ned mar 03, 2019 11:31 pm
Napokon! Kad primismo gol hiljadu misli mi je prošlo kroz glavu. Kako, zašto, do kad...
Ali eto nekako smo uspijeli prekinuti ovu smrdljivu seriju. Nisam nešto zadovoljan igrom. Nema nikakve taktike i ne vidi se šta želimo i kako želimo igrati. Ova utakmica se dobila zahvaljujući atmosferi. Jug treba pohvaliti. Manijaci opet dišu jednim plućima. Posjeta me iznenadila i baš sam sretan zbog toga. Jebi ga, neko je prvi na tabeli i uzima titulu a na tribinama mu 2 hiljade ljudi, a neko je šesti, sa šest vezanih poraza, 5 mjeseci bez pobjede i na utakmicu mu dođe 5 hiljada. Valjda to pokazuje ko smo mi, a ko su oni. I zato se nikad neće moći porediti sa nama, jer mi imamo ono što oni nemaju - ljubav, emociju, srce! Oni za Sarajevo navijaju, mi za Želju živimo!
Što se tiče igre... Čitavu utakmicu smo dominirali, iz jednog napada nam daju gol, realno zaslužena pobjeda.
Stevanović i Pavić odlični. Pogotovo Siniša, borbenost, požrtvovanost, sve na nivou. Učestvovao u mnogo akcija u napadu, u odbrani dobar i od mene je dobio glas u anketi.
Ramović mašinerija, odmah juri naprijed, bez razmišljanja. Najveće pojačanje! Sipović okej, Zajmović malo lutao ali solidan, Mujezinović baš dobar. Unio nam je živost, energiju, agresivnost. Zuji na sve strane, brz...
Što se ostalih tiče, Hajdarević najlošiji, onda iza njega Asim Zec, Šabanadžović i Bogičević (iako je imao dobrih intervencija). Mislim da Hajdarević ne može nositi vezni red i da sa Anelom mora igrati Mujezinović. Veselinović je od mene dobio drugi glas u anketi jer je po onome što sam vidio bio baš agilan, borben, lijepih poteza imao plus gol. O Erminu ne bih još, hvala mu za gol...
Pobjeda je najbitnija i valjda je ovo neka prekretnica. Europa ne smije doći u pitanje. Uglavnom raja nije zadovoljna igrom, čak je veliki broj ljudi i razočaran. Ovu utakmicu nikad ne bismo dobili bez ove atmosfere. To su i Manijaci poručili i ispratili ih onom poznatom pjesmom: "Hoćemo pobjede igrajte pičkice". Mora bolje, ali vjerujem da je pročepilo. Najviše me raduje što je Jug ponovo zajedno i što su Manijaci ponovo ozbiljna navijačka grupa. Dosta sam kritikovao, ali sad treba i pohvaliti. VOLIM TE ŽELJO!
I da, nemojte da Ermina dižete sad kao da je ne znam ti ko. Valjda je primjer Čurjurića dovoljan da se pričeka sa dizanjem u nebesa, skandiranjem, čestitkama.... Ne zaboravite da nas je prije nekoliko mjeseci ismijavao. Nek zasluži i nek pokaže koliko vrijedi. I kao igrač i kao čovjek.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!