vopla je napisao/la: ↑pet dec 21, 2018 8:50 am
zaboravljamo mi kolektivno kao narod brzinom svijetlosti, mozes nam valjati 1000 puta jednom nemoj, nisi nikad ni valj'o.
ovo kako ovi dadose ostavke vracam film na pocetke neke kad se sve pocinjale.
Bio onaj link da se gleda kako se istok gradi, jbt svaki dan sjedem pred tv po 2 sata gledam, ispunjava mi se san, gledam svaku ciglu, nekakva neopisiva sreca.Komentari puni grande miske, sva ta pozitivna euforija.
Pa dodjose prve europske utakmice na Grbavici nakon toliko godina, himna "hej grbavice" se prolomi, a ja pjevam i placem od nekakvog ponosa..
dodje novi tepih, odem na utkamicu samo njega gledam,divim mu see..do tad samo na tv-u vidio.
Vjerovao sam im nekako majku mu yebem, nosio me taj nekakav talas elana da zajedno mozemo sve, dotaci nebo..svoga Zelju vratiti na stare staze ..
neki dan nakon ovog svega, osjecam se prazno,izdato..
Ne sto sam pristalica Misimovica..
VEC STO SAM KAO DIJETE ZELIO SA SVOJOM PLAVOM BRACOM DA ODSANJAMO NASE ZAJEDNICKE SNE ..
Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Volimo laz, a istinu preziremo. Misimovicevo prisustvo na Grbavici je znacilo gradnju, covjek cijeli svoj zivot stvara, radi i obnavlja. Zaista sam ponosan bio kada sam gledao Istok kako se gradi, a plakao kada sam protiv Slobode dosao na otvaranje Istoka. Plakao sam i utakmicu poslije, i dvije utakmice poslije, nisam skidao oci sa Istoka. Lijepa li si Ljepotice, lijepa li si...
U ovoj zemlji je tesko. To zna svako ko je u ovoj drzavi nesto svoje pokusao da pokrene, a pri tome nema nikakvih oraha u dzepovima. Tesko je bilo sta napraviti normalno, tesko je bilo sta pokrenuti cista obraza, a da vam na sve strane ne podmecu noge, tesko je odmaknuti se i nauciti da takvi nisu bitni, odnosno da ce biti bitni samo ako im date priliku. Mi smo spontano presli na ovaj forum, nakon dugogodisnje torture na ss.ba forumu i selektivnom banovanju navijaca, te formiranju kaoticnog javnog mnjenja medju nama od strane njihove moderacije. Ovaj forum je pobjeda svih nas, pobjeda Zelje. Nakon toga, pa sve do danas, prozivani smo "lobotomcima", "poltronima", "Misketovim ublehasima", "Misketovom internet armijom", i kako sve ne. Slican princip djelovanja su imali i protiv ljudi u klubu, ista kuhinja, slicna receptura. Samo sto u sportu vi ne mozete kontrolisati sve (rezultate, sudije,...). Samo mi je zao ljudi koji su potpali pod taj uticaj, a znam da takvi nisu. Buduci da su sve to pisali, a jesu, sada kada Misimovic i ostatak UO, NZ, administracije odlazi, ovaj forum bi se trebao ugasiti i prestati sa djelovanjem? Naravno da se to nece desiti, sto znaci da je sve to bila laz. Ista laz, kao i protiv ljudi u UO. Samo sto im je protiv Zelje to upalilo. On nece nestati, ugasiti se, otici kada "ode Misimovic", jer ovaj forum nikada nikakve poveznice nije imao sa Misimovicem, vec samo za Zeljom. On je nezavisan i takav ce i ostati.
Kada smo kod Misimovica. Covjek je pokusao, cudo je napravio i to je cinjenica. Zaista kada odete na Grbavicu i pogledate je, ovo sto danas imamo je cudo. Amar nije ocito zelio da radi sa Misimovicem. Ne znam zasto, nagadjanja cujem, ali ih ne slusam. Cinjenica je da nije htio. Amar je Zeljovac, ja u to zaista vjerujem, ali mi sa druge strane zaista smeta sto se evo dva dana prije skupstine ne zna ko su ljudi koji dolaze sa njim. Smeta mi i nacin na koji dolaze, jer znamo svi - a nismo djeca, da ovaj nacin niti njima, a niti Zelji ne moze donijeti nista. Da se vratim na pasus iznad, vjerujem da kampanja sa ss.ba portala nije ni slucajna, ni bezazlena. Zabrinut sam i tuzan. Zabrinut jer ne znam sta da ocekujem, jer ne znam ni od koga da ocekujem (ne znamo imena), tuzan jer smo dozvolili da se podijelimo, odnosno jer smo "naletili".
Po svemu sudeci, mijenjali smo Misimovica za Amara, biznismena za trenera. Ne znam sta da mislim o tome. Znam samo da volimo da se lazemo, pa i kada nas gola istina osamari, mi prigrlimo laz jer je ona topla, mirise i zavodi. A ne znamo da istina i ako boli, uvijek nosi lijek sa sobom.
Zeljo mi te volimo...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/