starigrad je napisao/la: ↑sub dec 01, 2018 5:22 pm
Mirek11 je napisao/la: ↑sub dec 01, 2018 5:00 pm
salle86 je napisao/la: ↑sub dec 01, 2018 3:23 pm
Gdje sam ja to rekao ?
Problem je "transparentnost" kad nije sve ok.
Neću garantovati da sam 100% upravu, ali kad smo dobili dozvolu da "zidamo" jug ne vidim razlog da treba i da se "malta".
Pričam iz razloga što sam imao sličnih zavrzlama oko gradnje kuće i ganjanje dozvole.
Ako ništa bilo bi ok da se i o tome nešto zna više od ovog što raja lupa, a lupaju oni koji nisu ni kućici za ptice nikad napravili

Jer bar ja lično a vjerujem i mnogi kako rekoh očekivali su prihode od tribine (odgovor Grbavici da ove karte "nisu" prihod jer su navijači prešli samo sa jedne tribine na drugu)
Govorilo se da imamo opstrukcija iz opstine, nije to bas isto kao zidanje kuce, koliko kuca ima bez dozvole.
Znamo sta smo sve prosli da istok krene a za prostore ima jos dodatnih zavrzlama koje po nalogu nacelnika se razvlace i trazi dlaka u jajetu samo da je ne daju. Isto kao i novac koji svake godine dobijamo pa dio vracamo.
I ja sam ocekivao da ce to ici brze i biti prihoda ali imamo previse dusmana koji ne mogu gledati da se desavaju dobre stvari za klub.
ako su te opstrukcije, od strane nacelnika, stvarne, ne vidim razlog zasto se s tim ne izadje u javnost? sta imamo izgubiti? svakako te opstruise i hebe, pa cemo, eto, nesto pogorsati ako ga razotkrijemo. isto tako, za novac dobijen od opcine, jasno navesti i oglasiti koliko je od obecanog i onog sto se provlaci kroz medije, stvarno bilo operativno i utroseno. ako igdje treba biti transparentan, onda je to kada se trebas i mozes zastiti od mahalanja, olajavanja i blacenja. sutnjom, na neistine, samo dajemo povod za mahalanja, olajavanja i blacenja.
dobio bi to da bi zatvorio bi usta "pljuvacima", jasno i precizno prikazao da nisu kroz klub prosle nekakve stotine hiljada KM donirane od strane opcine, da je opcina, na celu sa nacelnikom, smetnja za finisiranje istoka, samim tim dodatni priliv prihoda u klub...
to i ja govorim, stalo se sa transparentnošću
nemamo svi prijatelje, veze i vezice u klubu da crpimo informacije (mada ja recimo imam jednog "jarana" koji je dosta blizak sa nekim ljudima ali nebitno)
mi novac od istoka nemamo, to su ljudi koji bi išli na jug/sjever eventualno zapad
mene sramota kako nam istok zjapi prazan, sramota koliko smo se trudili, i mi i ljudi iz kluba, da bi na utakmicama bilo po 100-tinjak ljudi na njemu
zaradu od istoka možemo imati za sad sampo kroz poslovne prostore i eventualno u derbiju/europi kad se "podigne" broj navijača u odnosu na mogući prije izgradnje tribine
gdje koči sa poslovnim, to većina nagađa, pa rekao bih i lupa da je problem krov jer opet kažem "prizemlje" ima krov kakav takav ali ima, ali nema osposobljene prostore
i volio bih znati ali fakat službeno šta je zapelo, dozvole, pare ili nemogućnost izdavanja istih (ovde mislim kako ne želimo da ih damo u bescijenje), jer ako od sjevera imamo cca 250-300 hiljada isto to možemo i od istoka...a nemamo
to mene boli, ta najveća pobjeda ove strukture u klubu, "pravljenje" jačeg budžeta koje je obećano a stopirano (ne kažem opet zbog loše uprave)
EDIT: ja se fakat izvinjavam zbog pokretanja ove teme (opet)
nije mi cilj kroz istu oblatiti ovu upravu (svi koji čitaju moje postove a nadam se da ima i takvih znaju moje mišljenje i stav), ali me fakat zanima i boli što ne "beremo pare" i sa te strane
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍