uto jun 25, 2019 5:58 pm
Prvo sto morate znati jeste, firma ako propadne nakon sto je iz nje odu upravni odbor, predsjednik ne znaci da je ona dobro poslovala. Iz te tacke gledista oni su sve samo nisu uredjen sistem ostavili.
To sam govorio i za vrijeme Amara, kad su pricali da je ostavio uredjen OP i sl. Taj sistem je mogao funkcionisati samo ako su oni tu. To sistem nije!
Sistem predstavlja skup uredjenih pravila, po kojima ce klub moci funkcionisati bez obzira koje u njemu.
Druga stvar, Selimovic ih je optuzio da su frizirali izvjestaj. Naveo je primjer Sabamadzovica, gdje je druga rata legla u januaru, a ona je prikazana u izvjestaju, i da u izvjestaju nisu prikazane bas sve obaveze. To ako je istina, nije nikako fer ni dobro. Jer oni koji budu u januaru susrecu se sa obavezama, koje ce isplacivati od transfera a te pare su skupstini i navijacima prikazane kao potrosene...
Ja ne znam jel istina, jer nisam dovoljno upucen, tacnije znam ono sto su mi oni dopustili da vidim, nemam stvarno vremena da uporedjujem.
Oni su vjerovatno racunali na neke transfere, sponzore pa bi sakrili i te obaveze. Ali sta ako oni ne budu tu?
O tome ni jedne sekunde nisu razmisljali. Klub je bio prije, a koliko vidim i poslije je Senada. Nezahvalno je bilo od te strukture sto su radili na taj nacin, moci cemo funkcionisati ako mi budemo tu...
Zalosno je sto smo ovoliko podijeljeni. Mi umjesto da se zabrinemo, jutros ulazim na forum i citam kako neko likuje sto mi nismo isplatili plate, a zalosno je sto su oni bili u klubu i dobro su upuceni.
Da zavrsim pricu oko uprava. Konacno smo poceli dovoditi igrace u koje se isplati ulagati. Izuzev Alispahica sve je ok, cak i on u neku ruki iskustvom moze pomoci. To sam zamjerao prosloj upravi, i svi su.
Uz veoma visok budzet nisu uspjeli, tacnije otjerani su kada je nas klub imao pet poraza. Neko im noge podmetao? Ocito da vise nisu imali snage da se bore za interese kluba, a njemi je u interesu da ima dobre sportske rezultate.
Igracki smo srozani bili, od Stevanovica do Asima Zeca, u jednom trenutku u ekipi imas na desetci Arezinu, Curjurica, Dacica, Ramovica a nemas napadaca i beka rezervnog, jednostavno NISU ZNALI!
Dovedes Krcmarevica koji se trudi maksimalno da uhljebi svoje kapitalce i kada je vidio da to nece uspjeti, kuka kako se klub nasao izmedju ambicija i mogucnosti. Vodio malo ekipu, i onda kaze gospodin. Najgorw sto poslije njega dovodis Odovica koji je jeftiniji a bolji trener, umjesto da Oda bude poslije Adzema,taman i prelazno rijesenje dok se malo ne oporavi. Ali ne..
I da uvijek cu biti sretan zog krova na istoku, ovih talenata, pojacanja, stadiona, jer Zeljo je najbitiniji.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!