijama. Nego šute lažu i muljaju. I krivi su im svi drugi. Od jučer i porezna uprava... Koja treba da te odblokira. Tu više nije stvar u zrelosti nego inteligenciji.
Ako se za klub boriš šutnjom i muljanjem onda su najveći navijači na svijetu.

Philosophy
Kontakt:

uto nov 09, 2021 1:31 pm

Fanzi je napisao/la:
Durgo je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:
Ne, vec je trebao u januaru kada je potpisao reprogam da sazove press i kaze sta smo uradili i sta je pred nama...
da se iznesu TACNI podaci o nasem poslovanju, to nije uradio, vec sada pricamo o ANEKSU koji je potpisan u januaru...

Opet kazem, zeljovac to je cinjenica... nema muda da vodi klub, i to je cinjenica....

i jos jednom, njegova namjera nije losa i niko ne kaze da nije uletio sa dobrom namjerom, ali jednostavno nije dorastao toj poziciji....

Kao i u slučaju Misketa i neke druge ljude i terete, sada ti i drugi ljudi teretite pogrešnog čovjeka za ispravnu stvar...
Čitaj malo dalje statut. Pa češ vidjeti da je za ovo odgovoran Direktor. Direktor je odgovorna osoba prema svim zakonima. Tako da mu niko ne može zabraniti da plati poreze i doprinose niti sporazum sa poreskom. Muljali su zajedno Nurko i Nazif su stari saziv... uigrali su se.

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto nov 09, 2021 1:32 pm

Jesmo li rahmetli jebemu majku ili i dalje ima neke nade?

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto nov 09, 2021 1:33 pm

Fanzi je napisao/la:
Durgo je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:

Pazi Fanzi, ako cemo sada pisati o tome kako se radi, i sta nije uradjeno bojim se da mozemo pisati do veceras...

Situacija u januaru je bila KATASTROFA, to je znalo dosta ljudi a Nurko ponajvise... kako je moguce da se u tom periodu niko nije javio, pa i on sam, ako je vidio da nema pozitivnog i ispravnog odgovora od UO? Kao neko ko voli zelju i sve sto to vuce, morao je barem osjecati MORALNU odgovornost da iznese JAVNO sve, jer skupstina tada je bila ODRON a UO da i ne pricam....

PS.
Ne zelim se porediti sa konama, al oni vjestica Sabrina samo sto nije iz pastete iskakava, a gdje je bio Nurko, kada smo bili u najvecim problemima?

Opet kazem biti zeljovac, ne znaci da si adekvatan za odredjene pozicije u klubu. ja sa svojim obrazovanjem i iskustvom, ne smatram da sam dovoljno dobar za skupstinu, al sigurno znam da sam vise izgradjena licnost od 80% STARIH saziva skupstina (iskljucio bih trenutni saziv, jer stvarno ne znam ko su ljudi u njemu, osim par pojedinaca za koje znam da su dobri)
Zadnja izmjena: TheBlue, dana/u uto nov 09, 2021 1:38 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

400000razloga
Kontakt:

uto nov 09, 2021 1:37 pm

A i ovi što pišu saopštenja se vole slikati u Željinim dresovima.
Ponekad i nazdrave

Fanzi
Kontakt:

uto nov 09, 2021 2:33 pm

@Durgo

Slažem se, zaista, da bismo mogli u dugo i na široko.
Pokušavam otkloniti svaku sumnju da je čovjek uradio nešto namjerno, na štetu Kluba. Kao navijač sigurno nije. Kao znalac u poslu, sigurno nije. Oba smo po zanimanju računovođe. Naš posao je između ostalih i zaštita onih za koje radimo od pravnih i poreznih nevolja. Misliš da bi čovjek rizikovao da izgubi sve? Subjektivno, imaš pravo pomisliti da ne zaslužuje biti direktor, ali ne i s aspekta poznavanja propisa...

storm_raider
Kontakt:

uto nov 09, 2021 2:45 pm

Fanzi je napisao/la:
uto nov 09, 2021 2:33 pm
@Durgo

Slažem se, zaista, da bismo mogli u dugo i na široko.
Pokušavam otkloniti svaku sumnju da je čovjek uradio nešto namjerno, na štetu Kluba. Kao navijač sigurno nije. Kao znalac u poslu, sigurno nije. Oba smo po zanimanju računovođe. Naš posao je između ostalih i zaštita onih za koje radimo od pravnih i poreznih nevolja. Misliš da bi čovjek rizikovao da izgubi sve? Subjektivno, imaš pravo pomisliti da ne zaslužuje biti direktor, ali ne i s aspekta poznavanja propisa...
Nije namjerno uradio, ali sta mi imamo od toga? Steta je ista.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto nov 09, 2021 2:51 pm

u augustu smo registrovali strance. da bi smo ih registrovali morali smo dobiti od porezne potvrdu da redovno izmirujemo obaveze. otkud odjednom problem sa poreznom?

Fanzi
Kontakt:

uto nov 09, 2021 2:54 pm

Evo da sam sjeo na njegovo mjesto, umjesto njega, cijeneci svoju odgovornost pred zakonom i funkcijom koju obavljam, jedino sto sam u COVID vremenima mogao uraditi je pokrenuti likvidacijski postupak Kluba radi insolventnosti. Razumijem da ne poznajete materiju, pa ne mozete odrediti prioritete. I da smo svi emotivni kad je Zeljo u pitanju.

Na kraju, postao je direktor kada niko to nije htio. Iz NO presao na mjesto direktora...

kvalitet
Kontakt:

uto nov 09, 2021 3:38 pm

Fanzi je napisao/la:
Evo da sam sjeo na njegovo mjesto, umjesto njega, cijeneci svoju odgovornost pred zakonom i funkcijom koju obavljam, jedino sto sam u COVID vremenima mogao uraditi je pokrenuti likvidacijski postupak Kluba radi insolventnosti. Razumijem da ne poznajete materiju, pa ne mozete odrediti prioritete. I da smo svi emotivni kad je Zeljo u pitanju.

Na kraju, postao je direktor kada niko to nije htio. Iz NO presao na mjesto direktora...
Koliko je sponzora on lično doveo u klub, koliko, isključivo njegovom zaslugom, prihodujemo mjesečno? Koliko je firmi kontaktirao u vezi sa sponzorstvom, koliko je poslao zahtjeva, molbi? Kome je otišao sve na noge, ako je bilo potrebe? Koliko je korisnih projekata on lično pokrenuo? Koliko je to dobrog donijelo klubu? Imam ja još pitanja, ali hajde da se zaustavim.

Možda su svi odgovori na ova pitanja dobri, zadovoljavajući, ali ja bih volio znati ove info o svakom članu UO, NO, direktora, o svakom zaposleniku i o svakom skupštinaru. Jedno je biti Željovac, drugo je biti odličan zaposlenik, ali Želju neće to izvući, nego liderstvo, ljudi koji će “izmisliti” pare, “prevariti” sponzore da daju dio novca itd. Ja ne vidim da išta pozitivno dolazi iz kluba, čak i maskirano. Ne vidim čak ni ono osnovno, a to je transparentnost, u svakom smislu. Tako se “kupuju” navijači, sponzori, javnost…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Charlie Sheen
Kontakt:

uto nov 09, 2021 3:42 pm

Shvatite da je taj lik izabran jer nije imao ko drugi, nasla se zamjena.
Ista prica za Nazifa,traze se rjesenja ali slabo da ko hoce.

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto nov 09, 2021 3:45 pm

kvalitet je napisao/la:
uto nov 09, 2021 3:38 pm
Fanzi je napisao/la:

Koliko je sponzora on lično doveo u klub, koliko, isključivo njegovom zaslugom, prihodujemo mjesečno? Koliko je firmi kontaktirao u vezi sa sponzorstvom, koliko je poslao zahtjeva, molbi? Kome je otišao sve na noge, ako je bilo potrebe? Koliko je korisnih projekata on lično pokrenuo? Koliko je to dobrog donijelo klubu? Imam ja još pitanja, ali hajde da se zaustavim.

Možda su svi odgovori na ova pitanja dobri, zadovoljavajući, ali ja bih volio znati ove info o svakom članu UO, NO, direktora, o svakom zaposleniku i o svakom skupštinaru. Jedno je biti Željovac, drugo je biti odličan zaposlenik, ali Želju neće to izvući, nego liderstvo, ljudi koji će “izmisliti” pare, “prevariti” sponzore da daju dio novca itd. Ja ne vidim da išta pozitivno dolazi iz kluba, čak i maskirano. Ne vidim čak ni ono osnovno, a to je transparentnost, u svakom smislu. Tako se “kupuju” navijači, sponzori, javnost…
nama je sunovrat počeo sa famoznom uplatnicom. i najveći belaj su nam napravile dojučeranje garniture jer su nam g.uzicom svuda vrata zatvorili i više niko nema povjerenja u nas. gdje god su šampanj ekipa usli, ljudi su poslije njih blinda vrata i video nadzor stavili da se slučano ne bi opet pojavili.

Philosophy
Kontakt:

uto nov 09, 2021 3:47 pm

Fanzi je napisao/la:

Ja iz ovog vidim da ti ne razumiješ postupak. Ne može direktor da pokrene likvidaciju (nije ovo d.o.o.) nego samo skupština. Nije ista materija UG i DOO. On nije mogao puno toga da uradi u klubu bez UO a njega je vodio šarlatan iz Londona. Druga stvar je da ga braniš zbog profesije i kao poznaješ ga. Pa kad poznaješ tu materiju opiši sve radnje koje poreska preduzme prije nego nekog blokira. Da li prvo šalje nalog za plaćanje, pa poslije toga šalje na prinudnu naplatu pa tek onda slijedi blokada. Da li je u ovom periodu mogao da okupi UO i Skupštinu i da im saopšti ovo pa bi se možda neke pare i našle. Mi smo o ovome saznali iz medija 10tak dana nakon blokiranja kluba. Al to je manji problem veći je problem što ljudi u skupštini nisu to znali nego su čitali na portalima.

ponosannavas
Kontakt:

uto nov 09, 2021 3:57 pm

Najajce mi je kad ovdje napisete sto se ne javite da pomognete i sto ne predlozite nekog. Evo ja znam vise ljudi koji su se uredno javili da pomognu i nikad ih niko nije zovnuo poslije toga. I Misketovi i ovi sada. Amaraovi pogotovo. Miske ne mora uci u klub ali moze reci sta da se radi jer meni djeluje da nema nekog koncepta. Ja moram reci nema jer ove sifrirane price ovdje vidjet cete i sl ne priznajem. Naslusao sam ih se koliko hocete. Ljudi treba da znaju bar nesto a ne gofinu evo sutnja ili evo tri mjeseca od skupstine zadnje. Sve rasprave ovdje proizilaze iz razloga sto nismo informisani nego svi imaju svoj izvor a laze se na sve strane. Po tomw smo poznati ko narod

Fanzi
Kontakt:

uto nov 09, 2021 4:32 pm

Philosophy je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:

Ja iz ovog vidim da ti ne razumiješ postupak. Ne može direktor da pokrene likvidaciju (nije ovo d.o.o.) nego samo skupština. Nije ista materija UG i DOO. On nije mogao puno toga da uradi u klubu bez UO a njega je vodio šarlatan iz Londona. Druga stvar je da ga braniš zbog profesije i kao poznaješ ga. Pa kad poznaješ tu materiju opiši sve radnje koje poreska preduzme prije nego nekog blokira. Da li prvo šalje nalog za plaćanje, pa poslije toga šalje na prinudnu naplatu pa tek onda slijedi blokada. Da li je u ovom periodu mogao da okupi UO i Skupštinu i da im saopšti ovo pa bi se možda neke pare i našle. Mi smo o ovome saznali iz medija 10tak dana nakon blokiranja kluba. Al to je manji problem veći je problem što ljudi u skupštini nisu to znali nego su čitali na portalima.
Mrzi me odgovoriti, ali osjećam obavezu kao predsjednik Plavog fonda da repliciram, strahujući da se neko ne zakači za ovaj komentar. Diskredituješ me paušalno, ali vidim i da vrlo opasno mjeriš tačku i zarez u pisanju. Navikao sam da pišem sa Željovcima, a ne pravnicima ili wannabe pravnicima.
Rekao bih da je riječ o nekom od starih drugara s foruma, pod novim usernameom, ali libo me.

Statut Kluba kaže da je obaveza Direktora da upozorava nadležne organe Kluba da li posluje po zakonu i poduzima mjere da se obustavi izvršenje nezakonitih odluka. Dakle, da tako je, Skupština je ta koja donosi odluku. U svom postu sam aludirao na to pismo Skupštini.

Čl. 36. Zakona o poreznoj upravi FBiH stipuliše uredno izmirenu poreznu obavezu kao legalnu (u smislu rokova).
Klub je izgubio ogroman novac u proteklom periodu, zagrcao u dugove i "normalno" je da nije bio u mogućnosti izmirivati svoje redovne obaveze. Onog trenutka kada se odustalo od budžetskog poslovanja, kada su ismijavali dva potpisa na sve isplate preko 20 KM, sve je postalo i više nego jasno. Scenario se mogao očekivati.

Vraćam se na hipotetiku. Ja direktor, ja odgovaram za zakonito poslovanje. Ja ne mogu da ispunim svoju obavezu zakonitog poslovanja.
Ja šaljem prijedlog Skupštini da se započne likvidacija Kluba, cijeneći dugove koje imam trenutno.
To bih ja uradio, da sa sebe skinem odgovornosti iz Zakona o prekršajima BiH, Krivičnog zakona BiH i Zakona o poreznoj upravi FBiH, kao i sudskoj praksi kod nas.

Prijedlog za likvidaciju može dati bilo ko, ali se provoditi može samo na osnovu odluke Skupštine. Međutim, sve su to valjani dokazi na Sudu da se skine nečija odgovornost, a pisali smo o nastojanjima i namjerama. Dovoljno je bilo da je napisao da se UO nije očitovao o problemima Kluba, da se ispita zakonska osnovanost likvidacije udruženja (pročitaj Zakon o udruženjima FBiH).

Na kraju, čovjek je podnio ostavku davno, a tek se nedavno našla njegova zamjena. Pozicija je tako atraktivna, da Philosophy i još par filozofa mogu da posipaju koga god žele i kako žele, skriveni iza lažnih imena.

Bonus za tebe: stav 5 čl. 47 Zakona o udruženjima kaže ovo:
Nad imovinom udruženja ili fondacije može se provesti stečaj. Stečajni postupak provodi nadležan sud na čijem je području sjedište udruženja ili fondacije, u skladu s posebnim zakonima.

Čl. 6 Zakona o stečajnom postupku FBiH kao PRVI razlog za otvaranje stečajnog postupka navodi platežnu nesposobnost pravnog lica. Ko ga može zahtijevati? Bilo ko!

Mogao si imputirati da sam s čovjekom povezan (i to bi fulio), ali da mi imputiraš da nešto ne znam, na mom terenu... E neće ti proći!

Dalja komunikacija je moguća samo pod punim imenima i prezimenima. Inače, foe lista. Foff!

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto nov 09, 2021 5:00 pm

Fanzi je napisao/la:

Ovo 2puta procitajte. Mustafa Nurko je pravnik. Dijete iz radničke porodice, covjek koji je tu postavljen kao prelazno rijesenje do dolaska nekih sto se tad vjerovalo boljih vremena. Trebao je s pravne strane sagledati neke stvari, pripremiti teren i otici te eventualno zastiti klub od eventualnih tuzbi koje su uveliko bile pred vratima.
Taj momak je posten i dosao je tu iz tih razloga kao vojnik kluba. Nit je imucan nit je nesto zaradio. Vise Siljak duguje kamatarima zbog kockarskih dugova nego on sto ima. Takodjer nema niti kontakata da dovede neke sponzore, a vjerovalo se da ce to na drugi način svakako biti rijeseno.

Malo sam nadoknadio neaktivnost i prelistao zadnjih cca 50.stranica foruma. Vidim standardna prica i neka kvazi prizivanja. Pogotovo prizivanja Gredica i Telibecirevica. Obojica su tu bili radi lovnih interesa i donijeli su samo stetu klubu, slicno kao i Nazif sad.

Ako Ivković ode, a vrlo vjv i hoce ostajemo i bez posudjenih igrača. Glavni krivac za to nece biti ni novinari niti bilo ko drugi vec Nazif. Pogledajte zadnje dvije pressice i samo ve vam se reci sto.

Philosophy
Kontakt:

uto nov 09, 2021 5:12 pm

Fanzi je napisao/la:
uto nov 09, 2021 4:32 pm
Philosophy je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:

Mrzi me odgovoriti, ali osjećam obavezu kao predsjednik Plavog fonda da repliciram, strahujući da se neko ne zakači za ovaj komentar. Diskredituješ me paušalno, ali vidim i da vrlo opasno mjeriš tačku i zarez u pisanju. Navikao sam da pišem sa Željovcima, a ne pravnicima ili wannabe pravnicima.
Rekao bih da je riječ o nekom od starih drugara s foruma, pod novim usernameom, ali libo me.

Statut Kluba kaže da je obaveza Direktora da upozorava nadležne organe Kluba da li posluje po zakonu i poduzima mjere da se obustavi izvršenje nezakonitih odluka. Dakle, da tako je, Skupština je ta koja donosi odluku. U svom postu sam aludirao na to pismo Skupštini.

Čl. 36. Zakona o poreznoj upravi FBiH stipuliše uredno izmirenu poreznu obavezu kao legalnu (u smislu rokova).
Klub je izgubio ogroman novac u proteklom periodu, zagrcao u dugove i "normalno" je da nije bio u mogućnosti izmirivati svoje redovne obaveze. Onog trenutka kada se odustalo od budžetskog poslovanja, kada su ismijavali dva potpisa na sve isplate preko 20 KM, sve je postalo i više nego jasno. Scenario se mogao očekivati.

Vraćam se na hipotetiku. Ja direktor, ja odgovaram za zakonito poslovanje. Ja ne mogu da ispunim svoju obavezu zakonitog poslovanja.
Ja šaljem prijedlog Skupštini da se započne likvidacija Kluba, cijeneći dugove koje imam trenutno.
To bih ja uradio, da sa sebe skinem odgovornosti iz Zakona o prekršajima BiH, Krivičnog zakona BiH i Zakona o poreznoj upravi FBiH, kao i sudskoj praksi kod nas.

Prijedlog za likvidaciju može dati bilo ko, ali se provoditi može samo na osnovu odluke Skupštine. Međutim, sve su to valjani dokazi na Sudu da se skine nečija odgovornost, a pisali smo o nastojanjima i namjerama. Dovoljno je bilo da je napisao da se UO nije očitovao o problemima Kluba, da se ispita zakonska osnovanost likvidacije udruženja (pročitaj Zakon o udruženjima FBiH).

Na kraju, čovjek je podnio ostavku davno, a tek se nedavno našla njegova zamjena. Pozicija je tako atraktivna, da Philosophy i još par filozofa mogu da posipaju koga god žele i kako žele, skriveni iza lažnih imena.

Bonus za tebe: stav 5 čl. 47 Zakona o udruženjima kaže ovo:
Nad imovinom udruženja ili fondacije može se provesti stečaj. Stečajni postupak provodi nadležan sud na čijem je području sjedište udruženja ili fondacije, u skladu s posebnim zakonima.

Čl. 6 Zakona o stečajnom postupku FBiH kao PRVI razlog za otvaranje stečajnog postupka navodi platežnu nesposobnost pravnog lica. Ko ga može zahtijevati? Bilo ko!

Mogao si imputirati da sam s čovjekom povezan (i to bi fulio), ali da mi imputiraš da nešto ne znam, na mom terenu... E neće ti proći!

Dalja komunikacija je moguća samo pod punim imenima i prezimenima. Inače, foe lista. Foff!
Nema potrebe za daljom raspravom oko pravno-računovodstvenih pitanja jer su ona samo argument za ono što se ovdje tvrdi a to je da je ZNAO da ćemo biti blokirani i to je skrivao zajedno sa Nazifom i ostatkom UO i to od SKUPŠTINE. I ti sada mene uvjeravaš i ljude da je on dobričina veliki Željovac itd. Pa nije valjda dozvoljeno svakom ko je veliki Željovac da laže i sakriva stvari?

alenmesanovic
Kontakt:

uto nov 09, 2021 5:41 pm

Ne vidim razlog da se prozivaju ljudi koji su uradili neke konkretne stvari za klub i da se istim zabranjuje ili na neki način onemogući ulazak u klub konkretno vidim dosta raje ne miriše Gredića, Žuju, Telibećirevića, Nijaza Brkovića, Zubanovića i još nekih x persona.

Ne razumijem zašto? Svaki od njih je uradio nešto konkretno za klub od kojih smo imali dosta koristi. Mislim od nekih smo imali više štete nego koristi međutim za sve ove Karavdiće, Baliće, Hasanbegoviće su ti ljudi doktori svog posla.

Recimo da navedem nekoliko primjera, dok je Nijaz bio u savezu bili smo zaštićeni maksimalno i situacije koje se danas dešavaju tad se nisu mogle niti smjele desiti. X puta nas je spasio svojim djelovanjem da se smanje kazne, suspenzije i ostalo ono što je bilo u njegovoj moći.

Žujo najtrofejniji Željin predsjednik, sa njim smo igrali kvalifikacije za LP.

Telibećirević osposobio reflektore i postavio stolice na stadion.

Zubanović i Hrapović su se u transferima naših igrača oslobodili određenog procenta koji je trebao ići njima i taj dio su dali klubu.

Koliko je novca Gredić ostavio na računu prilikom svog odlaska kako bi nasljednici mogli poslovati bez problema, koliko je duga vratio sa svojom upravom.

Svi ti ljudi na neki način imaju posebno mjesto u historiji FK Željezničar. Tako mislim da nije uredu da se ti ljudi prozivaju jer svako od njih je doprinio da Željo bude bolji i uspješniji. Isto tako ne možemo osporiti ni Senadov rad, izgradnju istočne tribine, krova na istočnoj tribini, zamjene terena ali isto tako ne možemo osporiti ni Amarove titule, pobjede, radovanja jest da nas je on i ugasio ali kako je tako je on je naš najtrofejniji trener i tu nema priče. Svi oni imaju posebno mjesto u našoj historiji. I ne vidim zašto je raja protiv Gredića, Telibećirevića, Brkovića, Zubanovića oni bi bar nešto uradili za razliku od predhodne dvije strukture (Cerić i Hasanbegović).

Dzezvar
Kontakt:

uto nov 09, 2021 5:44 pm

Odvadi Bazdarevicu malo odvadi
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 39 gostiju.

Prijava