Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

djoxxx1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 14, 2019 11:45 am

U odnosu na ove sad pic.kurine, Kokota kad se spomene, treba ustati...

storm_raider
Kontakt:

ned apr 14, 2019 11:46 am

teatrale36 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 11:00 am
Bosanac1993 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 1:58 am
ISB87 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 1:48 am

Almir Gredic
Kada su u pitanju finansije, naveo sam šta sam zatekao, a sada ću navesti šta sam ostavio:

- Odblokirali smo sve račune u poslovnim bankama (bili su blokirani na milionske iznose)

- Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.

- Sve obaveze po tužbama (39) izmirene, posljedne koje smo platili odnose se na Željezničko-štednu zadrugu i Bekrićevog menadžera (obaveze prema njemu za transfer iz seoje 2010/11)

- Dobavljači i uposlenici izmirene sve obaveze

- Potpisali reprogram sa Poreskom za plaćanje glavnice na 10 godina uz ratu od 10.000 KM, a oslobođeni smo kamata u iznosu cca 1,4 miliona KM

dosta ljudi je davalo pare u zeljeznicar, ne samo misimovic. uporedi stanje tad i sad ;) desetak miliona hahaha
derac clanski, ohani malo. opra na ruke. vodi sebi kuci koga god hoces od njih.

nadam se zeljo da ces se rijesiti kvazi navijaca i kvazi fudbalera i vratit se na staze stare slave. volim te Zeljo!
Nisi ni svjestan koliko si navodeci ovo sve samo sam sebe demantovao. I mogu vam zaviditi oni sa politickih akademija kakve insuinacije pravite ti i tebi slicni.

I da te obavijestim,ja sam svoju clansku u cetvrtak poslao na adresu kluba jer zivim u Tuzli. Ako imas koga bliskog,mozes i provjeriti da li je sta stiglo na adresu kluba. (A svakako je nebitno,ali prozivas i pokusavas ismijati taj potez,a licno znam svoje razloge kao i mnogi od nas sto su ucinili ili ce uciniti).

Danasnju utakmicu a ni sve naredne necu komentarisati jer vise nemam osjecaja od ovog futbol klaba.

Ii da,Fejza danas nije krivac za gol,bio je pokriven Pavicem na prvoj stativi...ostalo sve na zadovoljavajucem nivou,svaka cast dobri!
Nisi trebao vratiti člansku, to se ne radi bez obzira na sve, sve se može u životu promijeniti osim kluba za koji navijaš.
Vjerujem da si još uvijek mlad pa ces s godinama shvatiti.
Slazem se. Ogromno je razocarenje medju navijacima, kod mene prvog. Pisao sam, molio, kumio, upozoravao, milion emailova napisao tamo gdje je trebalo, nije imalo efekta. Sve mogu shvatiti, ali vracanje clanske nikako. Clanska se nikada ne vraca, Zeljo ce iz ovoga izaci jaci, sta god da bude. Budimo uz naseg Zelju, zajedno!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 14, 2019 11:50 am

Džeko očigledno u Inter. Mogo bi nas Džekson zeznut, da ne dobijemo ništa. :D
Željezničar ante portas !

Elegant
Kontakt:

ned apr 14, 2019 11:57 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned apr 14, 2019 11:16 am
Samo dokaz kakva je nasa liga. Igrac koji bi igrao u svakoj ekipi nase lige u Turskoj DRUGOJ ne moze biti ni na klupi.

I onda neko kaze, nije imao koga dovesti. Pa za nasu ligu sad ima igrac da se dovede ali hajde vicemo na ljeto.
Ti bisi igraci, eventualni povratnici su rak rana za nas klub, ljubavnici koji klub kostaju suhog zlata u vidu plate. Samo cekam da Svraku pocnu pojedini prizivati, Kerlu, također kao sto su neki Cocalica da zavrsi karijeru u Zelji, mozda i penzjonisanog Adilovica da vracamo u zivot. A oni to sve da dobro naplate iz ljubavi prema klubu a mogu qurcu doprinjeti ne igri i rezultatu. Evo neki Blagojevica zele nazad nakon svega viđenog i prikazanog od strane istog.

Ova uprava zajedno sa Amarom jedino ako ima carobni stapic da na ljeto stvori novac za silne raskide sa trenutnim igracima, a tek za neka nazovi pojacanja i prinove, pa bili oni ovi bivis ili neki mladi igraci, neki anonimusi samo Amaru poznati i slicni.

Ali eto neka prvog mene demantuju a onda sve ostale da kao nesto rade po pitanju ljeta, sem sto cekaju da se Dzeko proda. Ne smijem da pomislim koliko klub kosta ova nova uprava i administracija.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u ned apr 14, 2019 11:58 am, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kvalitet
Kontakt:

ned apr 14, 2019 11:58 am

Zaka je napisao/la:
ned apr 14, 2019 11:13 am
kvalitet je napisao/la:
ned apr 14, 2019 10:50 am
amar92 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 10:43 am
Kaze Sinan da vracamo Jovana na ljeto. Ovi kao da znaju samo za bivse igrace, daj iskopaj neke nove. Nikad pameti sa povratnicima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Daj Bože da se vrati. Kakav god da je, on je prof. dr. za sve veznjake koji su prodefilovali kroz naš klub posljednjih 5 godina.
Pa druže, ima li iko drugi na ovim prostorima da ga možemo dovesti, da je malo bolji od Jovana, da je mlađi i da se ne moramo sekirati hoćel ustat na desnu nogu ili ne..
Niko sretniji od mene ako nađemo takvog igrača.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

blueDBR
Kontakt:

ned apr 14, 2019 11:59 am

Ne sjedi ni na klupi u drugoj turskoj ligi možemo komotno reć deda i mi ga kontamo vratit ?!

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:00 pm

Nek zaposle Larssa da im nađe igrače :titula:
イビチャ・オシム

ISB87
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:04 pm

ma kakav celavi, nikad od njega konstantnog igraca. daj sta novo, da se manimo povratnika sa kojima nismo bili nista aman.
ima u ligi solidnih igraca, prvi hadzic. treba zaroviti i potraziti novog nyemu.
treba da se rijesimo svakog igraca iz ove generacije, ovo je odron.

@bosanac bravo za tebe, potez za pohvalu? koga ba briga.. samo sam htio da te srezem da ne pocinjes sa nekim nebulozama. al dzaba, zatrovan si.
MIRZA RASCIC

Kospa
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:05 pm

Ima finih igraca u pl sa solidnim pedigreom iz liga petice. Ima i talentovanih mladih momaka u BiH koliko hoces samo ih u Zelji nema vec dugo vremena.
Apsolutno nikavog rezona ni plana nema niti je bilo u dovodjenju igraca. Nekih koji mogu pomoci odmah, neke koje treba razvijati te neke koji bi trebali biti projekat kluba.
Nama je projekat kluba limitirani kratki golman... sta reci dalje

Za ovakvu situaciju kriva je 90 % stara uprava. Nisu bili u stanju odrediti put i drzati se toga nego su mjenjali misljenje i strategiju svako 2 dana. Sad kada se gleda sa distance Cenan je radio odlican posao, ako vec nisu bili sigurni u nesto bolje nisu ga ni trebali dirati ali kao sto rekoh to je bila politika prethodne uprave... nestrpljiva,nestabilna, nerealna, i na kraju sa nedostatkom znanja koja je htjela sve i odmah.

Sto se tice ove polusezone Amar je imao vremena i nacina da preokrene ekipu. Klepac, Dacic, Sadikovic, Mujezinovic, Jazvic, Bogicevic, Stanic, Curjuric, Blagojevic, Bajic,Sipovic, Zec i ostali to je vise od 11+ promjena u rosteru ekipe.
Znaci rezultat upravljanja ekipom je ovo sto imamo, glupo mi je od raje forumasa sto traze opravdanje u za Amara u ekipi kad je on pravio ovu ekipu sto nam prezentira ovu bruku i sramotu. Sa druge strane Amara ko da je Bog dragi prokleo, sve sto je izjavljivao i pricao sad mu to na nos izlazi.

Kako god bude Zelji je potrebna podrska, a ja cu biti opet tu bez obzira na sve
:zeljeznicar1:
... Godine života svoga tebi dao sam...

Amar927
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:20 pm

Eric

Galic Jakovljevic Rodin Asani

Hajdarevic Tomic
Peco/Mujezinovic Ramovic E.Zec

Krpic/Hadzic

1921.ba
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:21 pm

VIDEO/ FOTO: HŠK Zrinjski – FK Željezničar 1:0

http://1921.ba/video-foto-hsk-zrinjski- ... -10-2-5913
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:23 pm

Preko godinu dana smo se htjeli rijesiti Blagojevica zbog nekonstantnosti i cinjenice da je igra cijelog tima ovisila najvise o njemu i sad bi opet njega nazad...ne znam.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

damirfile
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:27 pm

Davno neko napisao od povratnika samo Džeko dolazi u obzir.

zeka_tm87
Kontakt:

ned apr 14, 2019 12:45 pm

znaci celavac rumeni i turkovic na ljeto dolaze s jos nekim vunderkindom iz druge ekipe rudesa ili zemuna super.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned apr 14, 2019 1:19 pm

zeka_tm87 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 12:45 pm
znaci celavac rumeni i turkovic na ljeto dolaze s jos nekim vunderkindom iz druge ekipe rudesa ili zemuna super.
A gdje ti je Bekric?Vec je sad redovan na tekmama Sparsa. ;)
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

zeka_tm87
Kontakt:

ned apr 14, 2019 1:34 pm

rumeni je igrac trener bekric

MiroslavKruzik

ned apr 14, 2019 1:48 pm

storm_raider je napisao/la:
ned apr 14, 2019 11:46 am
teatrale36 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 11:00 am
Bosanac1993 je napisao/la:
ned apr 14, 2019 1:58 am

Nisi ni svjestan koliko si navodeci ovo sve samo sam sebe demantovao. I mogu vam zaviditi oni sa politickih akademija kakve insuinacije pravite ti i tebi slicni.

I da te obavijestim,ja sam svoju clansku u cetvrtak poslao na adresu kluba jer zivim u Tuzli. Ako imas koga bliskog,mozes i provjeriti da li je sta stiglo na adresu kluba. (A svakako je nebitno,ali prozivas i pokusavas ismijati taj potez,a licno znam svoje razloge kao i mnogi od nas sto su ucinili ili ce uciniti).

Danasnju utakmicu a ni sve naredne necu komentarisati jer vise nemam osjecaja od ovog futbol klaba.

Ii da,Fejza danas nije krivac za gol,bio je pokriven Pavicem na prvoj stativi...ostalo sve na zadovoljavajucem nivou,svaka cast dobri!
Nisi trebao vratiti člansku, to se ne radi bez obzira na sve, sve se može u životu promijeniti osim kluba za koji navijaš.
Vjerujem da si još uvijek mlad pa ces s godinama shvatiti.
Slazem se. Ogromno je razocarenje medju navijacima, kod mene prvog. Pisao sam, molio, kumio, upozoravao, milion emailova napisao tamo gdje je trebalo, nije imalo efekta. Sve mogu shvatiti, ali vracanje clanske nikako. Clanska se nikada ne vraca, Zeljo ce iz ovoga izaci jaci, sta god da bude. Budimo uz naseg Zelju, zajedno!
Nisam ja izgubio ljubav prema klubu,nego vise nemam ni strpljenje a ni povjerenje u one koji ga vode,pa taman mi moji najmiliji bili. Oni ne razumiju nista osim drasticnih poteza, sve se radi onako usput i ja ovdje vizije nemam. Kad god sam u Sar posjecivao sam Fan Shop i ostavljao zadnje novce iz novcanika, danas ni to vise ne mogu a zelim, jer znam da ne ide mom Zelji vec u ruke ljudi koji su mi zgadili ideju evropskog Zeljeznicara i od njega napravili mahalski futbol klab. Ne volim prepucavanja, ko je kriv a ko nije...kriv je nas tipicni balkanski mentalitet gdje brat brata proda za kutiju malbora a da mog Zelju ne bi politika grupe ljudi. Jednostavno ne poklapam se sa idejama i nacinom na koji klub ide , po meni u dubiozu od finansijskog segmenta pa do sportskog, sve mi nesto brrr hladno cak dotle da ne osjecam ni bol, ljutnju i bilo kakvu reakciju na sramotne poraze.

Do juce nam nije valjalo stosta, htjeli smo sve i odma, kao mala djeca kad od roditelja ne dobiju sve pa dignu nos i placu, a danas nam je odjednom sasvim normalna stvar da gubimo bodove, nemamo nijednu uigranu akciju za 90 min a o kvalitetnom udarcu na gol da ne govorimo, sponzore, omladinski pogon , projekte za buducnost, transparentnost koja se ogleda u optuzbama prethodnika a pri tome nisi za skoro 5 mjeseci uradio nista sto bi ti dalo za pravo da ides okolo rusiti renome kluba a mislim da su jako svjesni sta rade. Puno je stvarno razloga zasto ne vidim smisao podrske ovim ljudima, klubu uvijek podrska kroz jasne projekte kao sto je bio projekat europske Grbavice. Nisam bas ni mlad a ni star, mislim da imam dovoljno godina da ovih 5 mjeseci + onih par prije dok nisu usli u klub mi budu sasvim relevantan dokaz da im nemam na cemu svoje povjerenje kao navijaca ukazati. Necu nikog tjerati, jucerasnju igru i rezultat kao navijac, forumas i osoba nisam komentarisao a necu nijednu vise jer mi je ova skupina balerina ubila svaku zelju za time da im ni ime ne mogu spomenuti pojedinacno svakom od njih. Doci ce ljeto, bit ce Europa i kratkotrajna avantura i euforija a mi cemo imati novih cca 8 igraca koje cemo tokom nove sezone uigravati i eventualni svaki kiks pravdati "sklapanjem ekipe", strpljenjem,neiskustvom, losim sudjenjem, terenima i ostalim faktorima. To mene boli kao navijaca, dosao si Amare i umjesto da krenes u uigravanje ekipe, ispunjavanje onog sto si obecao a prethodnicima spocitavao kao glavni problem te neke minuse i brr brr, hrpe betona i sta vec...daj, pokazi i dovedi za sobom u klub to sto si u glavi zamislio a da to ne bude Stanic, Bogicevic, Klepac,Sipovic, sutra Bekric i Jamak, i povratak Blagog..nije to za mene rjesenje i vizija napretka, to je samo jedna losa sportska politika koja nam dugorocno ne donosi nista. Sa takvom ekipom mi mozemo napraviti odlazak u Europu, odigrati dva pretkola i vratiti se u okove ove cirkus lige gdje cemo biti prisiljeni snagom lobija,reisovih i papinih zapisa da se borimo a ne snagom i kvalitetom ekipe, jer mi smo u nastavak borbe za Europu usli sa jednim napadacem a ocekivao sam da ce sad na zimu doci klasicni spic , neko ko ce do ljeta da se uigra i usteli. Na spisku imamo Krpica i Zubanovica,ko je kriv to me ne zanima jer imali smo zimski prelazni rok i dovedi nekog jer si rekao da znas i mozes. Nemas nacin za to ili novac, pa niste trebali gospodo ni zauzimati se za pozicije ako ne znate nista osim ublehanja i spinovanja.

Nek ide plava mašina dok ide, masinovođe znamo a kad nestane uglja iskocit ce mnogi iz nje, samo ne vjerujem da ce biti dovoljno ludih da ponovno uskoce u nju i vracaju je na europski pravac.

Storma i jos par dobrih forumasa ovako citanjem jako postujem kao istinske ljudske velicine, neke poznajem, znam o cemu govoris Storme ali i sam kazes govorio si, pokusavao ali nema sluha ni danas ni prije. Govorio si prije godinu skoro daj ljudi zbijmo redove, ne tjerajmo vec nadograđujmo postojece snage u klubu, daj da popravimo gdje skripi i da izađemo jači...iiii kakav je sluh bio, mislim da ces se sloziti NIKAKAV. Radila je sujeta i ego na dvije strane, danas imamo rezultat jedne u vidu ovog svega, kako ce biti u buducnosti ja sa sigurnoscu ne mogu tvrditi ali osjetim da nam se ne pise dobro. Volio bih da sve ovo budem u krivu, da mom Zeljkanu bude bolje, da ozdrave bolesnici i zaluđenici u plavu boju ali trenutno ovo nisu vremena ni ljudi koja mi pruzaju ni nadu u to.

kokoška
Kontakt:

ned apr 14, 2019 2:01 pm

Zamisli da je "lazni" bio u uzem izboru da bude selektor....e kad bi on Pjanicu poceo lupetati e to bi tek bio cirkus...

kvalitet
Kontakt:

ned apr 14, 2019 2:05 pm

kokoška je napisao/la:
Zamisli da je "lazni" bio u uzem izboru da bude selektor....e kad bi on Pjanicu poceo lupetati e to bi tek bio cirkus...
De ti fino za zadaću ponovi odgovor na pitanje koje je sve trofeje osvojio Amar Osim, pa uporedi s drugim bh. trenerima.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Plava Porodica
Kontakt:

ned apr 14, 2019 2:14 pm

kvalitet je napisao/la:
ned apr 14, 2019 2:05 pm
kokoška je napisao/la:
De ti fino za zadaću ponovi odgovor na pitanje koje je sve trofeje osvojio Amar Osim, pa uporedi s drugim bh. trenerima.
Ma stipu indijance..
Navijači Željezničara od 2015.
Ili amneziju imaju..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.

Prijava