To je jedan problem što on ne dobija dobre lopte. Tu se slažem. Ali to je sam jedan dio problema. Napadač treba da rješava bar situacije jedan na jedan. Kada je Krpa izbacio protivničkog igrača i napravio prostor za šut? Često dobije loptu gdje on treba krenuti prema golu jer je samo jedan igrač ispred nejga, umjesto toga on je vrati nazad u vezni, vezni do obrane...Pogledaj Lednrića kako je igrao i rješavao duele jedan na jedan i sve će ti biti jasno. Pogledaj Željin drugi gol protiv Zete i ako si geldao Željine utakmice tada, bit će ti jasno šta želim reći, a mnogo tih golova je sam sebi stvorio šansu, išao je okomito u dribling, pretrčavao igrače obrane sa loptom, utrčavao u prostor (doduše imao mu je ko dati loptu). Ja se ne sjećam da je Krpa nekoga prtrčao ili pokušao izbaciti igrača koji ga čuva da bi stvorio priliku za šut, ako ništa drugo. Mislim da je Krpa dva gola dao ove sezone nogom. Po tome sam zapamtio onaj treći gol Mladosti, jer me baš iznenadio.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑pet maj 24, 2019 8:53 amA ko je to napravio sansu za Krpica? Imamo daleko najlosiji vezni red od prve 4 ekipe. Tu bi Ramovic trebao biti iza Krpica i sa mu namjesti sansu ali nikakve koristi od Ramovica nemas. Lik od 16 kola porvrijedjen 10 plus par glupi kartona.Qooler je napisao/la: ↑pet maj 24, 2019 8:20 amMožda griješim, ali sam ubjeđen da je Krpić jedan od uzroka ovih naših loših rezultata. Pogeldajte samo utakmicu kod otvaranja istoka sa Slobodom i kakav je Lendrić bio. Pogledajte utakmicu sa Zetom u Crnoj Gori kada je Lendrić u stilu Džeke izbacio igrača i dao gol. Takvih pretrčavanja Lendrić je imao jako mnogo.
Skoro da nema utakmice u posljednjih nekoliko godina, da nisam pratio Želju (preko TV ili na Grbavici). Utakmicu ne gledam samo onako radi reda, nego baš pokušavam da analiziram kretnje igrač. Ja nikada nisam Krpića vidio da je probio obranu, ćak da je pokušao pretrčati nekoga. On, nažalost jedino zna ispucane lopte vraćati nazad (ne kreativnom veznom redu) i centaršut čekati. Borbenost svaka čast, al to nije dovoljno. Ja ga volim jer se toliko trudi, al realno on je nikakav napadač i od svega ima samo prosječnu igru glavom. Čak mu ni borbenost nije logična. Ahmetović kod jufki radi pritisak onda kada ima šanse da uspije, a naš Krpa počesto trči bez ikakve logike (sam na trojicu + golman). Nama je Ahmetović na Grbavici dva gola smjestio svojom borbenošću, a Krpa nikada nije ništa postigao slično...nažalost , ali je tako.
Saban i Hajdarevic nemaju zajedno 2 asistencije, jedino Mujezinovic lici na nesto kada uzme loptu.