storm_raider je napisao/la: ↑uto apr 02, 2019 4:20 am
Osmanovic nazalost uopste vise ne trenira dobro, nadam se da ce mu neko objasniti par stvari i da ce se okrenuti samo treningu. Za njega jos nije kasno.
Vjeruj mi da je vjerovatno već kasno, ne mislim godinama, nego takvi su ovi omladinci danas, nemaju ni trun radne etike. Pitamo se šta je razlog sve manjeg broja pravih talenata koji uspjiu iz našeg OP i sigurno ima razloga u samom radu našeg OP, trenerima i sl., ali problem možda i najveći je razmišljanje ovih mladih momaka i njihove okoline. Potpuno su drugačija razmišljanja nego prije, treniraju fudbal, a osim Messija i Ronalda slabo ih šta zanima u vezi s fudbalom, imaju drugačije principe vrijednovanja. Najbitnije im je zapaliti nargilu, uslikati se, snimiti i ako imaju malo talenta misle da će im samo od sebe doći da igraju za prvi tim Želje. Ja sam trenirao sa dosta mladih momaka koji su uspjeli koliko toliko, a mnogo ih više nije uspjelo i 90% ovih koji su uspjeli u omladinskim kategorijama(prije kadeta i juniora) nisu bili izvikani, nego su imali talenat, ali su teškim radom uspjeli zaigrati za prvi tim, a kasnije i otići vani. Mnogi koji su bili 'glavni' u svojim generacijama sad igraju po federalnim ligama, mali fudbal ili prate Želju sa tribina, samo iz razloga jer su mislili da im je dovoljan njihov talenat.
Stari nick: Zaka.
Biće Željo opet šampion!