Valter je napisao/la: ↑sri sep 23, 2020 10:03 am
Qooler koliko znam ti si ovdje pisao da se pomoćni prodaje za cca. 4.000.000 KM pa je interesantno koji je tvoj motiv da pišeš na takav iskrivljen način.
Inače dok nafta ne poteće na jednom čošku pomoćnog stadiona tebi i bilo kom drugom navijaču nije zabranjeno da uputi nekog investitora koji je zainteresovan na zajedničko ulaganje sa klubom na izgradnji garaža i tržnog centra. Samo još jednom moram naglasiti da vrijeme ne radi za nas bez obzira ko je kriv za to.
Sam pomoćni ispadne toliko ako je cijena kako su procjenili sudski vještaci kod izgradnje longitudinale. Tada je cijena procjenjena na 500 KM/m2. Sam pomoćni po tome ispadne 3,5 mil. Ovde se radi da ne ide samo pomoćni, što je storm napisao, već i dio brda pa je kvadratura mnogo veća. Naravno može i cijena m2 biti veća, ali neko je postavio pitanje "šta mislite koliko vrijedi" i onda sam došao do tog podatka, a imate ga na internetu odluke o eksproprijaciji i dijela zemljišta od Nidea itd.
Neće nafta poteći iz nekog ćoška, ali sigurno da cijena zemljišta raste i da će nam neka nova generacija željovaca za 100 godina, proklinjati našu generaciju, što smo prodali pomoćni i tada će se njima cifra koja se sada nudi biti smješna bilo to 4 miliona ili 12 mil, to je pogrešno.
Zamislite samo na onoj lokaciji tržni centar u vlasništvu Želje, tipa SCC ili sl. Šta mislite koliko je zakup m2 tog poslovnog prostora? To su desetine hiljada mjesečno, a i milion godišnje. Ako mi to ne znamo, ostavimo nekoj novoj generaciji željovaca jer ni oni prije nas to nisu prodali, a sigurno da su mogli. Mi bi se sada smijali toj cifri da su oni prodali.
Evo tvoja ideja za zajedničko ulaganje je dobra. Samo treba urediti način koncesije. Željo zemljište a neko zgradu u zalog. Prihod od toga založiti kao ratu kredita za kamp. Nakon isteka koncesije i nakon što je drugi ulagač ostvario povrat i očekivanu dobit, sve se vraća Želji. Na taj način Željo ima i kamp i izgrađen tržni centar i ima prihode i u narednih stotine godina.
Najlakše je prodati, tj "aktivirati". Kako to samo pakuju...