Grbavica je napisao/la: ↑sri feb 19, 2020 11:10 pm
Plava Porodica je napisao/la:Jovanović,Kosorić,Ikić,Miletić,Blažević,Jamak,Ajayi,Lendrić.
Osmorica novih. Igrački smo tu ko i prošle polusezone. Možda sa širim rosterom upotrebljivih igrača za bar jednog do dvojice.
Sa nekim napadačem još to bi već bio uspješan prelazni rok.
Napadamo sve. Svi zajedno.
Naprijed Željo ljubavi moja!
Autobuska stanica
Može se i tako reći.
Imali smo dva izlazna transfera, došle zamjene.
Od osam ostane šest.
Jedan od tri štopera, koji je bio dugo vremena u ekipi otišao u Slaviju.
Na njega jednog doveli dvojicu.
Jednog isključili iz ekipe, pa ga vratili.
Našli mu zamjenu.
Sad imam broj štopera od 5.komada.
3. je premalo, 4. Solidno, 5. Taman.
Problem je što je od tih 5., jedan iz prošle polusezone i pitanje je koliko će se na njega računati.
Komplet nova zadnja linija. Nikako ne može biti dobro. I tu smo pored širine od njih 5., opet najtanji.
Bek došao za dodatnu širinu, što je sasvim ok potez s obzirom da smo upoznati sa (ne)kvalitetom ostala dva desna beka.
Vezni došao da proširi spektar solidnih igrača u veznom redu. Sigurno ne za prve ekipe, ali za klupe i više nego dobro riješenje. Već sam pisao da možda imamo i najširi i najzanimljiviji vezni red u ligi, i mislim da smo tu rahat u istoj mjeri koliko nismo rahat što se tiče štoperske linije.
Krilo došlo jer igrač je jedan odstranjen iz ekipe, a jedno je prešlo u Zrinjski. Odstranjeni igrač vraćen, jer nam gori pod nogama, a i da nije odstranjen opet bi nam falilo krilo kao što je tamnoputi radi širine.
Autobuska stanica jeste.
U manjoj mjeri nego prije.
Ali opet ostaje isti kostur u prvoj ekipi.
Desit će se dvije prinudne zamjene. Sipović-Jovanović, Krpić-Lendrić.
Možda se dese još dvije izmjene. Stevanović-Blažević, i Ajayi umjesto Zečeva,Veselinovića,Zaimovića ili Ramovića.
Sad ne znamo na čemu smo.
Možda smo se i pojačali, možda smo ostali na istom nivou, a možda smo i slabiji.
Sad za sad, moje mišljenje je da smo najbliži sredini. Neki isti nivo prošlopolusezonski.
Nadam se boljem ishodu, bojim se lošijeg.