sub nov 30, 2019 7:57 pm
Svaki put je prelijep osjecaj , a danas je to nesto posebno lijepo jer ono nesto nase sto postoji pretvori to u plavu svjetlost i sija pretvarajuci sve nas u osjecaj ponosa i nadmoci, one lijepe Zeljine, kako to samo u zeljinom navijacu moze da se pojavi. Isijavamo. Osjeti se to. Taj osjecaj ljepote danas su nam kroz borbu i nacin ponasanja na terenu dali nasi igraci i strucni stab na celu sa Amarom Osimom.
u Nekoliko mjeseci najvecem rivalu dati 8 golova u dvije utakmice cini se zaista posebnim. Ne samo sto je to najveci rival, nego sto je ovo izgledalo i kao neka rutina. Ocekivano. TO je taj osjecaj nadmoci koji nam se desava. Jer sam bar ja kao navijac ocekivao ovako nesto. Kao da je rutina u pitanju. Tada se vidi da smo nadrasli tog protivnika koji slika nekog objesenog strumpfa i pokusava da se sprda sa nekim ko ima 100 godina. To je najveca pobjeda onda. Nema tu daljnje price.
Sve ostale zezalice koje slijede u prici zvanoj derbi i one stvari kad protivnik sa osmijehom doceka porazenog, to vec ide punom parom dugo godina i one su realne, taj osjecaj tek slijedi u narednim danima.
Igracki gledano, mnogo vremena unazad u ovoj sezoni slusam pitare koji kazu da oni imaju bolju ekipu od nase. A ja to sutim u sebi i kad analiziram, ja stavim Amara Osima na trenersko mjesto, postavim onda u glavi naseg djecaka Svemira Stilica, i pomislim kako bi svi ostali igraci trebalo samo da se trude da bi bila jasna prevaga nad tim "boljim" timom Sarajeva. I onda u glavi cijelo vrijeme vidim ovakve ishode kakvi su se desili u zadnja dva derbija. Pogotovo ovaj sada, jer je Svemir Stilic bio akter na terenu cijelo vrijeme. Poslije primljenih 8 golova, nadam se da necu vise slusati kako oni imaju bolji sastav. Jos jedna pobjeda. Kako neko moze biti bolji kad ja imam najboljeg trenera lige, najboljeg igraca lige, najboljeg strijelca lige koji je vec dvije sezone u samom vrhu, i imam ostale koji evo svojom borbom mogu da nadtrce i izbore skoro svaku loptu?
Ne moze, ovo je logicno, kao i rezultat koji dodje kao logican u omjeru dvije ekipe. Trenerska filozofija naseg trenera Amara Osima je nenadmasna u poslijeratnom periodu. Zar to nije dovoljno da ono sto cekam na terenu i bude ovako kao sto je to bilo danas. Ja mislim da jeste. Ovo mi mirise na nesto dobro. Idemo dalje.
VOLIM TE ZELJO !!!!