Mogli ste malo ohladiti od ovih prozivanja. Kada shvatimo da kada se dvojica svadjaju, onaj treci samo profitira, a da je taj treci pitar, onda ce nam doci iz guzice u glavu. Oni su nam jedini prirodni neprijatelj. Istina je da trebamo prvo pred vlastitim dvoristem malo da pocistimo, ali nikada ne smijemo dozvoliti sebi, svako od nas, da pokaze prstom negativno na drugog Zeljovca. Zaista vjerujem da ljudi koji pisu ovdje vole prvenstveno Zeljeznicar, dobna razlika je podjahkad ogromna i to se osjeti (pogotovo kada se javi gavran, koji pamti i Titu i Kraljevinu Jugoslaviju i Franca Ferdinanda), ali miran sam. Miran sam zato sto odem cesto u nas podforum Historija (
viewforum.php?f=70) na besplatne casove ljubavi i jer znam da je nas Zeljo tu.
Svii mi trebamo pomoci, koliko god ko moze, u skladu sa vlastitim kapacitetima. To nam je zadaca. Ne zaboravite, od Zelje se ne uzima nista, a Zelji se sve daje. Samo time sto volimo taj Klub dobijamo vise no sto mozemo dati. Zeljeznicar je Klub svih nas, i moramo se prema njemu odnositi domacinski, moramo cuvati nas dom i odrzavati ga cistim. Tako je isto i ovaj forum osnovan na postulatima iskrenosti, ljubavi prema Zelji i nesebicnom odricanju. Moramo cuvati i ovaj nas dom, pogotovo sada kada je tlo trusno, a vjetrovi nepovoljni. Nekako se oslanjam na taj intelekt kojim odise Zeljeznicar i njegovi navijaci. Ima ga tu i dalje medju nama, samo mu treba motiv. Nemojmo da kvarimo to, pogotovo ne tako sto cemo na jeftine fore padati gdje cemo jedni na druge pokazivati prstima, dok ce treci zadovoljno da trlja ruke. A znamo svi ko je taj "treci".
Zato, volim te Zeljo, i budi mi dobro ljubavi moja!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...