Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 12, 2019 9:51 am

cikazubo je napisao/la:Bacite pogled na story od Rodina i performans Sehica :D
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto feb 12, 2019 9:51 am

Prva proslava u fazonu ko je babo, druga je bolji sam od Ronalda. :D
Željezničar ante portas !

tm87alem
Kontakt:

uto feb 12, 2019 10:23 am

Realno, sudije su nas pripazile ovu tekmu, ali to ne umanjuje dobru borbenost i konačni rezultat. Da su toliko bolji od nas, dobili bi nas i bez tih odluka sudijskih. Ipak, što neko reče, u našem prvenstvu će skroz drugačija situacija biti - gdje ti se ekipe zatvore i moraš pronaći način da probiješ taj bedem. Zato je tu Zaja - aka bh. Ronaldo :DD: , da riješi takve situacije. Vjerovatno je Amar i radi te činjenice zakazao generalku sa Olimpikom pred Bijeljinu. Samo su zvanične mjerilo. Nimalo ne sumnjam u plasman u Evropu, a onda slijedeće dvije akobogda titula, jer šta je 100-godišnjica bez titule! Zna to i Amar i tome teži, u to sam 100% siguran. Biće i najjačih evropskih ekipa na proslavi, i u to sam ubijeđen. Za vrijeme ugovora šefa struke, veliki motiv će mu biti i iskorak u Evropi, čemu se svi nadamo. Da napokon izađemo iz bh. blata!

:zeljeznicar1: :titula: :zeljeznicar1:

cikazubo
Kontakt:

uto feb 12, 2019 10:31 am

Jao proslave, prvo rasiri ruke prema “navijacima”, pa Ronaldo style skok i na kraju puse i pozdravi prema klupi :placeodsmijeha:
Eno i na klupi se cuje da se valjaju od smijeha :D

jug21
Kontakt:

uto feb 12, 2019 10:56 am

Tryg je napisao/la:
uto feb 12, 2019 12:04 am
Nista specijalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa dobro,prosle nam godine slicna ekipa koja je bila treca uvali 5 komada za pedesetak minuta,ekipi koja je imala Zakarica,Voju,Graovca,Blagog,Vranjesa.....
Meni je ovo dobar pomak,sa ekipom koja je puno manje individualno kvalitetna od proslogodisnje.
Najljepša drogo ovoga svijeta
Tvoj sam ovisnik

Elegant
Kontakt:

uto feb 12, 2019 11:34 am

Ove utakmice nisu nikakvo mjerilo i pokazatelj nase trenutne snage ili nekog napredka od kako je Amar tu. Isiti nije imao vremena da nesto specijalno napravi sa ovim igracima ali ako im je barem malo na tom psiholsokom i disciplinskom planu priblizio sliku gdje su dosli, u koji klub i sta se od njih ocekuje dobro je. Da su oni svi zdravi jos ovih desetak dana do nastavka sezone pa cemo vidjeti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

uto feb 12, 2019 11:40 am

Jok oni sami od sebe proigrali
Joj živote
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

cikazubo
Kontakt:

uto feb 12, 2019 11:45 am

Leon_Professional je napisao/la:
pon feb 11, 2019 4:21 pm
cikazubo je napisao/la:
pon feb 11, 2019 4:08 pm
pon feb 11, 2019 4:03 pm

Sigurno da jesu ali su i bolje od Selecta. Obje imaju vise onih dijelova nego Adidasove, ali na onim slikama kod pitara s treninga Selectova lopta veca od Hebibovica.
Sta je znam opet, znam da na terminima kad ne ponesemo "cetvorku" i moramo igrati s "peticom" Selectovom najradije bi izasao sa termina. :D
Kako sam ja istrazio lopta je identicna kao derbystar, ista kompanija zapravo, a lopte su po karakteristikama identicne, izuzev male razlike u sari i natpisa tj loga.
Moguce, ali meni vizuelno nisu iste ( onako preko slika )
Npr. na ovom videu DerbyStar
phpBB [video]

Izgleda normalnije nego ove sa treninga Sarajeva.
slika
slika

Doduse, mozda nasim levatima nista ne valja pa se zale.
Evo jos sam malo pretrazio :D
Ista je lopta, mislim na derbystar kojom se igra bundesliga i eredevisia, odnosno select s kojom se igra u skandinavskim ligama i koja ce se kod nas koristiti. Select brilliant super tb odnosno derbystar brilliant aps, na ovoj derbystar pored rupe pise da je select proizvodjac dakle select je krovna kuca a ne obratno.
Gledam i recenzije freestylera koji hvale karakteristike lopte, golmani takodje hvale i smatraju da ne mijenja pravac leta kod jaceg suta.
Toliko.. :D
Spoiler:
slika

slika

AdmirA
Kontakt:

uto feb 12, 2019 12:08 pm

Po meni će biti upitna ova naša generalka sa Olimpikom u subotu, gledaj sad vremena, i kakvo najavljuju...
Da li ima tog veznog na vidiku ??

zuka
Kontakt:

uto feb 12, 2019 12:25 pm

Elegant je napisao/la:
čet jan 31, 2019 6:00 pm
Jedva cekam ove utakmice protiv stranaca u Antaliji, jeste da nisu nikakvo mjerilo jer su pripremne, ali me zanima samo fizicka snaga nasih igraca jer ce to presuditi na proljece i ljeto. Ne smijem da pomislim kakva je sad mentalna svijest u ekipi sto nas je ranijih sezona debelo kostala.

Pred nastavak seone, nadam se da je ova ekipa igraca koji su ostali nakon odlaska sad vec bivse uprave shvatila sta im je ciniti nakon svih onih kiskeva i bezobrazluka. A da ce ima Amar svojim autoritetom to jos vise nametnuti. Uz jos 2-3 nova igraca valjda bude dvoljno za taj cilj da se izbori europa. za nesto vise tesko a i kasno je.

Sto se tice uprave za njih treba suditi tek nakon sto prođe jos mjeseci, tacnije u odnosu sta ce uraditi do tada za klub.
Sta mislis kako smo spremni ?

nikson
Kontakt:

uto feb 12, 2019 12:46 pm

Elegant je napisao/la:
uto feb 12, 2019 11:34 am
Ove utakmice nisu nikakvo mjerilo i pokazatelj nase trenutne snage ili nekog napredka od kako je Amar tu. Isiti nije imao vremena da nesto specijalno napravi sa ovim igracima ali ako im je barem malo na tom psiholsokom i disciplinskom planu priblizio sliku gdje su dosli, u koji klub i sta se od njih ocekuje dobro je. Da su oni svi zdravi jos ovih desetak dana do nastavka sezone pa cemo vidjeti.
Dovoljno je da im isti jebe majke i da shvate da se ne mogu zajebavati....znali su oni igrati dok su htjeli....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Leon_Professional
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:01 pm

Ovi stovaoci lika i djela Jadranka Bogicevica je li bar na izvjestaju vide njegove greske koje su nas mogle kostati da nije bilo Vece.
Ili je to postalo normala, Bogi pogrijesi nista, Bogi penal napravi nista, neko drugi pogrijesi odmah se komentarise.
Pa se onda pise Bogi je nas najbolji stoper. Isto se pisalo i kad je Graovac igrao.

Neke stvari na forumima postanu obicne i konstantno se ponavljaju bez nekih pravih objasnjenja i argumenata.
Ali hajd dobro, **** nas ako nam je Jadranko najbolji stoper.

@Cikazubo, onda nek se ne zale levati jer Derbystar je dobra lopta. Garant njima zahmet dignut balon sa zemlje, a kamoli neku tvrdju i tezu loptu.

Dominic
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:03 pm

AdmirA je napisao/la:
uto feb 12, 2019 12:08 pm
Po meni će biti upitna ova naša generalka sa Olimpikom u subotu, gledaj sad vremena, i kakvo najavljuju...
Da li ima tog veznog na vidiku ??
Neka sjednu u autobuse i odigraju u Vrapcicima, dolje je bolje. ;) Svakako nakon vikenda odlaze minusi i pomalo se proljepsava vrijeme.

cikazubo
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:09 pm

Ovi stovaoci lika i djela Jadranka Bogicevica je li bar na izvjestaju vide njegove greske koje su nas mogle kostati da nije bilo Vece.
Ili je to postalo normala, Bogi pogrijesi nista, Bogi penal napravi nista, neko drugi pogrijesi odmah se komentarise.
Pa se onda pise Bogi je nas najbolji stoper. Isto se pisalo i kad je Graovac igrao.

Neke stvari na forumima postanu obicne i konstantno se ponavljaju bez nekih pravih objasnjenja i argumenata.

@Cikazubo, onda nek se ne zale levati jer Derbystar je dobra lopta. Garant njima zahmet dignut balon sa zemlje, a kamoli neku tvrdju i tezu loptu.
Da podvucem za Bogija i da dodam da je Sipovic takodje plivao juce, kao par nisu izgledai dobro na ubacajima prije svega, losa komunikacija izmedju njih dvojice a i sa golmanom takodje, svaki ubacaj je bio skoro 100% sansa jer ili padne izmedju njih dvojice ili ih preleti obojicu ili protovnicki igrac ulazi u ledja bez problema i kupi loptu na prvoj.
Previse su spori obojica da bi igrali u paru, mislim da Rodin definitivno treba imati prednost u odnosu na sve stopere, te da bi on i Sipovic mogli liciti na solidan stoperski tandem.

Leon_Professional
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:15 pm

cikazubo je napisao/la:
uto feb 12, 2019 1:09 pm

Da podvucem za Bogija i da dodam da je Sipovic takodje plivao juce, kao par nisu izgledai dobro na ubacajima prije svega, losa komunikacija izmedju njih dvojice a i sa golmanom takodje, svaki ubacaj je bio skoro 100% sansa jer ili padne izmedju njih dvojice ili ih preleti obojicu ili protovnicki igrac ulazi u ledja bez problema i kupi loptu na prvoj.
Previse su spori obojica da bi igrali u paru, mislim da Rodin definitivno treba imati prednost u odnosu na sve stopere, te da bi on i Sipovic mogli liciti na solidan stoperski tandem.
Ma dobro Sipa je tu tek dosao, sigurno da nisu uigrani i da je to problem donekle.
Ali greske tipa da Bogi ko i Kemo nedje odleti na 40 metara za igracem pa ljudi dupli pas urade a on ispadne. Ili ono dole na desnoj strani ista stvar, em jos promasise loptu i on i jos neki veznjak. Pa onda dva igraca skacu kraj Pavica a jedan od njih je Bogijev, a lopta preskocila Bogija on nedje u medjuprostoru.
Dok je ona greska kod Vecine odbrane kriv i Sipa i Bogi. Izmedju njih im se igrac uvalio, Sipu od 2 metra peleti lopta a Bogi zakasni, pa ni da omete covjeka u skoku.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u uto feb 12, 2019 1:16 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ISB87
Kontakt:

volio bih i ja da igramo sip-rodin, ali bogi igra kod svakog trenera. nije to nikakvo guranje.
iskustvom nadoknadjuje neke stvari.
MIRZA RASCIC

Leon_Professional
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:20 pm

ISB87 je napisao/la:
volio bih i ja da igramo sip-rodin, ali bogi igra kod svakog trenera. nije to nikakvo guranje.
Sigurno da nadoknadjuje i najduze je tu, ali je igrao i pored plivanja kod trenera koji su padali pod razne pritiske.
Odovic nije sastavio dvije tekme s istim stoperima, kad igra Bogi pravda se time kako je Veca rekao da mu je najsigurnije igrati kad ima Bogi u odbrani.
Jasta eto, gurat cu i ja jarana i hvalit da igra. To su nedopustive stvari ali kod nas je sve moguce.
A ta ista skupinica nas jebe godinama.

cikazubo
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:25 pm

Kad vidim Stanu kako igra odbranu protiv Sochia, skontam da nije onda ni Bogi los :D
Koliko god ga prezirali realbo sam ocekivao da ce biti bolji i korisniji, ovo sto je odigrao u pripremnim je najvise za kantona, katastrofa je bio i u Medjugorju i Antaliji.

kvalitet
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:33 pm

uto feb 12, 2019 1:20 pm
ISB87 je napisao/la:
Sigurno da nadoknadjuje i najduze je tu, ali je igrao i pored plivanja kod trenera koji su padali pod razne pritiske.
Odovic nije sastavio dvije tekme s istim stoperima, kad igra Bogi pravda se time kako je Veca rekao da mu je najsigurnije igrati kad ima Bogi u odbrani.
Jasta eto, gurat cu i ja jarana i hvalit da igra. To su nedopustive stvari ali kod nas je sve moguce.
A ta ista skupinica nas jebe godinama.
Ono što sam ja naučio igrajući i gledajući fudbal jeste da jednog stopera nikad ne treba gledati samog. Uvijek gledam stoperski par (ili trojac). Lično ne mislim da mogu igrati Sipa i Bogi (odnosno mogu, ali nije idealno). Uz Sipu bi najbolje išao Graovac, ali jebajiga... Nekako imamo sve slične stopere, Enio je drugačiji, ali je mlad... Ako tome dodamo da je našem golmanu lakše igrati s Bogijem, onda je i logično da on igra. A i realno, ko mu je alternativa? Rodin je razočarenje za mene, Kemo standardno (na treninzima vrh, na utakmici redovno kiksa). Da ne dužim, svoje minute će imati svi, to je sigurno, samo mislim da će Bogi zbog iskustva i već navedenih stvari igrati više.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

mirzza
Kontakt:

uto feb 12, 2019 1:47 pm

Nadam se i mislim da ce sindikalac igrati sto manje i da ce Kemo i Zilic imati prednost nad njim.
Malo je smrsao, ali je jos sporiji, skoka nema vec 3 godine, u ligi ko nije krenuo na njega nije ga ni prosao.
Ako cemo opet gledati padanje na guzicu zato sto ima iskustva, a da Zilic i Rodin truhnu na klupi yebo sve to.
Da je logike, on bi trebao igrati u slucaju nuzde i on i ultras.
Inace ako govorimo o parovima, najbolje su igrali Kemo i Enio u paru, a par Kemo Sipa je bio bolji od Sipa Bogi, dok licno mislim da Rodin-Sipa treba izgurati a Kemo da bude alternativa za obojicu.
Memic bi mogao napraviti fine stopere od ovih koje vec imamo.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.

Prijava