neroazzuro je napisao/la: ↑pon jan 04, 2021 11:01 am
Sad će nas navijač i tačkica pozvat na jedinstvo i zbijanje redova.
I kvalitet bi nam mogao dat koji savjet, i on je svojevremeno bio vrlo glasan kad je trebalo bit mudar.
Samo nemojte molim vas ponavljat ono "odlazi ubleho" i slična sra.nja.
Ja sam davno iznio svoje viđenje situacije. Evo nešto ukratko, iako nemam ništa protiv i da sjednemo i da pričamo satima. Nakon onog katastrofalnog niza rekao sam da Miske treba ići ili da promijeni skroz neke stvari, jer se petljao gdje mu nije mjesto. Koliko sam čuo o njemu, i on je egoista, tako da ta promjena nikada ne bi došla. Zbog toga je trebao ići. Način na koji je otišao je, ipak, užasan. To se ne radi tako, bar ja tako mislim. Kasnije ću se osvrnuti na dio s Amarom.
Vrati se na moje postove. Vidjet ćeš da sam bio razočaran što je administracija kluba otišla. Kada sam rekao da Miske treba otići, mislio sam da administracija, koja je super funkcionisala, treba ostati. Nažalost, nije. Danas, između ostalih, imamo Brkovića na mjestu na kojem imamo. I o tome sam iznio svoj stav. Najblaže rečeno, razočaran sam načinom na koji je došao, a i samim imenom na toj poziciji. Mislio sam da Željo nije klub u kojem se mjesta dobijaju jer ste nečije dijete. Helem...
Dalje, nadao sam se, a i dalje se nadam, Vedranu Vukotiću na čelu kluba. Zašto? Nakon što sam čuo nekoliko njegovih izlaganja, mislim da on ima najbolje, najrealnije viđenje kluba u budućnosti, koje je drugačije od Senadovog. Drugo, znamo da je pošten, pametan i da voli Želju. Mislim da bi, uz nekoliko pojačanja, mogao okupiti funkcionalnu ekipu oko sebe. S njim na čelu kluba, vjerujem da bismo pronašli investitora i da se ne bismo plašili prodaje klupske imovine. Vjerujem da bi se i infrastrukturni radovi nastavili.
Eh, sad, Amar. Njegov fotos na mom avataru je isključivo zbog sportskog dijela. I dalje smatram da je najbolji trener u historiji ove lige i jedan od najboljih u Željinoj historiji. Najtrofejniji svakako. Kada je došao, rekao sam da se toj ekipi koju je okupio treba pružiti prilika. To je ljudski, valjda. Vremenom su pokazali da im se ne može vjerovati. Sjetimo se uplatnice. Totalni remont, za koji je bio samo mali broj ljudi, nije uspio. Drugačije i nije moglo. Ovdje smo svi prizivali nadogradnju. Nažalost nije do toga došlo.
Da se vratim na Amara i Misketa. Jedini način da Senad ostane, kojem inače skidam kapu za sve dobre stvari koje je uradio, bio je da se dogovori s Amarom. To svi znamo. Mogao je Miske tada potpisati s Amarom ugovor kakav ovaj ima danas i to ne bi bilo veliko opterećenje za klub. Siguran sam u to. Ali, dva ega su se sudarila i to je to. Možda ni Amar nije htio više s njim nakon medijskih "okršaja", ne znam to. Drugačije Senad nije mogao ostati, jedino da je doveo baš neko veliko trenersko ime, ali za to nije bilo para. Da skratim, dolazi Amar s užasnom ekipom. Itekako mu to zamjeram, kao, vjerujem, i svaki navijač. Sve kasnije što se dešavalo ide i njemu na dušu, naravno.
Kako dalje? Vrlo jednostavno. Amar mora spustiti malo svoj ego, pružiti ruku nekim ljudima, a ne petljati se gdje mu nije mjesto. To je radio Senad, pa je postao bivši. Nastavi li Amar tako, i on treba biti bivši. Ovako više ne može. Iznio sam svoje želje u vidu toga koga bih želio na čelu kluba. Siguran sam da ima još Željovaca koji bi mogli pomoći, ali treba ih naći, treba pričati s njima, "nagovoriti" ih da dođu. Klub treba stabilizovati, a onda ići po investitora. Bez toga ćemo biti klub kojem će uspjeh biti Evropa. Istina, moći ćemo se "hvaliti" kako se nikome nismo prodali, ali sigurno nećemo imati značajnije uspjehe. Želimo li to?