Što se Veleža tiče mislim da nema dileme ko je bolji, ali problem može biti opuštanje kao protiv Slobode. Bili smo bolji i od Slobode, vidno bolji i trebali ih fino nabit, ali stali nakon gola. To podcjenjivanje i igranje pod ručnom nam se ne smije desiti ni protiv koga, pa ni protiv Veleža.
Nisam ih gledao otkako su doveli ova tri igrača, moguće da su im dali neku dozu smirenosti, iskustva jer kod njih je najiskusniji Dino Hasanović. Kojeg i očekujem danas da počne, vjerovatno s Zeljkovićem ili Ćosićem. Behram i Ovčina izgleda kod Dudića nisu prvi izbor. Prije igra Brandao i sada Kalezić koji je došao.
Iskreno takva neiskusna ekipa mislim da nema šanse protiv Amara koji je tolike godine ovdje i zna kako sve funkcioniše, kako se postaviti protiv jačih, protiv slabijih, agresivnih itd. Usput i mi imamo iskusniju i jaču ekipu, vjerovatno uz dosta više opcija na klupi jer svi su u pogonu a i ne mogu svi oni igrati. Mislim naravno na Štilu, Mešu, Sinana, Veselog, Ermina, Dadu, Boju jer 4 igrača idu za odbranu, još je tu golman i Krpić, tako da 2 od njih 7 nabrojanih je na klupi
Sve u svemu, sami sebe možemo sjebati i to je to. Inače ako bude sve ozbiljno i kako treba nema sumnje u pobjedu i zabijanje bar 2 gola, ali doduše očekujem i da ga primimo jer dosta smo ih primili u zadnje vrijeme, a i bekovi su nam skloni lutanju i hvatanju komaraca.
Moja prognoza 1-3.