Plava Porodica je napisao/la: ↑pet feb 22, 2019 11:47 am
Izvini @leone što smo rušili atmosferu i jebavali Želji rezultate, yebeš to što smo svi dvije godine bili "lobotomci" 1/1 branili sve moguće i nemoguće, vjerovali šarenim lažama, a onda kad skontaš da sa amaterima poput njih mi možemo samo potonuti a ne napredovati onda smo Željini neprijatelji.
A šta ćemo sa ovima "lobotomcima do kraja" koji od prvog dana ne popuštaju novu Upravu bez ijedne odigrane utakmice, sa nepunih 2 mjeseca na čelu kluba?
Ma takvih je bilo i prije kad su i bivse kritikovali. To je minoran broj, realno jest. Da se ne obraca paznja, izgubili bi se u masi.
Znas i sam, znamo svi da su se nepotrebne emisije, grupe pravile protiv bivsih. Ali ispuhase i oni kad ne bi dokaza, kad ih poklopise.
Svako ko naprdjuje bez razloga ce ispuhat. Tako i sad ako ko radi iz sujete, bez razloga bit ce poklopljen kad ovi odrade dobar posao, kad te kritike ni 1% ne budu imale smisla.
Ali sad ni blizu nije nesto mucna atmosfera kao sto je bila. Nije neko neprijatelj, ali se tad nije razmisljalo o Zelji ni sekunde. Jedva se cekao novi kiks da se napise nesto i dokaze tvrdnja da ovi ne rade dobar posao. E dje je tu Zeljo koji se sad trazi.
A ja sam siguran, milion % sam siguran da su navijaci obavljali svoju funkciju i da su se vodili ovim sto se sad zastupa "Zeljo je najbitniji" da ne bi imali 15 bodova zaostatka.
Naveo i primjer tekmi.
Ja sam stava da se na tribinu i Grbavicu dolazi radi Zelje i da je to mjesto podrske tima, a ne izrazavanja nezadovoljstva u tolkoj mjeri da odmah jebes nekom majku, da odmah unosis nervozu i tjeras neku osobu. Za to sluzi skupstina i skupstina je izglasala ove ljude i oni su tu.
Isto tako je normalno da na skupstini dodjes i kazes ovo ne valja, imam lika, imam sebe i ideju koja bi mogla taj dio popraviti. Tog nije bilo, vec je samo bio monolog Predsjednika i aplauz i svi ZA. Njemu raste ego, misli sve upravu ( jbg dobio 100% podrsku ), a ovi ostali izadju sa skupstine seru iza ledja.
Nit je to valjalo nit je valjalo stalno opravdavanje na forumu. To je po meni jedan bitan faktor, jer se sve pricalo iza ledja a na mjestu gdje se treba pricati niko ni rijeci.
Zato ne valja ni sad kad se opravdava. A sto se tice skupstine, nadam se da ce biti u buducnosti vise rasprava, kritika a ne monolog.
Zato meni te prica "Zeljo je najpreci" kad kritikujem nece prolaziti, jer ja nisam pisao uprava napolje, nisam lagao, nisam unosio rusilacku atmosferu ni na tribini ni na forumu.
Vjerujem da je dobra kritika pozeljna Zelji. E to sto se stvorio takav stav da svaka kritika se smatra atakom i sto se svaka kritika opravda, e to stvara toliku razliku i dijeljenje, a ne treba tako.
Ako ces dolaziti na stadion i psovat da bi otjerao SEnada, Amara, bolje nemoj jer sigurno tome nije mjesto na tribinama, i tad treba gledati na Zelju.