Vidjecemo Acu protiv ozbiljnih ekipa, Vedran je isto izgledao dobro protiv radnika a u Tuzli i Mostaru, mene ledja zabolila koliko su ga lomili i koliko je kasnio.
Kosoric prije 4 godine nije bio ozbiljan stoper a kamo li sad...
Ma ne kazem ja da je sad Aco vauuuùuuuu....
exbabilon je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 9:26 amNe pisem odavno, ali ovo sto @storm napisa me ponukalo da se javim. Navijaci su zadnji koji treba da kroje sastav, svoje dugogodisnje frustracije da lijece, itd. Velez je to iskihao jer se tamosnjoj mahali Zvonic popeo na vrh glave, pa ih je Isic pocastio. Zadnja linija s Kosoricem je puno stabilnija i sigurnija nego bez njega trenutno. Svi bi mi stoperski par kojem Kosoric ne moze prismrdit, ali to sad nije realno. Dobro igra, ne pravi guposti i neka ga. Gasal stvarno ispod svakog nivoa kad udje.
Meni je isto bod ovdje sasvim ok jer sam svjestan naših trenutnih mogućnosti. Ljudi vide Radnik u problemu, nije dobio nikog dosad i nameće se imperativ pobjede, a realno nije tako.storm_raider je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 9:19 amEvo nam i Memije. Ljudi, spustite ocekivanja, ove sezone je cilj izboriti opstanak. Meni je ovaj bod dobar. Vise sam ocekivao Durakovica, ali imamo trenera koji zna zasto ga nema. Isto tako od Gasala sam vise ocekivao i nadam se da ce se trznuti, stvarno ima sve predispozicije da napravi dobru karijeru. Sto se tice Kosorica i meni se popeo na vrh glave, ali ovo sto igra je dosta ok. Igracima znaci njegovo prisustvo na terenu, ponasa se kapitenski. Ima tu finog rezona.
Do petka
Ma kome god je iznenađenje poraz protiv Mladosti i protiv Tuzla City-a, taj ne prati juniorsku ligu nikako. Juniori su nam jedni od najgorih u ligiQooler je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 11:52 am"Željezničar je nakon iznenađujućeg poraza od Mladosti na svom terenu, upisao novi poraz. Ovog puta od Tuzla Cityja na gostovanju rezučtatom 3:1. Tuzlaci su u prvom dijelu susreta riješili pitanje pobjednika"
https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... raz-684213
Dakle i Tuzla City nas dobila. Šta kažu u OP, povodom ovoga? Ništa, na fb stranici objavljuju samo kada pobjede. Ovo je strašno gdje su nam juniori spali.
O ovome sam mnogo pisao ali evo da dodam jos nesto. Sad smo imali tri igraca 2004 u prvih 11 a dvojica su jos usla. Npr. Sloboda je sa 6 igraca 2004 pobijedila ovo kolo, a nasa generacija 2004 je prosle godine igrala mnogo bolje dok nisu u zadnjim kolima dosle neke povrede i sl. Za Slobodu je gol dao Hamza Hadziavdic momak koji prosle godine nike imao mjesta u prvih 11 i na pousezoni otisao u Slobodu. Pametnom dosta. Ako je s pravom bio rezerva onda su nasa 2004 kvalitetna, a znalo se da nam je generacija 2003 losa jer su u kadetskoj konkurenicji kao noseca generacija jos sa Kulasinom i Bajricem bili daleko iza pitara npr po broju bodova.Qooler je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 11:52 am"Željezničar je nakon iznenađujućeg poraza od Mladosti na svom terenu, upisao novi poraz. Ovog puta od Tuzla Cityja na gostovanju rezučtatom 3:1. Tuzlaci su u prvom dijelu susreta riješili pitanje pobjednika"
Dakle i Tuzla City nas dobila. Šta kažu u OP, povodom ovoga? Ništa, na fb stranici objavljuju samo kada pobjede. Ovo je strašno gdje su nam juniori spali.
Zašto ja pišem o ovome? Nikad nisam pratio juniore, ali u stanju kada je klub u ovakvoj situaciji, ubjedjen sam da su nam naši mladi igrači jedini ispravan put . To pokazuje i kako smo sada prvi tim "sklepali". Dakle kao što je infrastruktura vrijednost Želje, još veća su juniori, u ovoj situaciji. To su dvije noge na koje bi se trebali osloniti u ovim vremenima koja su pred nama. Šta sada imamo?ponosannavas je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 4:44 pmO ovome sam mnogo pisao ali evo da dodam jos nesto. Sad smo imali tri igraca 2004 u prvih 11 a dvojica su jos usla. Npr. Sloboda je sa 6 igraca 2004 pobijedila ovo kolo, a nasa generacija 2004 je prosle godine igrala mnogo bolje dok nisu u zadnjim kolima dosle neke povrede i sl. Za Slobodu je gol dao Hamza Hadziavdic momak koji prosle godine nike imao mjesta u prvih 11 i na pousezoni otisao u Slobodu. Pametnom dosta. Ako je s pravom bio rezerva onda su nasa 2004 kvalitetna, a znalo se da nam je generacija 2003 losa jer su u kadetskoj konkurenicji kao noseca generacija jos sa Kulasinom i Bajricem bili daleko iza pitara npr po broju bodova.Qooler je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 11:52 am"Željezničar je nakon iznenađujućeg poraza od Mladosti na svom terenu, upisao novi poraz. Ovog puta od Tuzla Cityja na gostovanju rezučtatom 3:1. Tuzlaci su u prvom dijelu susreta riješili pitanje pobjednika"
e ovo je kljucna stvar pored terena naravno.ponosannavas je napisao/la: ↑uto avg 24, 2021 6:29 pmSamo dajwm primjere sto nw znaci da ce ovaj Hamza biti igracina iako ima talenta. 2004 godista su prosle godina bila noseca u kadetima i na polusezoni su dvojica igeaca (jedan standardan i reprezentativsc i ovaj Hamza koji je povremeno ulazio) otisla u Slobodu. Ovaj prvi je odmah zaigrao za juniore kao dvije godine mladji u tom prvenstvu iako se Sloboda borila za titulu a nasi juniori su se od nje oprostili jos na polusezoni. Hmaza je igrao za kadete, ali je sada kao mladji junior standardan u juniorskom sastavu. Inace Sloboda ima vec sest bodova vise od nas a ima mladju ekipu ove godine, a nasa 2004ta koja su proslo prvenstvo bila isprsd istih tih godista Slobode ne igraju skoro nikako. Malo detaljnije sam pokusao da i ostali shvate sta pricam.
Ja ovo vec godinama pricam bas iz tog razloga kao i ti Qooler i nijw bitno u kakvoj smo situaciji kao klub. I kada budemo u dobroj u nasim juniorima treba biti minimum 5 od 10 najvecih potencijala iz tog godista sa podrucja BiH a to sada nije ni blizu. Ako ne mogu odmah dobiti sansu u prvom timu ima sistem kako da napreduju da za dvije ili tri godine budu medju 11 ili u najgorem slucaju medju 22 igraca. Nemamo mi odakle dovoditi talente nego iz okoline. Bolje ih je dovesti u juniore i uciti ih nego da dodje u 20toj a niej prosao ni osnove jer nije imao dobre trenere.
Vrlo moguce. Zato iskoristiti nedjelju da napunimo Grbavicu.
Rekoh ja tebi šta slijedi u septembru, al' ti @dzezvar kazes raja bezveze naglaba onako i ide vakcinacija kod naroda kojeg je lakse ubijedit u teoriju zavjere nego vakcinaciju.Bosanac1993 je napisao/la: ↑uto jul 27, 2021 2:25 amKakva bolan vakcinacija kod našeg zatupljenog naroda,pa mi cemo i ove donirane vakcine prokockati i docekati da se iste doniraju u druge zemlje jer kod nas nema zainteresovanih.Dzezvar je napisao/la: ↑pon jul 26, 2021 7:30 pmNista od tih mjera nema.Raja bez veze naglaba.Bosanac1993 je napisao/la: ↑pon jul 26, 2021 3:34 pm
I septembru slijedi ponovne strožije epid.mjere i prvi na udaru će biti stadioni i navijači.
Isrina je da se svi pripremaju kao da ce biti novog vala jer moraju tako.
Ide vakcinacija lagano ....
A usput kad vec spominjes da nece biti mjera zbog vakcinacije, pogledaj samo zemlje u kojima je vakcinacija na visokom nivou ali i pored toga vladaju sve vece epidemioloske mjere zbog predostroznosti i suzbijanja sirenja novih sojeva. Uglavnom, ne moras se oko svega petljat i biti najpametniji.