Gdje izjavise ovi iz uprave da je to sve problem?ublehas je napisao/la: ↑uto feb 05, 2019 1:12 pmNažalost, počinje se dešavati ono čega sam se bojao. Ljudi koji su u Upravi trenutno nisu dobro sagledali šta je sve potrebno da Željo uredno funkcioniše. Malo su se olako prihvatili pozicija misleći, "sve će samo".Leon_Professional je napisao/la: ↑uto feb 05, 2019 12:25 pmProjekti sami dolaze. Kao i sponzori.
**** teren i sve ostalo, lako je kad se od Uefe pravi![]()
Sad su odjednom problem sponzori, problem su pare, problem su procedure, problem su dozvole...
Koliko znam, to je isto bilo i za vrijeme prošle Uprave, samo se tada nije kukalo toliko, nego se radilo. I to se dobro radilo. Koldžo je kočio svaku dozvolu koju smo dobili. Opstruirao je svaki projekat, pa su ti ljudi ipak uspjeli završiti dosta stvari. Situacija sa sponzorima je bila katastrofalna, pa se vremenom steklo povjerenje i ponudila se jedna zdrava priča i privukao se veliki broj sponzora. Pare su se osiguravale na mnoge načine. Od prodaje igrača, preko sponzora do pozajmica, ali je Željo nesmetano radio. Nije se kasnilo sa uplatama (a i kada jeste, to je bilo uz neki dogovor i sve bi se na kraju izmirilo)...
Međutim mi smo sve to uzimali zdravo za gotovo. Krenule su priče kako se rasipa Željin novac na igrače (ne pitajući ko ga je obezbjedio, valjda rezonujući da on sam od sebe dolazi), pričalo se kako se tribina haman sam napravila, kako nam je neko drugi napravio teren, kako u klubu niko ništa ne radi...
Što je najgore, izgleda da je i trenutna Uprava popušila tu priču, pa su malo olako ušli u klub bez pravog plana i strategije...
Evo, primjera radi.. Prethodna uprava je izdala saopstenje kada smo imali problem sa izdavanjem dozvole za istocnu tribinu. Na utakmici, mislim protiv Zrinjskog, mozda grijesim, se i skandiralo Koldzi. Tj protiv njega. Sa razlogom.. Mislim, skandiralo se sa razlogom i izdato je saopstenje sa razlogom uz svesrdnu podrsku navijaca. Ljudi su se borili svim silama da izganjaju dozvolu da mi konacno dobijemo tu tribinu, a neko se morao napraviti pametan i praviti opstrukcije. Koja je razlika ako i ovi imaju slican problem? A i ne vidim gdje su kukali za navedeno.