mirzoni1921 je napisao/la: ↑uto jul 09, 2019 2:28 pm
Za ovo sad je sistem.
Trebalo je da bude bolje, a nije.
I svako to vidi i zna, ali eto ulazimo u sezonu puni nadanja, jer smo bolesnici i uvijek ćemo se nadati boljem iako neke realne osnove za to nema.
Kakav sistem kad zavisis od jednog čovjeka i njegovih pozajmica
[/quote]
Na naše pitanje, gdje je izlaz iz krize u kojoj se Željo nalazi, možda i najvećoj u posljednjih 10 godina, Terzić kaže:
"Zaista ne znam. Ja i ne vidim da klub može izaći na "zelenu granu". Barem ne u ovom trenutku. Volio bih, ali teško. Mnogo je tu problema, treba uraditi i neke radikalne poteze, unijeti više novca u klub. Gledajte, lako je voditi klub sa nekoliko stotina hiljada maraka. Ali, Želji treba više novca, a njega u ovom trenutku nema".
Na kraju razgovora dotakli smo se i bivšeg predsjednika kluba Senada Misimovića. Terzić je priznao da Misimovića ne poznaje, ali da cijeni njegov trud koji je uložio u klub.
"Iskreno, nisam imao priliku raditi sa Misimovićem, ali sam vidio da je izuzetno sposoban. Poštujem sve ono što je napravio za kratko vrijeme i bio je na pravom putu. Kada sam došao u klub, nisam dao pojedincima da o njemu bilo šta loše kažu. Ipak je on mnogo toga uradio. Znam da je i on razočaran bio na odlasku, ali to je već prošlost. Želji želim mnogo sreće, ali sebe više u klubu ne vidim", kazao je Terzić za Radiosarajevo.ba.
Ponavljam, za ovo sad itekakav sistem kojim je upravljao jedan lik, gdje je tim ljudi radio i donosio novac. Kako ovaj gore reće, bilo se na dobrom putu.
Bilo je nedostataka, to niko ne spori, ali u ovom trenutku, u ovim okolnostima dosta dobar sistem. Što vidimo iz priloženog sada kad nema ni takvog sistema.
Kao da je lahko doći i napraviti klub u ovoj državi samoodrživ, ali se radilo na tome. Može se reći i da jest bio samoodrživ jer je poslovao u + svake godine. S tim da se u periodima gdje nema priliva novca posuđivalo ali bi se vraćalo kad ima novca. U biti na kraju nisi bio u minusu i nisi nikom dužan.
Za klub bi dobro bilo da nema ni toga, ali mislim da bi se i do toga došlo. Mislim da se uradilo maksimalno što je moglo u tom vremenu i roku. Sad nema ništa ni od tog "lošeg sistema", sad je još lošiji.