azbaha je napisao/la: ↑pon okt 07, 2019 2:29 pm
Srcezelje je napisao/la: ↑pon okt 07, 2019 1:36 pm
Nasa sredina je njezna,nisu to igraci koji ce se hrvati sa protivnikom,vec zelimo loptu i da igramo,e sad kad na Dadu,Mesu i Boju pridjes max agresivno prosto ih ugusis i tu je po meni citava mudrost zasto su Velez i Borac bili bolji.Fali nam neki krkan u sredini koji ce se ganjati sa agresivnim protivnikom, tako ja kao laik vidim situaciju.
!!!
Može se i od ove napraviti nešto.
Npr. Bojo i Dado nazad a Sinan naprijed. Al jok, mora igrati Mehmed i to nazad. I to 3 tekme gdje ga jedu ljudi u sredini. Mehmed ima svoje prednosti, Amar mu vjeruje u toj distribuciji lopte jer voli više dodati nego pucati, jer ima fina dodavanja od prve ali to prolazi samo na Grbavici kad se ekipa brani zonski iza lopte, kad je brojčano inferiorna u odnosu na nas. Ovako u gostima ne ide, jer je Mehmed spor, trom, nema velik radijus i kad mu je igrač na leđima lako ga otrese i uzme loptu pritiskom. O defanzivi da ne pričam, prelako ga prelaze a on onda nije u stanju ni faulirati.
To je vidljivo i običnom navijaču a kamoli stručnjaku kao Amar i nije mi jasno zašto Amar i dalje to forsira. Široki, Velež, Borac Mehmed je bio među najlošijim.
Neću reći da Mehmed mora igrati, ali nije mi jasno zašto Amar ponavlja greške s tim veznim redom.
Ramović, Blagi i Hajdar su derali kod Ade i jače vezne redove. Bojo mnogo trči, agresivan je, defanzivno dobar. Sinan agresivan, brz, velik radijus kretanja. Dado opet bolja opcija i od Hajdara i od Meše. Po meni nisu slabiji od onog veznog reda što je Ado imao.