Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri sep 22, 2021 10:22 am

alombardo je napisao/la:
sri sep 22, 2021 8:13 am
Mirek11 je napisao/la:
sri sep 22, 2021 8:07 am
blueboy je napisao/la:
sri sep 22, 2021 6:56 am
E tako se to radi kad te kolju sudije. Ne preko tastatura, ne psovkama na stadionu, sačekaš ga, zapališ mu auto, pa nek mu kupi drugo ovaj ko ga je poslao na zadatak. Ovaj više neće suditi po zadatku, a ostalima je ovo jaka poruka. Ovo smo mi Bandiću trebali uraditi, a on došao da ti sudi prvo kolo protiv Borca i još ti se smije na psovke. Bravo Red Army!
Boga mi mangupski i konkretno, svaka cas RAja!
Pogresno je ovo raditi na utakmicama jer ce ispastati klubovi. Organizovati se red armi manijaci oni gore robijasi i gradjani pred savez da i sjebati im sve seme
Pogrešno je bilo samo što su uletili u teren u toku utakmice i to će klub ispaštati. Ovo presretanje u tunelu nema veze s klubom, i, ako se već moraju raditi ovakve stvari, trebaju se raditi samo ovako kako su oni sinoć uradili.

Veteran1965
Kontakt:

sri sep 22, 2021 10:26 am

Oko ovih dešavanja u savezu, da stvari posložimo malo hronološki......
Prije ulaska Vice u savez na svim mogućim pozicijama su bili torpederi, i krojili su onako kako je njima odgovralo. ako nisu bili konkurentni, nisu mogli, bilo je bitno da mi ne uzmemo titulu, pa se tako desila Bijeljina, kao i sudijska "iživljavanja" na Grbavici
Dolaskom Vice, prvu sezonu se "ližu" sa njim, još drže mnogo pozicija, pa im ovaj svjesno poklanja korona titulu prekidom sezone, svi znamo sva dešavanja oko toga
Slijedeće sezone su imali dobru ekipu, i dobro stajali dok nije nestalo para, pa onda Vico ubacuje"u šestu" i uzima im titulu ispred nosa. Od tada kreće njihova kuhinja i mašinerija, rade okolo lobiraju, preko medija poduzimaju sve da povale Vicu (mogu al u rcuku). Lože okolo po klubovima, i oni su nosioci svih aktivnosti oko kontre savezu. Velež se najviše "upecao" i kako stvari stoje popušiće i navjeću foru.
Sada treba biti oprezan, hladne glave i dobro razmisliti šta i kako, i ne zalijetati se nipošto. Za sve neke odluke po ovom pitanju treba tražiti odobrenje na nivou skupštine.
Sila nije rješenje, sumnjam da je i bojkot. Na stranu što je lopovluk "brutalan" i ne nazire mu se kraj.
Ja lično sam nekoliko puta pisao, na raznim mjestima, i često komuniciram sa rajom i prijateljima. Krajnji cilj ulaska Vice u savez je razvaljivanje istog. Samim tim i reprezentacije, i države, odnosno formiranje selekcije manjeg entiteta. U tome imaju i punu podršku hercegovačke ekipe, posebno Zrinjskog.
Kod Bošnjaka standardno. Ko rogovi u vreći, svako svoj mali i lični interes gleda, i kao i uvijek od drveta šumu ne vidimo. Sisoje ko kurava šuti, gleda svoj interes, torpedo hinjski kao i od ¨46, Sloboda bez ozbiljne priče, mi u svojim belajima.
Kao i uvijek postavlja se pitanje, šta je rješenje. Ono što sam siguran da bojkot UEFA neće podržati ni u jednoj varijanti. Vico se preko srbije i lobiranja ušemio sa Čeferinom, i dobro stoji. Mi tu kolektivno svi prolaza nemamo. Vjerujte da bi ligu organizovali bez nas.
Po meni mi sada trebamo biti pametni, okrenuti se 100% sebi i svojim problemima, koji su druge prirode i prioriteta od pozicije na tabeli, i plasmana u Europu. Sada imamo i neke ljude u klubu koji mogu i zakonski pokušati odraditi neke stvari, i bar koliko toliko smanjiti ove lopovluke.
Na žalost nemamo snage, resursa i energije za bilo šta više, i po meni bi sve nagle aktivnosti, posebno krenuti nekim istupanjima iz lige bili čista propast.
Nikada nismo slijedili nikoga, a posebno najveće dušmane, pa ne trebamo ni sada. Samo sebe gledati, kao klub, ami navijači ponosno, kulturno i pametno, kako smo ovih dana pokazali da znamo i da smo godinama ispred svih ostalih. Nadam se da će iz kluba organizovati i dodatne sastanke sa navijačima, da se u narednim utakmicama napravi isključivo sportska atmosfera, bez baklji, ili bilo kakvih drugih incidenata, jer nemam sumnju da će biti more provokacija, izazova, pokušaja da se naprave neredi, jer bar mi stariji ne zaboravimo 90-te i početak rata, gdje su stadioni i navijačke skupine bila prva oružja u razvaljivanju bivŠe države...pa da nam se istorija ne ponovi...U PAMET...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

blueboy
Kontakt:

sri sep 22, 2021 10:28 am

cipiripi je napisao/la:
sri sep 22, 2021 8:56 am
Politika i to j.ebena politika.

Savezu smeta jak Velez, jak Zeljo, jako Sarajevo.

Zrinjskom i Tuzli ne smiju nista.

Sljedece je Sarajevo, sve se ovo radi SISTEMSKI. Bosnjaci koji su u Savezu su se prodali radi svojih interesa i Vico sa Valjicem vodi glavnu politiku.
Nedavno je Vico u jednoj emisiji najavio sistematizaciju radnih mjesta u Savezu, dakle ostace samo podobni.

Ovo ako ne ujedini navijace i klubove nece nista. Ono sinoc je bio horor i skolski primjer kako jedan sudija moze upropastiti utakmicu.

U jednu ruku mi je drago sto je nas klub u ovakvoj situaciji pa sada nismo nikome KONKURENTNI. Neka nas u nasim belajim neka prodju dvije tri godine dok se ne stabilizujemo, jer sve dok je Vico u Savezu i dok je ovakvo sudjennje, svaka borba protiv takvog sistema bi bila "pisanje uz vjetar". Ovako ne ganjamo nikakve rezultate, nema nikakvih trofejnih imeprativa, i misljenja sam da cemo uveliko biti postedjeni pvakvih situacija.

Ako me pitate da li treba stati iza Veleza, Sarajeva, Sirokog, Slobode reci cu da TREBA jer sve nas ovo isto sutra ceka.
Nećemo mi biti ništa pošteđeni, kad se nađemo na putu tim klubovima mi ćemo itekako ispaštati ako im pružimo otpor, jer se onda uključuju ovi plaćenici da to rješavaju. Možda će se samo neko manje nervirati zbog toga jer se nećemo boriti za neki konkretan cilj, ali definitivno nećemo biti pošteđeni.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri sep 22, 2021 10:49 am

Evo Vico je izjavio da ce smjeniti Hasica i pokopati Velez.

Na ovaj nacin salje poruku da je nedodirljiv i da ce udariti na svakog ko mu se suprostavi.

Sta je rjesenje?
Alea iacta est!

Okolele
Kontakt:

sri sep 22, 2021 10:49 am

S Juga se pjesma orii bori se Željo bori.. :baklja: :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:25 am

Prolit cemo uhljupe
Željezničar ante portas !

SenidRaso
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:31 am

Dzezvar je napisao/la:
sri sep 22, 2021 6:53 am
slika
E gledaj ovih FB strucnjaka.
Nas najveci problem je sto se javno misljenje formira na osnovu objava i komentara po drustvenim mrezama.
Nikada nisam bio za prodaju kluba ali jedva cekam da se pojavi taj investitor upravo zbog ovakvih stvari.
Onda mogu qrcu mom objavljivati ovakve statuse,i yebavati mater treneru na zapadu....
Ja sam taj sta je problem momku nije dao minute kreten od trenera

BC1921
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:46 am

Dzezvar je napisao/la:
slika
Nas najveci problem je sto se javno misljenje formira na osnovu objava i komentara po drustvenim mrezama.
Nikada nisam bio za prodaju kluba ali jedva cekam da se pojavi taj investitor upravo zbog ovakvih stvari.
Onda mogu qrcu mom objavljivati ovakve statuse,i yebavati mater treneru na zapadu....

Joj brate, izbaci tri lika sa ovog foruma hahahhahaba
Krivina Jug

storm_raider
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:47 am

I to oni sto se zbog medje svadjaju.

:rofl:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:49 am

Pa ovaj Stjepanović nije mogao proći ni jednog igrača Buzima

BC1921
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:51 am

storm_raider je napisao/la:

Hahahaahah, a najgore od svega sto je samo on protiv Ivkovica, moj Senide prodo si se za dres :rofl1:
Krivina Jug

djoxxx1921
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:52 am

Jel ko gledao ovu tekmu sinoc? Kako je sudio ovaj?

fcz
Kontakt:

sri sep 22, 2021 11:59 am

SenidRaso je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
**** te zivot ko da je Dzeko u pitanju. Je li nam Stjepanovic donio dvije-tri titule svojim golovima pa sad svjetsko cudo sto ne igra?!? Garantujes nam da bi dosad zabio jedno 12 golova da je igrao?

Uostalom, je li vazniji neki mladi, nedokazani igrac sa strane nego Zeljo? Za koga onda navijas? Za svog jarana Ogija? Ili mozda za svoj dzep? Za Zelju sigurno ne.

Puna podrska Ivkovicu, SVIM sredstvima! ;)
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

SirAlexFerguson
Kontakt:

sri sep 22, 2021 12:01 pm

fcz je napisao/la:
SenidRaso je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
**** te zivot ko da je Dzeko u pitanju. Je li nam Stjepanovic donio dvije-tri titule svojim golovima pa sad svjetsko cudo sto ne igra?!? Garantujes nam da bi dosad zabio jedno 12 golova da je igrao?

Uostalom, je li vazniji neki mladi, nedokazani igrac sa strane nego Zeljo? Za koga onda navijas? Za svog jarana Ogija? Ili mozda za svoj dzep? Za Zelju sigurno ne.

Djecije bolesti i mahalska prica. IVKOVICU samo ih deri. Sretno veceras, sta bude nek bude, držimo se svog puta.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Simply Blue
Kontakt:

sri sep 22, 2021 12:02 pm

I nadavati se golova..morao sam zumirati, ovako izdaleka mi se ucini da je Garbiel Batistuta
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

SenidRaso
Kontakt:

sri sep 22, 2021 12:07 pm

fcz je napisao/la:
SenidRaso je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika

Sto nije koji minut dao momku da odigra,na priateljskim utakmica mu neda,da ne govorim,posteno bi bilo da mu je rekao neces igrati raskid ugovora i gotova prica.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri sep 22, 2021 12:15 pm

Al cuj nas Stjepanovic hahahahahah

storm_raider
Kontakt:

sri sep 22, 2021 12:19 pm

Senad1921 je napisao/la:
sri sep 22, 2021 11:51 am
storm_raider je napisao/la:

Hahahaahah, a najgore od svega sto je samo on protiv Ivkovica, moj Senide prodo si se za dres :rofl1:
:rofl: :rofl:

BC1921
Kontakt:

sri sep 22, 2021 12:20 pm

Ja da sam na mjestu Stjepanovica uradio bi isto ko i Bekric, odmah objavio na IG. Pravda za Ognjena.
Krivina Jug

storm_raider
Kontakt:

Senad1921 je napisao/la:
Ja da sam na mjestu Stjepanovica uradio bi isto ko i Bekric, odmah objavio na IG. Pravda za Ognjena.
Ognjen heroj, a ne zlocinac.

Trenutno korisnika/ca: black64, Google [Bot] i 50 gostiju.

Prijava