Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Qooler
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 24, 2019 9:33 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
pet maj 24, 2019 8:53 am
Qooler je napisao/la:
pet maj 24, 2019 8:20 am
teteac8684 je napisao/la:
pet maj 24, 2019 7:36 am

Iz tri i po sanse
Možda griješim, ali sam ubjeđen da je Krpić jedan od uzroka ovih naših loših rezultata. Pogeldajte samo utakmicu kod otvaranja istoka sa Slobodom i kakav je Lendrić bio. Pogledajte utakmicu sa Zetom u Crnoj Gori kada je Lendrić u stilu Džeke izbacio igrača i dao gol. Takvih pretrčavanja Lendrić je imao jako mnogo.

Skoro da nema utakmice u posljednjih nekoliko godina, da nisam pratio Želju (preko TV ili na Grbavici). Utakmicu ne gledam samo onako radi reda, nego baš pokušavam da analiziram kretnje igrač. Ja nikada nisam Krpića vidio da je probio obranu, ćak da je pokušao pretrčati nekoga. On, nažalost jedino zna ispucane lopte vraćati nazad (ne kreativnom veznom redu) i centaršut čekati. Borbenost svaka čast, al to nije dovoljno. Ja ga volim jer se toliko trudi, al realno on je nikakav napadač i od svega ima samo prosječnu igru glavom. Čak mu ni borbenost nije logična. Ahmetović kod jufki radi pritisak onda kada ima šanse da uspije, a naš Krpa počesto trči bez ikakve logike (sam na trojicu + golman). Nama je Ahmetović na Grbavici dva gola smjestio svojom borbenošću, a Krpa nikada nije ništa postigao slično...nažalost , ali je tako.
A ko je to napravio sansu za Krpica? Imamo daleko najlosiji vezni red od prve 4 ekipe. Tu bi Ramovic trebao biti iza Krpica i sa mu namjesti sansu ali nikakve koristi od Ramovica nemas. Lik od 16 kola porvrijedjen 10 plus par glupi kartona.

Saban i Hajdarevic nemaju zajedno 2 asistencije, jedino Mujezinovic lici na nesto kada uzme loptu.
To je jedan problem što on ne dobija dobre lopte. Tu se slažem. Ali to je sam jedan dio problema. Napadač treba da rješava bar situacije jedan na jedan. Kada je Krpa izbacio protivničkog igrača i napravio prostor za šut? Često dobije loptu gdje on treba krenuti prema golu jer je samo jedan igrač ispred nejga, umjesto toga on je vrati nazad u vezni, vezni do obrane...Pogledaj Lednrića kako je igrao i rješavao duele jedan na jedan i sve će ti biti jasno. Pogledaj Željin drugi gol protiv Zete i ako si geldao Željine utakmice tada, bit će ti jasno šta želim reći, a mnogo tih golova je sam sebi stvorio šansu, išao je okomito u dribling, pretrčavao igrače obrane sa loptom, utrčavao u prostor (doduše imao mu je ko dati loptu). Ja se ne sjećam da je Krpa nekoga prtrčao ili pokušao izbaciti igrača koji ga čuva da bi stvorio priliku za šut, ako ništa drugo. Mislim da je Krpa dva gola dao ove sezone nogom. Po tome sam zapamtio onaj treći gol Mladosti, jer me baš iznenadio.

Hare79
Kontakt:

pet maj 24, 2019 9:56 am

Evo u Avazu piše da je juče prilikom glasanja Drugostepene komisije bilo nerješeno - 3-3, da niko nije htio da popusti i da su zato prolongirali odluku, biva da svako još jednom razmisli preko vikenda. Elem, meni je sve ovo još uvijek vrlo neizvjesno, al vjerujem da će naši preko vikenda lobirati (slati prijeteće poruke itd :)
Kako niko nema informacija koji bi nam igrači mogli doći, svi se zadeverali oko te licence, Kraj priče nešto najavio i nestade frajer... Zna li se išta? Čuo sam samo da bi Jamak mogao doći (da nam je barem on igrao prošlu sezonu s Blagojevićem u tandemu, sve bi drugačije bilo...)
Nisam nešto optimističan što se tiče novih igrača, poznavajući Amara i njegove metode. Kad očekuješ da dovede nekog veznog, on dovede štopera i obrnuto, a dovođenje igrača tipa Stevanović, Zakarić, Vranješ nažalost više neće biti.
Što se tiče Krpića, za našu ligu više nego solidan igrač, a s obzirom na naša krila i vezni red ne znam kako je uspio dati toliko golova, treba mu odati priznanje. Kad vidiš ko su kod nas bili bekovi i krila koji su ga trebali filovati centaršutevima nije mi jasno kako je mogao ijedan gol dati.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet maj 24, 2019 10:15 am

Porediti Lendrica i Krpica je smijesno, dva totalno razlicita tipa napadaca.

Krpicu nema ko dati loptu dok je iza Lendrica imao.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

tm87alem
Kontakt:

pet maj 24, 2019 10:26 am

I ja sam čuo da dobijamo licencu, a i da nam dolazi pravi željovac Nermin Jamak! Došao bi on na polusezoni još, ali mu je turčin sve isplatio, pa je ostao. Mislim da bi mi i drugi završili da smo imali takvog veznjaka, ali..., dobro je i ovako ispalo, samo ako dobijemo lajsens. Ukoliko ne dobijemo ne dao Bog, lavina će se pokrenuti od strane Želje, pa bi savez mogao dobru kaznu fasovati od Uefe, a mislim da to neće rizikovati. Na nama je da se skupimo, kako god ovo završilo i da više nikad ne dozvolimo da se nešto slično desi! Svi ko jedan, jer jedan je Željo! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Btw: Stormi, hvala na svemu, ostaješ dio porodice, koliko sam shvatio, a ne sumnjam ni promila, da će to asharak voditi i moderirati veoma kvalitetno u korist porodice Željo!

zuka
Kontakt:

pet maj 24, 2019 10:47 am

AdmirA je napisao/la:
pet maj 24, 2019 9:04 am
Dobio sam informaciju da dobijamo licencu.
Naravno da cemo dobiti,na pogresnim su misili siljiti onu stvar.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet maj 24, 2019 10:52 am

Je li to vase misljenje ili ste imate dobar izvor?
Željezničar ante portas !

Amar927
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:02 am

Portugalac nije zadovoljio strucni stab

RokElsner44
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:10 am

Portugalac se vraca danas u portugal. Jel jamak dolazi ima li neko info?

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:12 am

Ništa od portugalca.

PratimsamoPlave

pet maj 24, 2019 11:20 am

Jamaku kao Zeljovcu i covjeku svaka cast. On je Ivica Osim za Bekrica, Stanica, Nedu i sl. licno, kad se gleda odnos prema Zelji.
Ali on koliko nam moze pomoci, donekle da. Kad je bio najbolji znao je biti isprovociran od publike. Nadam se da Amar zna da on vise nema 25-26 godina, posto je greske slicne napravio sa Stanicem i Bogijem.
Dobrodosao ako dodjes!!
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:28 am

Od 12 sati pioniri protiv Zrinjskog, nije ni 48 sati prošlo od derbija.

slika

storm_raider
Kontakt:

pet maj 24, 2019 11:58 am

Ja cu od sada biti aktivniji na Kartoteka podforumu: viewforum.php?f=94
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hare79
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:10 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
pet maj 24, 2019 11:20 am
Jamaku kao Zeljovcu i covjeku svaka cast. On je Ivica Osim za Bekrica, Stanica, Nedu i sl. licno, kad se gleda odnos prema Zelji.
Ali on koliko nam moze pomoci, donekle da. Kad je bio najbolji znao je biti isprovociran od publike. Nadam se da Amar zna da on vise nema 25-26 godina, posto je greske slicne napravio sa Stanicem i Bogijem.
Dobrodosao ako dodjes!!
Mislim da nam još uvijek može pomoći, imajući u vidu kvalitet lige. Sad pod stare dane bi nam dobro došao, a sjećam se prije 10ak godina raja ga pljuvala i ismijavala, kao i sve naše domaće igrače. Al bitno je da je Lazo legenda :(

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:11 pm

Ako ce osim njega ostalo u srsedini biti igrači koji su od 12 do max 27-28 godina može, ako će biti Blagojević, Bekrić i ostali šta će nam gerijatrija.

ponosannavas
Kontakt:

LARSSON je napisao/la:

slika
Lars, možeš li možda izvući sve igrače regostrovane za pionire kadete i juniore ove što igraju premijer ligu? Vazda mi neko fali a ne mogu se sjetiti. Kod ovih kadeta zadnjih 5-6 tekmu nema ko nije falio. Protiv Pitara pored DUrakovića i Pehilja i golmana, falio i Musić i onaj visoki stoper 55 broj. Pola ekipe. Inače smo u kompletu bolja ekipa od njih. Mali Madžid igra povrijeđen.

ponosannavas
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:13 pm

LARSSON je napisao/la:
Ako ce osim njega ostalo u srsedini biti igrači koji su od 12 do max 27-28 godina može, ako će biti Blagojević, Bekrić i ostali šta će nam gerijatrija.
Bravo. Jamak nam treba ako će se gurati Osmanović i Hajdarević i još neko mlad. Ako ćemo dovesti dva igrača po 27- 28 godina i sl i još Jamaka onda nema smisla.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:17 pm

ponosannavas je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:

slika
Lars, možeš li možda izvući sve igrače regostrovane za pionire kadete i juniore ove što igraju premijer ligu? Vazda mi neko fali a ne mogu se sjetiti. Kod ovih kadeta zadnjih 5-6 tekmu nema ko nije falio. Protiv Pitara pored DUrakovića i Pehilja i golmana, falio i Musić i onaj visoki stoper 55 broj. Pola ekipe. Inače smo u kompletu bolja ekipa od njih. Mali Madžid igra povrijeđen.
Ako hoćeš mogu ti poslati zapisnike svih utakmica iz lige tih ekipa pa ti provjeri. Ne znam da li ti trebaju i kadeti i juniori federalnih liga ?

Ako hoćeš da ti pošaljem, pa ti napravi spisak svih koji su bili u zapisniki bar 1 i onda mi pošalji, a ja ti napišem godišta njihova pa da imamo neku bazu.

Hare79
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:19 pm

Larse, ko je kapitalac? Kad dolazi?

Zeljo
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:36 pm

ponosannavas je napisao/la:
pet maj 24, 2019 12:13 pm
LARSSON je napisao/la:
Bravo. Jamak nam treba ako će se gurati Osmanović i Hajdarević i još neko mlad. Ako ćemo dovesti dva igrača po 27- 28 godina i sl i još Jamaka onda nema smisla.
Volio bih da se da jos jedna sansa Osmanovicu, mozda dodje pameti, a Hajdarevica bih pokusao prodat, ako ne onda negdje na posudbu i trazit nove mlade igrace.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet maj 24, 2019 12:37 pm

LARSSON je napisao/la:
Nemon Larse hljeba ti...kakav ba Jamak, Bekric
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dzezvar, gavran, Google [Bot], Ujko, Zaki87 i 48 gostiju.

Prijava