jovanmaksimovic je napisao/la: ↑sri apr 03, 2019 3:00 pm
samo da ne zalimo za vecom za godinu dvije

ja smatram da je on sasvim pristojan golman, u rangu sehica... ali mi imamo izrazito visoke krtierije... ocekujemo da svi nasi golmani budu kao ciko i cobo...
Pa ne moraju baš biti ko Ciko i Cobo, eto barem ko Hasagić, Gušo, Šehić, Antolović ...
Moje skromno mišljenje da je Veca jedan od "glavnih" krivaca za naše loše igre. Ne zbog toga što je linijski golman i tome slično. On jednostavno ne učestvuje u igri, a u modernom fudbalu golman mora aktivno učestvovati u igri, brzo upošljavanje bekova, zadnjih veznih i sl. On od petog minuta počinje nasumice nabijati loptu u protivnički dio terena i tu prestaje sva naša tečnost u igri. Kao goman moraš prisiliti štopere i vezne da počnu sa organizacijom igre. A onda to i ovim našim klocevima dobro dođe jer tako će manje biti krivi za neko pogrešno dodavanje. Lijepa alibi igra. Što li se Gvardiola riješi reprezentativca Engleske Johna Harta, al šta zna Pep ...
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.