Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

bogi
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 20, 2018 8:58 pm

Brkoo je napisao/la:
čet dec 20, 2018 8:52 pm
Krenuli u sezonu sa jednim koliko toliko normalnim golmanom, jednim desnim, jednim lijevim bekom, ovakvom vezom, ovakvim krilnim igracima i jednim napadacem i sad kao neko nam podapinje. Uz to dva trenera ne znas koji je gori, jedan je ipak gospodski otisao a drugi nas je unakazio do kraja. Da li treba da pisem o tome da nisu zastitili klub od sudijskih zavrzlama nego su pustili da se na nama sudije izivljavaju sa svojim odlukama.

I sad nekima Amar kriv, radio ovo, radio ono. Jeste li svjesni da ljudi u upravi ne znaju gdje su grijesili, to je najgore, jer kad znas gdje grijesis postoji sansa da to popravis..
Slažem se da je igrački kadar Bože me sačuvaj (najbolji opis riječi za njeg :D)još uz povrede koje smo imali, ali moraš i sam priznati da je protiv nas i dosuđeno najviše penala i da su isti najsumnjiviji. Koliko se sjećam ovi što su tjerali upravu i to su govorili 'oni šute kao ku*e radi krova na istoku'.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Elegant
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:13 pm

Ja vam kazem da cemo covjeka kao sto je Misimovic od blata praviti, kao i sto cemo zaliti za ostalim ljudima iz uprave, upravnog odobra. A Amara ce pratiti repovi pohlepe i uobrazenosti sto nije dosao u klub zajedno sa vec sada bivsom upravom, sve moguce uslove za rad bi imao ali ne on je htio mnogo vise od toga. Zato ce sada doci jer je pronasao ljude koji ce mu klimati glavom ali doslovno je tako, a brzo ce shvatiti da su dosla druga vremena. Sad ce sve biti duplo vise pod lupom javnosti, institucia, zakona, sta i kako se radi.

A navijaci su jako ljuti svi cekaju insta rezultat !

Garantujem vam da je i njemu itekako frka na spomen porezne uprave i finalnog izvjestaja iste, kao i onoga na sudu. Jer koliko god neko htio da ga brani, Amar je bio u klubu kada su se desavale nepravinosti - to se ne moze poreci. Samo se mora utvrditi ko ih je radio, jer ocigledno je necijom krivicom klub u milionskim dugovima.

Na kraju krajeva nije da ja hejtujem, nego sam ogorcen kao i masa navijca. Ali kao sto vidite mnogi su stavili "pojedinca - Amara" i dali mu na vaznosti vise nego "kolektivu - klubu".

Naprotiv svu mu srecu zelim da zajedno sa tim njegovim ljudima vrati ovu nasu lokomotivu na kolosjek, ali racunica je jasna: transparentnost - posten rad, rezultati na terenu, rezultati van njega u smislu biznisa, sponzora, partnera - PARA, naravno ifrastruktura se mora nastaviti graditi - nema izgovora stadion se mora zavrsiti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Amidza
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:18 pm

slika
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

bianco blu
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:20 pm

Elegant je napisao/la:
čet dec 20, 2018 9:13 pm
Ja vam kazem da cemo covjeka kao sto je Misimovic od blata praviti, kao i sto cemo zaliti za ostalim ljudima iz uprave, upravnog odobra. A Amara ce pratiti repovi pohlepe i uobrazenosti sto nije dosao u klub zajedno sa vec sada bivsom upravom, sve moguce uslove za rad bi imao ali ne on je htio mnogo vise od toga. Zato ce sada doci jer je pronasao ljude koji ce mu klimati glavom ali doslovno je tako, a brzo ce shvatiti da su dosla druga vremena. Sad ce sve biti duplo vise pod lupom javnosti, institucia, zakona, sta i kako se radi.

A navijaci su jako ljuti svi cekaju insta rezultat !

Garantujem vam da je i njemu itekako frka na spomen porezne uprave i finalnog izvjestaja iste, kao i onoga na sudu. Jer koliko god neko htio da ga brani, Amar je bio u klubu kada su se desavale nepravinosti - to se ne moze poreci. Samo se mora utvrditi ko ih je radio, jer ocigledno je necijom krivicom klub u milionskim dugovima.

Na kraju krajeva nije da ja hejtujem, nego sam ogorcen kao i masa navijca. Ali kao sto vidite mnogi su stavili "pojedinca - Amara" i dali mu na vaznosti vise nego "kolektivu - klubu".

Naprotiv svu mu srecu zelim da zajedno sa tim njegovim ljudima vrati ovu nasu lokomotivu na kolosjek, ali racunica je jasna: transparentnost - posten rad, rezultati na terenu, rezultati van njega u smislu biznisa, sponzora, partnera - PARA, naravno ifrastruktura se mora nastaviti graditi - nema izgovora stadion se mora zavrsiti.
a šta ako nova uprava bude bolja od stare?

Brkoo
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:26 pm

bogi je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
Krenuli u sezonu sa jednim koliko toliko normalnim golmanom, jednim desnim, jednim lijevim bekom, ovakvom vezom, ovakvim krilnim igracima i jednim napadacem i sad kao neko nam podapinje. Uz to dva trenera ne znas koji je gori, jedan je ipak gospodski otisao a drugi nas je unakazio do kraja. Da li treba da pisem o tome da nisu zastitili klub od sudijskih zavrzlama nego su pustili da se na nama sudije izivljavaju sa svojim odlukama.

I sad nekima Amar kriv, radio ovo, radio ono. Jeste li svjesni da ljudi u upravi ne znaju gdje su grijesili, to je najgore, jer kad znas gdje grijesis postoji sansa da to popravis..
Slažem se da je igrački kadar Bože me sačuvaj (najbolji opis riječi za njeg :D)još uz povrede koje smo imali, ali moraš i sam priznati da je protiv nas i dosuđeno najviše penala i da su isti najsumnjiviji. Koliko se sjećam ovi što su tjerali upravu i to su govorili 'oni šute kao ku*e radi krova na istoku'.
Pa to je zadatak uprave, da zastiti ekipu od svih vanjskih faktora, a tu spadaju i strasne sudijske greske protiv nas.

Zamisli paradoksa ljudi izlobiraju milione (eto i za taj krov na istoku je neko izdvojio vrijeme, lobirao, radio na tome itd, nece nam to tek tako sa neba pasti i to ce u konacnici sve ostati klubu) i pokazu da su sposobni sto se tice infrastrukture a sa druge strane pokazu da su totalne neznalice sto se tice sportskog dijela..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

storm_raider
Kontakt:

Joj gavrane dolazi na forum i bumove pisi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

bogi
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:31 pm

Brkoo je napisao/la:
bogi je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:

Pa to je zadatak uprave, da zastiti ekipu od svih vanjskih faktora, a tu spadaju i strasne sudijske greske protiv nas.

Zamisli paradoksa ljudi izlobiraju milione (eto i za taj krov na istoku je neko izdvojio vrijeme, lobirao, radio na tome itd, nece nam to tek tako sa neba pasti i to ce u konacnici sve ostati klubu) i pokazu da su sposobni sto se tice infrastrukture a sa druge strane pokazu da su totalne neznalice sto se tice sportskog dijela..
Slažem se, ponuda igrača kojima ističe ugovor ovo ljeto je ogromna, nadam se da će ovi što dolaze već u januaru imati jasan plan i program za naredno ljeto, a Boga mi i generealno da znaju šta žele. Sa Čabrajama Jovićima i ostalima nećemo daleko dogurati sigurno ili kako bi se reklo poslije Crnova mi bi opet 'Crnove'.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Zvaka72
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:38 pm

CURVA je napisao/la:
čet dec 20, 2018 9:10 pm
Stuart je napisao/la:
čet dec 20, 2018 8:46 pm
CURVA je napisao/la:
čet dec 20, 2018 8:14 pm

evo kad smo otvorili tu pricu nisam htio da pisem sve radi dusmana ali kad si zapoceo
dosta toga sto si napisao je istina prvo se povukao u tunel kad je vidio da nema vise para pitari doveli Tana osjetio je da nece vise moci da dominira da bi nakon toga i na godisnji pa je pokusao preko skype da vodi Zelju tako sto bi stavio Memica na klupu pa bi i iz Katara govorio sta i kako uzeo dole opasnu lovu i naravno vratio se u rodni grad dosadilo mu da voda cuku okolo a Voli Zelju medjutim Miske ga je ujeo sa onom pricom kako su se nekad stimale Titule i sve to Amar je toliki djukac da mu to sigurno nikad nije oprostio i da se zainatio da ga skloni docekao dva tri kiksa i onda vjerovatno malo se sve poguralo kako bi agonija se nastavila i naravno Sir Amar se vraca ono sto je dobro u svemu ovome da on pored svih ovih mana ima pravo dobrih Zivi Zeljeznicar kao i mi svi to je sigurno davno sam vam ovjde pisao da je reako sad ili nikad toliku je zelju imao da se vrati sto je opet dobar znak jer vidi da moze nesto uraditi zato spustimo loptu sigurno ce i on puno bolje sto se tice finansija i svega toga sto se tice terena tu je tata za ovu ligu PONAVLJAM NA NAMA JE DA PODRZIMO AMARA JER JE TO JEDINO DOBRO ZA ZELJU
@CURVA ima logike sto kazes. Ako nam je Zeljo najvazniji i Zeljin uspjeh iznad svega.
Dva pitanja mi se vrte nakon tvoga posta. Boldirao sam dio texta i to je pitanje broj jedan
Je li ovo iz tvoje glave pretpostavka ili ti to znas i to je tacno tako.
Ako je boldirani dio tacan onda ja stvarno ne znam sta dalje i sta da mislim.
pa brate kako bi drugacije usli u klub eto malo razmisli nemam nikakvu informacije ali su sigurno iskoristili priliku kad smo usli u krizu jel neko misli da su ona tri penala slucajnost nisu sigurno
Kad sam prije koji mjesec napisao da Amar standardno sjedi i druži sa Krmetom ,čitaj salem, a da nikad gore suđenje nismo imali optužiše me za konstrukcije. ali činjenice su činjenice.

Mirek11
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:52 pm

Glavna smo tema medijima, ne znam je li bilo ovdje vec izjave Braculja i bivsih predsjednika, Zujo po starom :)

https://www.facebook.com/9659541299/pos ... 104381300/

https://www.facebook.com/9659541299/pos ... 825996300/

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet dec 20, 2018 9:54 pm

Zujo zvani ne moze istok bez pet milki
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Charlie Sheen
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:02 pm

Zujo zvani blagodet.

storm_raider
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:02 pm

Evo opet nekakav info.radar i nekakav Almedin Sisic prave ime preko Zelje. Udaranje "mrtvog" konja, nisu bili hrabri dok se krv njusila...
Reagovanje UG Fudbalski klub „Željezničar“

Predmet: Zahtjev za objavu demantija;

Poštovani g. Šišić,

obraćam vam se u svojstu ponomoćnika UG Fudbalski klub Željezničar (klijent). Dana 19.12.2018. godine, na adresi http://****.ba/i-korupcija-razlog- ... a-skuplje/ ste objavili članak pod nazivom “I KORUPCIJA RAZLOG DUBOKE ŽELJINE KRIZE: Travnjak na Grbavici plaćen HDZ-ovoj firmi pola miliona skuplje!”

U predmetnom članku ste iznijeli niz neistina. Između ostalog, naveli ste da su se odvijali sumnjivi procesi tokom rekonstrukcije stadiona, koji, kako navodite, upućuju na klijentelizam i duboku korupciju. Nadalje, insinuirate da su se članovi Uprave okoristili cijelim procesom, a sve upućuje u to da je bilo „debelog ugrađivanja u tender za obnovu travnjaka“.

Ukazujemo na Kodeks za štampu i online medije BiH, a posebno njegove opšte odredbe, čl. 2, 3, 5 i 6, kao i relevantne odredbe Zakona o zaštiti od klevete FBiH, te relevantne odredbe Zakona o obligacionim odnosima, u dijelu koji se tiče zabrane iznošenja neistine te nanošenja nematerijalne štete.

U cilju umanjenje šteta od iznesene klevete i povrede ugleda, te korektnog informisanja javnosti podnosimo zahtjev da u roku od 24 sata na istom mjestu na portalu, u integralnoj formi, uključujući i naslov, objavite ovaj demanti.

Naime, FK Željezničar je 9.1.2018. godine objavio Međunarodni javni poziv za rekonstrukciju glavnog terena Stadiona Grbavica. Rok za dostavljanje ponuda je bio 31.1.2018. godine i do navedenog roka primljeno je ukupno 8 ponuda. Nakon evaluacije pristiglih ponuda Komisija je izabrala najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa kriterijima koji su predviđeni javnim pozivom i potrebama samog Kluba. Fudbalski klub Željezničar je zakonito proveo proceduru javnog poziva, poštujući principe transparentnosti, nediskriminacije, te je osigurao aktivnu i pravičnu konkurenciju među ponuđačima, a sve s ciljem najefikansijeg korištenja sredstava u vezi s rekonstrukcijom terena.

Odgovor gl. i odg. urednika “Inforadara”

Najprije, notorna je neistina da je cijeli postupak proveden s ciljem „najefikasnijeg korištenja sredstava“, budući da je za kompletnu rekonstrukciju glavnog terena, a za šta postoje i svjedoci sa svojim izjavama, klub u konačnici platio oko 500.000 KM više od najoptimalnije ukupne ponude, kako je i navedeno u tekstu.

Nadalje, u svom „demantiju“ koristite uglavnom pravnu terminologiju, baveći se formom a ne suštinom, zaključujući kako su određeni dijelovi teksta „insinuacije, klevete i slično“, iako je tekst profesionalno produciran, sa svim relevantnim izjavama i stranama neophodnim za ovakve priče. S tim u vezi, notorna je istina da je posao dodijeljen firmi iz Kiseljaka, izrazito bliskoj HDZ-u, koja se, između ostalog, bavi cestogradnjom, ali je i opremala kabinet Dragana Čovića u vrijeme dok je ovaj bio član Predsjedništva BiH.

No, budući da se trebamo i moramo baviti suštinom, krenimo redom:

-Tačno je da ste po tenderskoj proceduri izabrali „najpovoljnijeg“ izvođača – ugovorena cijena je objavljenja i u dokumentu dostupnom javnosti je navedeno 936.879,75 KM (bez PDV-a) ili 1.096.149,31 KM (sa PDV-om)

– Međutim, prilikom potpisivanju ugovora (vjerovatno aneksom ili na neki drugi nepoznat način) izabranom izvođaču dodano je još 200.000 KM na ugovor za dio umjetne trave (tehnički dio oko terena) za 700m², što je suštinski nevjerovatna cijena po jedinici mjere. Nakon toga ste u javnosti objavili da će taj prvi dio projekta, uključujući i umjetnu travu na tehničkom dijelu, koštati, kako ste naveli, “cca 1.216.000 KM sa uključenim PDV-om“.

– U istoj izjavi za javnost ste naveli da će naknadna hibridizacija koštati “cca 391.166,00 hibrid (II faza)”, tačnije da će Fudbalski savez dati 200.000 eura za ovu fazu. Time dolazimo do u tom trenutku – jer se nije tačno znalo kolika će biti cijena hibridizacije – pretpostavljene ukupne cijene projekta 1.607.166,00 KM.

– Kad je došao trenutak za hibridizaciju terena, Uprava FK Željezničar je objavila u medijima da je taj dio koštao 460.000,00 KM (bez PDV-a), ili sa PDV-om 538.200,00 KM.

– Dakle, cijena CIJELOG PROJEKTA je bila 1,754.200,00 KM!

– Od ukupno osam ponuđača jedan je izabran (po kriteriju najniže cijene), jedan je bio direktno uključen u drugu fazu (nisu poznate okolnosti pod kojim uslovima i kako), iz čega proizilazi da 7 kompanija nisu zadovoljile kriterije samog tendera?! (bitno je naglasiti da u tih 7 kompanija ulazi i ona koja je naknadno izvodila/dogovorila hibridizaciju).

– Vlasnici i zastupnici kompanija, njih nekoliko, izjavljuju da su od preostalih šest makar njih tri, koje nisu involvirane ili izabrane, bile U STARTU POVOLJNIJE sa cijenama, međutim, naknadnim tenderskim inžinjeringom cijeli projekat je podijeljen “u faze“, upravo iz razloga kako bi se „uredno i po zakonu“ provela tenderska procedura (što niko i ne spori), međutim, u konačnici je projekat koštao oko 500.000 KM više nego što je trebao!

I jedno pitanje za kraj:

Budući da je samo objavljeno da su mašine došle na teren “da odrade drugu fazu”, kad i kako je izabran izvođač radova za hibridizaciju?

S poštovanjem,

Almedin Šišić

cikazubo
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:07 pm

Samardzija, Hodzic, Starovlah, Smajlovic, Braculj..
Idemo dalje, cekamo sljedecu legendu da izgubi taj status.

storm_raider
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:08 pm

Ovaj Sisic mijesa kruske i jabuke. Hibrid momcino, hibrid.

Brkoo
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:11 pm

@Curva, Svake sezone nama mora biti cilj osvajanje trofeja. To je tako jer smo mi Zeljo. Ko god bio u klubu i sad i u buducnosti mora razmisljati na taj nacin. Strpili smo se dovoljno, imali su dovoljno vremena da isprave greske u sportskom dijelu i oni to ne da nisu uradili nego su isli iz greske u gresku bez ikakvog plana da to isprave i postave na zdrave temelje.

Ko god poslije skupstine bude u klubu mora shvatiti da se klub mora razvijati i rasti u svim segmentima, da se ne smije zapustati nista, svaki segment kluba je vazan..

igla
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:13 pm

storm_raider je napisao/la:
čet dec 20, 2018 10:08 pm
Ovaj Sisic mijesa kruske i jabuke. Hibrid momcino, hibrid.
Ne mijesa sto ne konta vec zeli da mijesa.

To je taj nacin koji mi se gadi u svemu.

Brkoo
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:15 pm

I sto se koji qrac objasnjava debilu bilo sta. Tuzi govno pa kad bude morao za klevetu platiti klubu novac shvatit ce sta je hibrid i ko je platio za hibrid..

Kospa
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:17 pm

Smrad vidio priliku da se reklamira i pila na stranu ne bi li neko prenio ovo smece od vijesti...
... Godine života svoga tebi dao sam...

PratimsamoPlave

čet dec 20, 2018 10:22 pm

Sto se tice podjela ocigledne su pocele kad je dosla ova uprava. Do tad smo svi bili pod vodstvom Amara Osima i on sta kaze tako je bilo.
Pojavljuje se u pocetku iz sjene Senad Misimovic. Gredic na vlasti itekako ima pljuvace. Na onok forumu se pojavljuje milanribar ili kako vec.
Odlaskom Gredica, pojavljuje se prepametni Neandertalac koji je nazalost sva ova sranja predvidio. Pojedinci koji su ovde pisali i slijepo stajali iza Misimovica poceli su da pljuju. Jedan od njih je nas drugar koji se nedavno opet aktivirao.
I to je ta podjela uglavnom. Mi nismo od nedavno podjeljeni nego odavno, samo sad su kao Plava porodica i jos par njih progledali. Pa izgledaju kao masovniji.. Njihova su razmisljanja toliko glupa da je to strasno, postujem im misljenje npr **** izavu Mise, Zdenka Jelica i slicnih bitan je Amar jer je on "Bog" za sve Zeljovce, ovi nisu nikad nista uradili za Zelju samo Amar jeste. Takvi nece priznati gresku npe Neandertalac je srao o Cenanu i talu sa Lendricem o namjernom incidentu sa navijacima, plava je hvalio i kleo se u Zeca sad to i ne spominje jer mi smo svi glupi.
Ako je ovo sve nova uprava podmazala ne sekiram se, osvojit cemo titulu ako ne ove(sumnjam da toliki nemir mogu unijeti) sljedece sigurno jer njihov sektor nije samo fudbalski teren nego i rad van terena(savez, sudije, novinari, svlacionice). Iskrenk nemam nisto protiv toga.
Sto se tice javnih podjela, mjesto okupljanja novinara u pocetku kad smo "mrzili" Ligatu bili su komentari tamk gdje i Amila sad komentarise. Placale se vecere iako su se doticni kleli u Misketa. Da li je to licni interes, mislim da jeste. Oni pocinju da pljuju od onog momenta kad su Stanica otjerali tzv "kapiten Mahalaca". Idu oni na utakmice cesto i prave stetu Zelji na njima ali nema veze nisu sami. Kap je prelila tzv prijave koje im je uprava preko Mupa sredila. Od tad krece zvanicno i orkestrirano pljuvanje.
Sad se ovi ljudi nazivaju misevima, da nisu otisli bili bi uhljebi. Trazili ste sami da odu, evo otisli su.
Iskreno sam se nadao da ce ovi ljudi gospodski predati funkcije. Iako su im ocigledno noge podmetane, trebali su zbog nas dosta rsje ih je podrzavalo.
I da znate Amar nije Zeljo, Senad nije Zeljo, Manijaci nisu Zeljo, mi smo Zeljo. I dok ima nas i on ce da traje, kao sto je i do rodjenja Amara, Senada i grupe i svih nas. Shvatite proci ce ovo sve, mi bi trebali stajati iza Zelje protiv bilo kakvih podjela, ne iza Manijaka, Amara Senada nego iza Zelje sa namjerom da svakog ko Zelji zeli nauditi da pobjedimo.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet dec 20, 2018 10:24 pm

slika
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Diverzant, Google [Bot], Okolele i 28 gostiju.

Prijava