Jaoo to sad nesto plaho privatno. Pa znamo vecina sva imena u familiji osim, roditelje, djecu, eto mi promakla imena unucadi i to sad nepristojno pitati!storm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 10:59 amMa dobro, ne moramo toliko privatne detalje iznositi.
Hajde novo pitanje.
Izvini drug, mozda si u pravu.. samo sam napisao svoje misljenje. Meni to ne smeta, ali mozda si generalno u pravu.Dominic je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 1:30 pmJaoo to sad nesto plaho privatno. Pa znamo vecina sva imena u familiji osim, roditelje, djecu, eto mi promakla imena unucadi i to sad nepristojno pitati!storm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 10:59 amMa dobro, ne moramo toliko privatne detalje iznositi.
Hajde novo pitanje.![]()
bravo... 29 utakmica izmedju 1926-1941, sa saskom 24, a sa slavijom 14
derakovic ili becirspahic?storm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 1:51 pmKoji igrac je imao nadimak "Deda"? Stariji ce znati.
Velija Becirspahic. A znas li zasto je imao takav nadimak?jovanmaksimovic je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 1:52 pmderakovic ili becirspahic?storm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 1:51 pmKoji igrac je imao nadimak "Deda"? Stariji ce znati.![]()
Ako je napisao Selmu, onda je to ja mislim Dijak. Zaboravio sam me.. Nisam znao da je on ovo napisao.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 2:14 pmPo vokaciji pjesnik, proznim i rimovanim humorom punio je emisije Radio Sarajeva, a njime su se, u dobronamjernim anegdotama, punile humorističke rubrike sarajevskih dnevnih i sedmičnih listova i časopisa.
Punu slavu je stekao tek 1974. pjesmom „Selma“, koju je komponovao Goran Bregović,a na LP-u Bijelog dugmeta otpjevao Željko Bebek.Sličan prijem kod slušaoca svih uzrasta doživjela je pjesma „Stanica Podlugovi“,čiju je kompoziciju potpisao Kornelije Kovač, a izveo Zdravko Čolić…
Napisao je i ovu poslanicu:
Prvak ce biti-ZELJO !
To vec i vrapci znadu!
Cak i u slucaju da nam sudije
još koji bod ukradu !
Revija,5.juni 1971.
Pitanje je:Kako se zove pjesnik-novinar koji je ovo napisao.Mnogi su ga zvali aambasadorom boema.
Vlado Dijak, sjetio sam se zbog Podlugova.storm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 2:24 pmAko je napisao Selmu, onda je to ja mislim Dijak. Zaboravio sam me.. Nisam znao da je on ovo napisao.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 2:14 pmPo vokaciji pjesnik, proznim i rimovanim humorom punio je emisije Radio Sarajeva, a njime su se, u dobronamjernim anegdotama, punile humorističke rubrike sarajevskih dnevnih i sedmičnih listova i časopisa.
Punu slavu je stekao tek 1974. pjesmom „Selma“, koju je komponovao Goran Bregović,a na LP-u Bijelog dugmeta otpjevao Željko Bebek.Sličan prijem kod slušaoca svih uzrasta doživjela je pjesma „Stanica Podlugovi“,čiju je kompoziciju potpisao Kornelije Kovač, a izveo Zdravko Čolić…
Napisao je i ovu poslanicu:
Prvak ce biti-ZELJO !
To vec i vrapci znadu!
Cak i u slucaju da nam sudije
još koji bod ukradu !
Revija,5.juni 1971.
Pitanje je:Kako se zove pjesnik-novinar koji je ovo napisao.Mnogi su ga zvali aambasadorom boema.
e to ne znam... mozda je izgledao stariji nego sto jeststorm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 2:22 pmVelija Becirspahic. A znas li zasto je imao takav nadimak?jovanmaksimovic je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 1:52 pmderakovic ili becirspahic?storm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 1:51 pmKoji igrac je imao nadimak "Deda"? Stariji ce znati.![]()
Imao kao mlad sijedu kosu. Ima jedna urbana legenda, za koju vjerujem da je istinita. Trebao je napravit transfer negdje vani i da ne bi izgledao star ofarbao je kosu, medjutim ti stranci su bili dobro obavijesteni i zbog toga ga nisu potpisali. Onda se vratio u Zelju.jovanmaksimovic je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 3:15 pme to ne znam... mozda je izgledao stariji nego sto jeststorm_raider je napisao/la: ↑ned mar 29, 2020 2:22 pmVelija Becirspahic. A znas li zasto je imao takav nadimak?
ajde storme posto si prvi odgovorio na pitanje plavog tacno... postavi novo!![]()
Radmilo Mihajlović
Tako je...A, prvo je promasio penal, valjda ga je to naljutilo