Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 29, 2021 9:40 am

Raptor44 je napisao/la:
čet apr 29, 2021 9:21 am
storm_raider je napisao/la:
čet apr 29, 2021 9:09 am
I svima dugujes. Na ljeto nas ceka kolaps.
Ma oprostit će oni to, ipak su to naša djeca.. :shisha:
Mislim da 14 igrača ide, tj. istiće im ugovor.

edit: nisam vidio da je Raptor već stavio spisak na prošloj stranici.

teteac8684
Kontakt:

čet apr 29, 2021 9:42 am

storm_raider je napisao/la:
čet apr 29, 2021 9:09 am
I svima dugujes. Na ljeto nas ceka kolaps.
Babuka će sve to riješiti...Uz šampanjac naravno :guz:

kvalitet
Kontakt:

čet apr 29, 2021 10:21 am

Klub zvanično neće prisustvovati sastanku. Bravo.

O ovoj temi svakako treba pričati i dogovarati se, ali ne sada i ne pod ovim okolnostima.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Racional87
Kontakt:

čet apr 29, 2021 10:35 am

kvalitet je napisao/la:

O ovoj temi svakako treba pričati i dogovarati se, ali ne sada i ne pod ovim okolnostima.
Šta ćemo se mi dogovarati, kad imaš u klubu ološ koji te srozava iz dana u dan, a za koji mjesec ti prijeti totalno rasulo i sudbina Čelika.
I sad mi kao neki faktor. :rofl: ne možemo svoju avliju pomesti.
Amar Osim danas je od Željezničara zatražio isplatu 128.000 KM na ime zateznih kamata, a klub tvrdi kako nekadašnjem strategu Plavih ne duguje ništa.

Amare Džukelo napolje !

kvalitet
Kontakt:

čet apr 29, 2021 10:58 am

Racional87 je napisao/la:
čet apr 29, 2021 10:35 am
kvalitet je napisao/la:

Šta ćemo se mi dogovarati, kad imaš u klubu ološ koji te srozava iz dana u dan, a za koji mjesec ti prijeti totalno rasulo i sudbina Čelika.
I sad mi kao neki faktor. :rofl: ne možemo svoju avliju pomesti.
Nema to puno veze jedno s drugim. U Engleskoj, u njihovoj asocijaciji premijerligaša, manji klubovi, uvjetno rečeno neorganizovaniji klubovi, su često bili odlučujući faktor o donošenju nekih odluka. Udruženje premijerligaša, s pravilom jedan klub, jedan glas, jeste nešto što bi trebalo biti rezultat svih ovih dogovora, ali sad pričati o tome, s posebnim akcentom na suđenje, je cinično. Ljudi nas kradu bukvalno godinama, u vrijeme Senada, u vrijeme Amara, izbiju nam titulu (bez obzira na to što smo mi mogli i trebali to uzeti) nekakvim penalima, poništavaju čiste golove i svi šute. Kad se ploča okrenula i kad se ide niz dlaku drugom klubu - eh sad je problem.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 29, 2021 12:07 pm

Izofiraše se pitari s ovim saopštenjem i sastankom. I neka su.

Bravo za naš klub.

storm_raider
Kontakt:

čet apr 29, 2021 12:09 pm

Pa pitari su i napravili ovu ujdurmu oko sastanka da se ne bi pricalo o katastrofalnim rezultatima i eventualnom gubitku titule kod njih. Malo da se skrene prica, nismo trebali ni odgovarati, samo ignorisati.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

IlProfessore
Kontakt:

čet apr 29, 2021 12:12 pm

Prvi put u stojoj godišnjici Kluba da osjetim obrise ponosa nakon najave neprisustvovanja ovom sastanku.
Još samo da uhljupima izbijemo titulu iz ruku makar nekim remijem, da ne pričamo o 3 boda, i duša će mi biti mnogo mirnija iako ne znam kakva nas sudbina i agonija čeka u vrlo bliskoj budućnosti. Ali ono slavlje penala Zrinjskog protiv nas na derbiju ne mogu i nikada neću halaliti, ali baš nikada.

NeodgovorniPojedinac
Kontakt:

čet apr 29, 2021 4:16 pm

Logično je bilo ne odazvati se ovom pozivu, trošiti dragocjeno vrijeme koje možemo utrošiti u jako korisne svrhe.
Zahvaljujući našem najtrofejnijem "šefu struke" mi smo još samo kratko Premijerligaš, tako da nas ova tematika puno i ne dotiče.
Nas zanima samo FUTBOL!

SanMan
Kontakt:

čet apr 29, 2021 4:38 pm

Nisam baš skonto što smo mi protiv ovoga sem da komšijama crkne krava.
Danima, mjesecima, godinama trunimo kako nas sudije i savez zaklaše a sad ....

plavi kanarinac
Kontakt:

čet apr 29, 2021 7:39 pm

Kad smo mi zvali molili slali pisali, smijali su se, sad kad nas boli k za sviranje i kad smo nezavisni od sviranja i sudija fol oni pozivaju picke.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet apr 29, 2021 9:33 pm

SanMan je napisao/la:
čet apr 29, 2021 4:38 pm
Nisam baš skonto što smo mi protiv ovoga sem da komšijama crkne krava.
Danima, mjesecima, godinama trunimo kako nas sudije i savez zaklaše a sad ....
Ako se ova priča pokrene u junu/julu sve ima smisla. Osnovati udruženje premijerligaša, pa onda se okupljati.
Da se ne lažemo, znamo zašto su pitari sada pokrenuli ovo pitanje. Nisam gledao njihove utakmice, tako da ne znam koliko su oštećeni, ali mislim da nisu ništa specijalno. Samo dižu halabuku zbog svojih neuspjeha i što je Vico glavni u savezu, a Borac trenutno na vrhu, pa da se osiguraju.
Gledajući samo ovu polusezonu, ako je neko oštećen onda smo to mi. Do unazad 2-3 utakmice smo svaku utakmicu bili oštećeni. Ovo jako apsurdno zvuči, ali i uz ovakvu igru (ako se ovo igrom može nazvati), mi bismo uz pravilne sudijske odluke bili u ravnopravnoj borbi za Europi, pa i titulu.
Staviću u spoiler kome se da čitati, pišem iz glave pa možda zaboravim neke situacije.
Spoiler:
Željezničar-Sarajevo : Poništen gol Kosorića zbog nepostojećeg ofsajda ; Crveni (drugi žuti) za Oremuša zbog situacije s Muletom (možda da, možda ne)
Tuzla City-Željezničar : Penal za Tuzlu, a Šeha došao prvi do lopte. Koliko se sjećam bilo je u njihovom šesnaestercu igranje rukom u drugom poluvremenu, trebao je biti penal
Željezničar-Olimpik : Suvišno je bilo šta pisati. Gol Lendrića poništen iz neobjašnjivih razloga + dva nedosuđena penala
Željezničar-Tuzla City : Koliko se sjećam penal nije suđen za nas
Sloboda-Željezničar : Gol za Slobodu iz ofsajda
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

fcz
Kontakt:

čet apr 29, 2021 10:13 pm

Dzeko je Unitedov Varupa.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

avlami97
Kontakt:

čet apr 29, 2021 10:57 pm

http://www.pufbih.ba/v1/novosti/2072/pr ... 2021godine
Pogledati pod rednim brojem 79.
Poreski dug sa kamatama preko 3,8 mil KM, a glavnica preko 1,6 mil KM. Bože sačuvaj. Pa skoro smo glavnicu bili spustili ispod 0,5 mil KM. Šta nam uradi Dan pobjede i Football. :roll:

NA DAN 31.03.2021. GODINE
glavnica - 1.639.879,70 KM
kamata - 2.218.311,30 KM
ukupno - 3.858.191,00 KM

Cirka 1,5 miliona KM novog duga smo nabili od Nove godine do kraja marta. Halo ba, za 3 hebena mjeseca je bagra nabila milku i pol i to samo prema poreznoj. Kakvi su to lopovi, uhljupi, ološ, dušmani Kluba, pa to nema na zemaljskoj kugli. Dragi Bog zna koliko smo dužni prema igračima, administraciji, dobavljačima. FUJ stoko nesposobna, lopovska.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

plavi kanarinac
Kontakt:

čet apr 29, 2021 11:56 pm

avlami97 je napisao/la:
Poreski dug sa kamatama preko 3,8 mil KM, a glavnica preko 1,6 mil KM. Bože sačuvaj. Pa skoro smo glavnicu bili spustili ispod 0,5 mil KM. Šta nam uradi Dan pobjede i Football. :roll:

kamata - 2.218.311,30 KM
ukupno - 3.858.191,00 KM

Cirka 1,5 miliona KM novog duga smo nabili od Nove godine do kraja marta. Halo ba, za 3 hebena mjeseca je bagra nabila milku i pol i to samo prema poreznoj. Kakvi su to lopovi, uhljupi, ološ, dušmani Kluba, pa to nema na zemaljskoj kugli. Dragi Bog zna koliko smo dužni prema igračima, administraciji, dobavljačima. FUJ stoko nesposobna, lopovska.
Ma ne mogu se oteti utisku da je ovo planski i jesam fan idoliziram jednog čovjeka pod kojim smo do sad mogli imati jug u izgradnji i ko zna sta vec ne... Idoliziram ga, on mi je idol, isključiv sam. Zašto zato sto od kako znam za sebe i za Klub bolje nije bilo...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

storm_raider
Kontakt:

pet apr 30, 2021 12:19 am

Sve ce to doci na naplatu. Kumulativni dug je mnogo veci. Sram vas bilo sve koji ste u ovome sudjelovali, a dobro se zna ko ste. Eto na to smo upozoravali, zato sam molio za nadogradnju i bivao ismijavan. Aferim, haram vam bilo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

zeka_tm87
Kontakt:

pet apr 30, 2021 12:38 am

Bruka i sramota draguljceta i bratije mu.sto prije ih otjerati od grbavice kilomertrima.a u subotu dobro potegnuti i gurbeticicima izbiti pehar iz rukica.znali se dokle se doslo s promjenom statuta tj da li je to zavrseno i prica se da su draguljce i bratija protiv promjena statuta.

Amar927
Kontakt:

pet apr 30, 2021 3:50 am

Željo bez dvojice standarnih na Sarajevo, nova promjena na golu.

Fudbaleri Željezničara u subotu od 16 sati i 55 minuta gostuju na stadionu Asim Ferhatović Hase ekipi Sarajeva u najvećoj utakmici našeg fudbala.

Trener Željezničara Blaž Slišković ima problema sa povrijeđenim igračima, a sada je sigurno da Ermin Zec i Siniša Stevanović neće biti u konkurenciji za duel sa Bordo timom. Umjesto Stevanovića zaigrat će Ante Blažević dok će Zeca u vrhu napada zamijeniti Luka Juričić.

Doći će i do promjene na golu, pa bi umjesto Vedada Muftića koji je branio protiv Olimpika na gol trebao Josip Bender, kojem će to biti debi u plavom dresu.

Prema informacijama koje dolaze sa Grbavice popularni Baka za duel sa Sarajevom koristit će one najiskusnije igrače.

U zadnju liniju bi se trebali vratiti Aleksandar Kosorić i Frane Ikić, koji su i do sada bili standardni stoperski par. Posljednje dvije utakmice Ikić je propustio zbog kartona, dok je Kosorić bio na klupi. U tim bi se treba vratiti i Eldar Šehić na poziciju lijevog beka umjesto Miličevića.

Vezni red trebali bi činiti Jasmin Čeliković, Mehmed Alispahić i Semir Štilić, dok će trojka u napadu biti Mladen Veselinović, Petar Bojo i Luka Juričić.

Utakmica na našem najvećem stadionu važna je za oba tima, istina više za ekipu koju predvodi Vinko Marinović. Sarajevo traži bodove koji će ih ostaviti u borbi za naslov prvaka, dok će Plavi probati saprati gorak ukus loših partija o sigurno je da će dati sve od sebe da dođu do prve pobjede ovog proljeća.

Susret između Sarajeva i Željezničara sudit će Haris Kaljanac, jedan od naših najboljih sudija.

400000razloga
Kontakt:

pet apr 30, 2021 4:04 am

Sve je isto samo njega nema.
Sve je drukčije a i on je tu.
Džentlmenska sistematizacija radnih mjesta. 8-)
A ti se Muzafere slikaj.

avlami97
Kontakt:

pet apr 30, 2021 8:13 am

plavi kanarinac je napisao/la:
čet apr 29, 2021 11:56 pm
avlami97 je napisao/la:

kamata - 2.218.311,30 KM
ukupno - 3.858.191,00 KM

Ma ne mogu se oteti utisku da je ovo planski i jesam fan idoliziram jednog čovjeka pod kojim smo do sad mogli imati jug u izgradnji i ko zna sta vec ne... Idoliziram ga, on mi je idol, isključiv sam. Zašto zato sto od kako znam za sebe i za Klub bolje nije bilo...
Dug prema PUF BiH na dan 31.12.2018.g.
glavnica - 705.272,78 KM
kamata - 1.439.368,53 KM
ukupno - 2.144.641,31 KM

Pametnom dosta, ako se zna da u vrijeme Misimovića kamata nije rasla, a glavnica je konstantno smanjivana za 10 milja KM, shodno potpisanom Ugovoru sa PUF, kojom bi se kamata u potpunosti otpisala nakon 10 godina, odnosno 2024. godine.

Ko zna koliko se Football club još zadužio kod banaka, a tu sigurno ima i pozajmica.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.

Prijava