Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

BC1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 24, 2021 11:21 am

Vidjecemo Acu protiv ozbiljnih ekipa, Vedran je isto izgledao dobro protiv radnika a u Tuzli i Mostaru, mene ledja zabolila koliko su ga lomili i koliko je kasnio.
Kosoric prije 4 godine nije bio ozbiljan stoper a kamo li sad...
Krivina Jug

Qooler
Kontakt:

uto avg 24, 2021 11:52 am

"Željezničar je nakon iznenađujućeg poraza od Mladosti na svom terenu, upisao novi poraz. Ovog puta od Tuzla Cityja na gostovanju rezučtatom 3:1. Tuzlaci su u prvom dijelu susreta riješili pitanje pobjednika"

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... raz-684213

Dakle i Tuzla City nas dobila. Šta kažu u OP, povodom ovoga? Ništa, na fb stranici objavljuju samo kada pobjede. Ovo je strašno gdje su nam juniori spali.

Dzezvar
Kontakt:

uto avg 24, 2021 2:11 pm

Senad1921 je napisao/la:
uto avg 24, 2021 11:21 am
Vidjecemo Acu protiv ozbiljnih ekipa, Vedran je isto izgledao dobro protiv radnika a u Tuzli i Mostaru, mene ledja zabolila koliko su ga lomili i koliko je kasnio.
Kosoric prije 4 godine nije bio ozbiljan stoper a kamo li sad...
Ma ne kazem ja da je sad Aco vauuuùuuuu....
Protiv brzih i jacih ekipa njega nema na mapi...
Ali sad da je katastrofa i nije vala...moze on jis uvijek na iskustvo odigrati,makar protiv ovih ekioa sa kojima cemo se boriti za opstanak....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

gavran
Kontakt:
Status: Online

uto avg 24, 2021 2:30 pm

Vrijeme je da roknu dvije😁😁😁
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ublehas
Kontakt:

uto avg 24, 2021 2:38 pm

exbabilon je napisao/la:
uto avg 24, 2021 9:26 am
Ne pisem odavno, ali ovo sto @storm napisa me ponukalo da se javim. Navijaci su zadnji koji treba da kroje sastav, svoje dugogodisnje frustracije da lijece, itd. Velez je to iskihao jer se tamosnjoj mahali Zvonic popeo na vrh glave, pa ih je Isic pocastio. Zadnja linija s Kosoricem je puno stabilnija i sigurnija nego bez njega trenutno. Svi bi mi stoperski par kojem Kosoric ne moze prismrdit, ali to sad nije realno. Dobro igra, ne pravi guposti i neka ga. Gasal stvarno ispod svakog nivoa kad udje.
:palacgore:

Ja da sam trener, meni bi igrali neki drugi igrači, ali sam takođe svjestan da trener puno više provodi vremena sa igračima od mene i sigurno bolje zna ko treba igrati. Kada to svi prihvatimo, biće nam lakše. Ko misli da zna bolje, neka polaže za licencu, neka se probije preko niželigaša i neka dođe da trenira Želju.

blueboy
Kontakt:

uto avg 24, 2021 3:11 pm

storm_raider je napisao/la:
uto avg 24, 2021 9:19 am
Evo nam i Memije. Ljudi, spustite ocekivanja, ove sezone je cilj izboriti opstanak. Meni je ovaj bod dobar. Vise sam ocekivao Durakovica, ali imamo trenera koji zna zasto ga nema. Isto tako od Gasala sam vise ocekivao i nadam se da ce se trznuti, stvarno ima sve predispozicije da napravi dobru karijeru. Sto se tice Kosorica i meni se popeo na vrh glave, ali ovo sto igra je dosta ok. Igracima znaci njegovo prisustvo na terenu, ponasa se kapitenski. Ima tu finog rezona.
Meni je isto bod ovdje sasvim ok jer sam svjestan naših trenutnih mogućnosti. Ljudi vide Radnik u problemu, nije dobio nikog dosad i nameće se imperativ pobjede, a realno nije tako.

Hare79
Kontakt:

uto avg 24, 2021 3:18 pm

Sta bi od dogovora?

svraka
Kontakt:

uto avg 24, 2021 4:21 pm

gavran je napisao/la:
Kada je vrijeme ptico
Forza 1921!

Oda majstore!

gavran
Kontakt:
Status: Online

uto avg 24, 2021 4:24 pm

mamba21 je napisao/la:
uto avg 24, 2021 4:21 pm
gavran je napisao/la:
Kada je vrijeme ptico
Do petka
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

thierryhenry21
Kontakt:

uto avg 24, 2021 4:27 pm

Qooler je napisao/la:
"Željezničar je nakon iznenađujućeg poraza od Mladosti na svom terenu, upisao novi poraz. Ovog puta od Tuzla Cityja na gostovanju rezučtatom 3:1. Tuzlaci su u prvom dijelu susreta riješili pitanje pobjednika"

Dakle i Tuzla City nas dobila. Šta kažu u OP, povodom ovoga? Ništa, na fb stranici objavljuju samo kada pobjede. Ovo je strašno gdje su nam juniori spali.
Ma kome god je iznenađenje poraz protiv Mladosti i protiv Tuzla City-a, taj ne prati juniorsku ligu nikako. Juniori su nam jedni od najgorih u ligi
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 24, 2021 4:29 pm

Ne ide to sa mladima tako gurni ga i nek igra stalno. Mora se dozirati i gurati u pravi momenat dok ne sazrije. Nama je najveci problem sto nam iskusniji igraci u ekipi nisu prevage. Da se ne uvirjede ali nama da su umjesto Blazevica, Mujezinovica npr igraci koji su top za nasu ligu tj najbolji na svojim pozicijama lakse bi se is djeca gurala. Poslije Zrinje staviti Drinu i Becu u tekmi gdje trebas bodove i gdje bi ako lose krene utakmica pali jos vise psihicki nije ok. Zato hvala Aci i Bekriji sto au ostali. Znace oni kolilo god igrali iako ja nor Bekrica od Slavke i onog u Mostaru nw zelim da vidim u Zelji. Aco je vise tu psihicki nego sto je kvalitetom iznad ali i ta psiha Acina i iskustvo koje nemaju ni Blazevic ni Mujezonovic iako su stariji je neki kvalitet zar ne? Kod Radnika minimum 10 igraca (nisam analizirao detlajno) imaju minimum sezonu a vecina i vise u ovoj nasoj ligi. Kod nas Subasic, Malic, Zdunic, Beca, Durak, Gasal, Drina nemaju vise od 300 minuta prije ove sezone i to u nebitnim tekmama. Da ne govorim da i Juricic ima jednu sezonu i to kakvu uzasnu, Mujezin isto tako a 29 mu godina. Blazevic ima dvije nikakve u dva kluba, jedino Bojo Vrhovac i Mekic imaju minuta u rangu igraca iz Radnika. Zato je neki Aco izuzetno bitan. Negdje sam neki dan procitao i nije Zlejo toliko mlad. Mozda smo u par deka sa Radnikom npr godinama ali smo neiskusniji. Pogledas npr transfermarkt i tamo smo medju najmladjima ali ako izbacis Zeca i Stilu jos smo skoro godinu mladji nego sto pise.

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 24, 2021 4:44 pm

Qooler je napisao/la:

O ovome sam mnogo pisao ali evo da dodam jos nesto. Sad smo imali tri igraca 2004 u prvih 11 a dvojica su jos usla. Npr. Sloboda je sa 6 igraca 2004 pobijedila ovo kolo, a nasa generacija 2004 je prosle godine igrala mnogo bolje dok nisu u zadnjim kolima dosle neke povrede i sl. Za Slobodu je gol dao Hamza Hadziavdic momak koji prosle godine nike imao mjesta u prvih 11 i na pousezoni otisao u Slobodu. Pametnom dosta. Ako je s pravom bio rezerva onda su nasa 2004 kvalitetna, a znalo se da nam je generacija 2003 losa jer su u kadetskoj konkurenicji kao noseca generacija jos sa Kulasinom i Bajricem bili daleko iza pitara npr po broju bodova.

Qooler
Kontakt:

uto avg 24, 2021 5:28 pm

ponosannavas je napisao/la:
uto avg 24, 2021 4:44 pm
Qooler je napisao/la:

O ovome sam mnogo pisao ali evo da dodam jos nesto. Sad smo imali tri igraca 2004 u prvih 11 a dvojica su jos usla. Npr. Sloboda je sa 6 igraca 2004 pobijedila ovo kolo, a nasa generacija 2004 je prosle godine igrala mnogo bolje dok nisu u zadnjim kolima dosle neke povrede i sl. Za Slobodu je gol dao Hamza Hadziavdic momak koji prosle godine nike imao mjesta u prvih 11 i na pousezoni otisao u Slobodu. Pametnom dosta. Ako je s pravom bio rezerva onda su nasa 2004 kvalitetna, a znalo se da nam je generacija 2003 losa jer su u kadetskoj konkurenicji kao noseca generacija jos sa Kulasinom i Bajricem bili daleko iza pitara npr po broju bodova.
Zašto ja pišem o ovome? Nikad nisam pratio juniore, ali u stanju kada je klub u ovakvoj situaciji, ubjedjen sam da su nam naši mladi igrači jedini ispravan put . To pokazuje i kako smo sada prvi tim "sklepali". Dakle kao što je infrastruktura vrijednost Želje, još veća su juniori, u ovoj situaciji. To su dvije noge na koje bi se trebali osloniti u ovim vremenima koja su pred nama. Šta sada imamo?

Jest da je prošlo samo par kola, ali evo Sloboda je pobjedila Zvijezdu 09, koja je prošle godine dominantno osvojila juniorsku Premijer ligu. Dakle, možemo očekivati da će ove godine Sloboda dominirati u juniorima. Kažeš naš junior otišao u Slobodu jer kod nas nije imao mjesta. Zaključak je jasan. Naš junior nema mjesta u našoj očito slaboj ekipi, a ima mjesta u izgleda najačoj juniorskoj ekipi ove godine. Za ovo bi neko trebao, još danas da leti iz omladinskog pogona.

Qooler
Kontakt:

uto avg 24, 2021 5:40 pm

Vrlo vjerovatna situacija je da ako se neki naš sadašnji mladi igrač ex junior pokaže kao kvalitetan, da ćemo bit prinuđeni ga prodati. Kako para fali, sigurno ćemo opet bit u situaciji da posežemo za novim juniorima. Ako neko misli bar godinu unaprijed, sada bi trebao da privučemo svakog kvalitetnog juniora, sa nekim simboličnim ugovorom. Takvoj djeci je par stotina KM dovoljno da ih se privuče. Umjesto toga, naš junior odlazi u Slobodu. Recimo za platu grobara kluba, sigurno si mogao privući 10 juniora koji su u vrhu po kvalitetu, pa da slijedeće godine opet imas opcija. Ali ne...tako da sam se tek sad zabrinuo.

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 24, 2021 6:29 pm

Samo dajwm primjere sto nw znaci da ce ovaj Hamza biti igracina iako ima talenta. 2004 godista su prosle godina bila noseca u kadetima i na polusezoni su dvojica igeaca (jedan standardan i reprezentativsc i ovaj Hamza koji je povremeno ulazio) otisla u Slobodu. Ovaj prvi je odmah zaigrao za juniore kao dvije godine mladji u tom prvenstvu iako se Sloboda borila za titulu a nasi juniori su se od nje oprostili jos na polusezoni. Hmaza je igrao za kadete, ali je sada kao mladji junior standardan u juniorskom sastavu. Inace Sloboda ima vec sest bodova vise od nas a ima mladju ekipu ove godine, a nasa 2004ta koja su proslo prvenstvo bila isprsd istih tih godista Slobode ne igraju skoro nikako. Malo detaljnije sam pokusao da i ostali shvate sta pricam.
Ja ovo vec godinama pricam bas iz tog razloga kao i ti Qooler i nijw bitno u kakvoj smo situaciji kao klub. I kada budemo u dobroj u nasim juniorima treba biti minimum 5 od 10 najvecih potencijala iz tog godista sa podrucja BiH a to sada nije ni blizu. Ako ne mogu odmah dobiti sansu u prvom timu ima sistem kako da napreduju da za dvije ili tri godine budu medju 11 ili u najgorem slucaju medju 22 igraca. Nemamo mi odakle dovoditi talente nego iz okoline. Bolje ih je dovesti u juniore i uciti ih nego da dodje u 20toj a niej prosao ni osnove jer nije imao dobre trenere.

Grbavica
Kontakt:

uto avg 24, 2021 6:46 pm

ponosannavas je napisao/la:
uto avg 24, 2021 6:29 pm
Samo dajwm primjere sto nw znaci da ce ovaj Hamza biti igracina iako ima talenta. 2004 godista su prosle godina bila noseca u kadetima i na polusezoni su dvojica igeaca (jedan standardan i reprezentativsc i ovaj Hamza koji je povremeno ulazio) otisla u Slobodu. Ovaj prvi je odmah zaigrao za juniore kao dvije godine mladji u tom prvenstvu iako se Sloboda borila za titulu a nasi juniori su se od nje oprostili jos na polusezoni. Hmaza je igrao za kadete, ali je sada kao mladji junior standardan u juniorskom sastavu. Inace Sloboda ima vec sest bodova vise od nas a ima mladju ekipu ove godine, a nasa 2004ta koja su proslo prvenstvo bila isprsd istih tih godista Slobode ne igraju skoro nikako. Malo detaljnije sam pokusao da i ostali shvate sta pricam.
Ja ovo vec godinama pricam bas iz tog razloga kao i ti Qooler i nijw bitno u kakvoj smo situaciji kao klub. I kada budemo u dobroj u nasim juniorima treba biti minimum 5 od 10 najvecih potencijala iz tog godista sa podrucja BiH a to sada nije ni blizu. Ako ne mogu odmah dobiti sansu u prvom timu ima sistem kako da napreduju da za dvije ili tri godine budu medju 11 ili u najgorem slucaju medju 22 igraca. Nemamo mi odakle dovoditi talente nego iz okoline. Bolje ih je dovesti u juniore i uciti ih nego da dodje u 20toj a niej prosao ni osnove jer nije imao dobre trenere.
e ovo je kljucna stvar pored terena naravno.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

AdmirA
Kontakt:

uto avg 24, 2021 6:52 pm

Opet novinari počeli zakuhati za zatvaranje stadiona. Manite se te priče.

svraka
Kontakt:

uto avg 24, 2021 7:08 pm

AdmirA je napisao/la:
uto avg 24, 2021 6:52 pm
Opet novinari počeli zakuhati za zatvaranje stadiona. Manite se te priče.
Vrlo moguce. Zato iskoristiti nedjelju da napunimo Grbavicu.
Forza 1921!

Oda majstore!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto avg 24, 2021 7:10 pm

I ako bude zatvaranja, za vakcinisane ce bit otvoreno.
Željezničar ante portas !

MiroslavKruzik

uto avg 24, 2021 7:23 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
uto jul 27, 2021 2:25 am
Dzezvar je napisao/la:
pon jul 26, 2021 7:30 pm
Bosanac1993 je napisao/la:
pon jul 26, 2021 3:34 pm

I septembru slijedi ponovne strožije epid.mjere i prvi na udaru će biti stadioni i navijači.
Nista od tih mjera nema.Raja bez veze naglaba.
Isrina je da se svi pripremaju kao da ce biti novog vala jer moraju tako.
Ide vakcinacija lagano ....
Kakva bolan vakcinacija kod našeg zatupljenog naroda,pa mi cemo i ove donirane vakcine prokockati i docekati da se iste doniraju u druge zemlje jer kod nas nema zainteresovanih.

A usput kad vec spominjes da nece biti mjera zbog vakcinacije, pogledaj samo zemlje u kojima je vakcinacija na visokom nivou ali i pored toga vladaju sve vece epidemioloske mjere zbog predostroznosti i suzbijanja sirenja novih sojeva. Uglavnom, ne moras se oko svega petljat i biti najpametniji.
Rekoh ja tebi šta slijedi u septembru, al' ti @dzezvar kazes raja bezveze naglaba onako i ide vakcinacija kod naroda kojeg je lakse ubijedit u teoriju zavjere nego vakcinaciju.

Od sad razmisli, narod je kod nas težak ko crna zemlja.

Trenutno korisnika/ca: gavran, Google [Bot], santakuruz i 33 gosta.

Prijava