Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub dec 01, 2018 8:16 pm

vopla je napisao/la:
sub dec 01, 2018 5:52 pm
evo malo da skrenem sa teme..
put koji mi se svidja i koji klub treba nastaviti jeste primjer Nerimana Kocevica iz Gorazda i inace selektiranje talenata iz cijele BiH.
malog znam licno i upoznat sam sa njegovim kvalitetima tako da mogu pricati o njemu.
Sigurno jedan od najtalentovanijih djecaka iz Gorazda u zadnji 10-15 godina.
Dijete je bukvalno odraslo sa loptom i zivi za nju, u Gz postoje 3 skole fudbala i mali je trenirao za sve 3, bukvalno nije odlazio sa stadiona.
A jos bitnija cinjenica da od kad znam za njega pamtim ga sa plavom narukvicom oko ruke "FK ZELJEZNICAR"..
kad sam ga god sretao pjevao je Zeljine navijacke pjesme.Dijete je zivilo za Zelju.
Isao je na probu u Dinamo i Partizan i odusevljavao ali uvijek su trazili da troskove ostanka snose roditelji sto nije bilo izvodivo.
Kada sam cuo da je dosao poziv od Zelje, bio sam ponosan na takav potez mog kluba.
Veliki talenat+vatreni navijac Zelje dobitna kombinacija.
Kako vidim vec zabija stalno golove i sve najbolje govore o njemu.
Nadam se jednog dana da ce istrcati pred punu Grbavicu.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Stvarno je cudno da je ovako nesto "skretanje s teme", ali jeste. Premalo o Zelji pisemo zadnjih dana, sve drugo nam je bitnije.

Drago mi je procitati ovako nesto. Sve najbolje momku, kao i svakom nasem omladincu!

Momci koji su dovedeni pred ovu sezonu u svim kategorijama pokazuju kvalitet, i nadam se da ce se ta praksa nastaviti.

bianco blu
Kontakt:

sub dec 01, 2018 8:17 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
sub dec 01, 2018 6:43 pm
Nase picke se usutile zbog brojaca karata i krova.. Gazi nas ko stigne i na sve moguce nacine.. Zeljo nikad nije bio nepostovaniji.. Trenutno veci ugled i uticaj ima simin han..

Al haj, nasima najbitnije da se ne radi onako kako je Amar radio..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
100%

avlami97
Kontakt:

sub dec 01, 2018 8:29 pm

I poznati hotelijer Hilmija Frlj je navijao za Želju. :D

slika
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

blueheart
Kontakt:

sub dec 01, 2018 8:44 pm

Hilmija je Tito :)
DRZAVA ZELJO

avlami97
Kontakt:

sub dec 01, 2018 8:53 pm

:zeljeznicar1: Za koga li su torPederi navijali :zeljeznicar1:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

bogi
Kontakt:

sub dec 01, 2018 9:11 pm

BlwD je napisao/la:
sub dec 01, 2018 8:16 pm
vopla je napisao/la:
sub dec 01, 2018 5:52 pm
evo malo da skrenem sa teme..
put koji mi se svidja i koji klub treba nastaviti jeste primjer Nerimana Kocevica iz Gorazda i inace selektiranje talenata iz cijele BiH.
malog znam licno i upoznat sam sa njegovim kvalitetima tako da mogu pricati o njemu.
Sigurno jedan od najtalentovanijih djecaka iz Gorazda u zadnji 10-15 godina.
Dijete je bukvalno odraslo sa loptom i zivi za nju, u Gz postoje 3 skole fudbala i mali je trenirao za sve 3, bukvalno nije odlazio sa stadiona.
A jos bitnija cinjenica da od kad znam za njega pamtim ga sa plavom narukvicom oko ruke "FK ZELJEZNICAR"..
kad sam ga god sretao pjevao je Zeljine navijacke pjesme.Dijete je zivilo za Zelju.
Isao je na probu u Dinamo i Partizan i odusevljavao ali uvijek su trazili da troskove ostanka snose roditelji sto nije bilo izvodivo.
Kada sam cuo da je dosao poziv od Zelje, bio sam ponosan na takav potez mog kluba.
Veliki talenat+vatreni navijac Zelje dobitna kombinacija.
Kako vidim vec zabija stalno golove i sve najbolje govore o njemu.
Nadam se jednog dana da ce istrcati pred punu Grbavicu.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Stvarno je cudno da je ovako nesto "skretanje s teme", ali jeste. Premalo o Zelji pisemo zadnjih dana, sve drugo nam je bitnije.

Drago mi je procitati ovako nesto. Sve najbolje momku, kao i svakom nasem omladincu!

Momci koji su dovedeni pred ovu sezonu u svim kategorijama pokazuju kvalitet, i nadam se da ce se ta praksa nastaviti.
+1 za oba posta
Ja bih samo da kažem da nekad nije ni važno da li dijete voli klub već kako je odgojeno i kakve radne navike ima. Željo se lako zavoli i od onih koji ga nikad nisu voljeli. Velika nas ljubav spaja, ali ne možemo doći do izražaja od ovih što '"nazor'' hoće da nas razdvoje.
Sve do kraja Željo nema predaje.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

PratimsamoPlave

sub dec 01, 2018 9:17 pm

sub dec 01, 2018 7:32 pm
Nismo ga mi prozvali vec nasa uprava..

Nisu se kupovale sudije ali su znale da sude velikom Zeljeznicaru i nije im bilo svejedno zayebavati se a i tada su pitari vodili sudijske organizacije. Danas prema drugoligasima imaju veci respekt nego prema nama..

Uprava, gdje kad?
Ovoj upravi se zamjera sto se u dvije godine nijs otislo u Krupu sa vrecom para. Kao to se tako uvijek radilo, iskreno se nadam da necemo tim putem ici i da nismo nikad isli.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

salle86
Kontakt:

sub dec 01, 2018 9:21 pm

starigrad je napisao/la:
sub dec 01, 2018 5:22 pm
Mirek11 je napisao/la:
sub dec 01, 2018 5:00 pm
salle86 je napisao/la:
sub dec 01, 2018 3:23 pm

Gdje sam ja to rekao ?
Problem je "transparentnost" kad nije sve ok.
Neću garantovati da sam 100% upravu, ali kad smo dobili dozvolu da "zidamo" jug ne vidim razlog da treba i da se "malta".
Pričam iz razloga što sam imao sličnih zavrzlama oko gradnje kuće i ganjanje dozvole.
Ako ništa bilo bi ok da se i o tome nešto zna više od ovog što raja lupa, a lupaju oni koji nisu ni kućici za ptice nikad napravili :)
Jer bar ja lično a vjerujem i mnogi kako rekoh očekivali su prihode od tribine (odgovor Grbavici da ove karte "nisu" prihod jer su navijači prešli samo sa jedne tribine na drugu)
Govorilo se da imamo opstrukcija iz opstine, nije to bas isto kao zidanje kuce, koliko kuca ima bez dozvole.
Znamo sta smo sve prosli da istok krene a za prostore ima jos dodatnih zavrzlama koje po nalogu nacelnika se razvlace i trazi dlaka u jajetu samo da je ne daju. Isto kao i novac koji svake godine dobijamo pa dio vracamo.
I ja sam ocekivao da ce to ici brze i biti prihoda ali imamo previse dusmana koji ne mogu gledati da se desavaju dobre stvari za klub.
ako su te opstrukcije, od strane nacelnika, stvarne, ne vidim razlog zasto se s tim ne izadje u javnost? sta imamo izgubiti? svakako te opstruise i hebe, pa cemo, eto, nesto pogorsati ako ga razotkrijemo. isto tako, za novac dobijen od opcine, jasno navesti i oglasiti koliko je od obecanog i onog sto se provlaci kroz medije, stvarno bilo operativno i utroseno. ako igdje treba biti transparentan, onda je to kada se trebas i mozes zastiti od mahalanja, olajavanja i blacenja. sutnjom, na neistine, samo dajemo povod za mahalanja, olajavanja i blacenja.

dobio bi to da bi zatvorio bi usta "pljuvacima", jasno i precizno prikazao da nisu kroz klub prosle nekakve stotine hiljada KM donirane od strane opcine, da je opcina, na celu sa nacelnikom, smetnja za finisiranje istoka, samim tim dodatni priliv prihoda u klub...
to i ja govorim, stalo se sa transparentnošću
nemamo svi prijatelje, veze i vezice u klubu da crpimo informacije (mada ja recimo imam jednog "jarana" koji je dosta blizak sa nekim ljudima ali nebitno)
mi novac od istoka nemamo, to su ljudi koji bi išli na jug/sjever eventualno zapad
mene sramota kako nam istok zjapi prazan, sramota koliko smo se trudili, i mi i ljudi iz kluba, da bi na utakmicama bilo po 100-tinjak ljudi na njemu
zaradu od istoka možemo imati za sad sampo kroz poslovne prostore i eventualno u derbiju/europi kad se "podigne" broj navijača u odnosu na mogući prije izgradnje tribine
gdje koči sa poslovnim, to većina nagađa, pa rekao bih i lupa da je problem krov jer opet kažem "prizemlje" ima krov kakav takav ali ima, ali nema osposobljene prostore
i volio bih znati ali fakat službeno šta je zapelo, dozvole, pare ili nemogućnost izdavanja istih (ovde mislim kako ne želimo da ih damo u bescijenje), jer ako od sjevera imamo cca 250-300 hiljada isto to možemo i od istoka...a nemamo
to mene boli, ta najveća pobjeda ove strukture u klubu, "pravljenje" jačeg budžeta koje je obećano a stopirano (ne kažem opet zbog loše uprave)

EDIT: ja se fakat izvinjavam zbog pokretanja ove teme (opet)
nije mi cilj kroz istu oblatiti ovu upravu (svi koji čitaju moje postove a nadam se da ima i takvih znaju moje mišljenje i stav), ali me fakat zanima i boli što ne "beremo pare" i sa te strane
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Elegant
Kontakt:

sub dec 01, 2018 9:38 pm

Poslovni prostori istoka ce doc na red nakon krova tribine, dugo se to prilicno oduzilo iz mnostva razloga. Prvenstveno sto nakon zavrsetka tribine u skorije vrijeme nije poceo i drugi dio gradnje tj. krov pa onda to unutrasnje uređenje, izoliranje betona, nepropusni sloj i sta vec ne. Naravno to sve kosta, finansije su sigurno bile problem a famozne dozvole pogotovo. Uzela je uprava mozda i prevelik zalogaj po pitanju infrasturkure ali ovo sto su uradili do sada (naravn uz pomoc sviju ostalih) je lavovski posao.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AdmirA
Kontakt:

sub dec 01, 2018 9:39 pm

Čovjek objasnio, sad se dogovorili.
Članak iz Nezavisnih.

"Ne postoji nijedna mogućnost da se to riješi bez suda. Ne postoji nijedan dokaz da se klub potrudi da to riješi. S druge strane, kad posmatrate jedan izolovan proces koji se odnosi na pozajmicu, vi morate uzeti i ostatak poslovanja. Naravno, na adresu kluba je stigla opomena pred tužbu i klub će morati reagovati na taj način da zaštiti svoje interese. Ne bih volio da navijači shvate da je to Amar Osim tužio klub, već je to jedini način da se utvrde pare i da klub isplati svaki cent", objasnio je Misimović.

Amare dobrodošao!

Dzezvar
Kontakt:

sub dec 01, 2018 9:48 pm

sub dec 01, 2018 7:32 pm
Nismo ga mi prozvali vec nasa uprava..

Nisu se kupovale sudije ali su znale da sude velikom Zeljeznicaru i nije im bilo svejedno zayebavati se a i tada su pitari vodili sudijske organizacije. Danas prema drugoligasima imaju veci respekt nego prema nama..

Kada i gdje ga je neko od uprave prozvao....
Mozda u vasim bolesnim glavama i mozgovima....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

djoxxx1921
Kontakt:

sub dec 01, 2018 9:54 pm

Ozbiljno se lobira za ruke na skupstini, pokusaj rusenja Misimovica. Jadna nam majka ako uspiju, pa se ove lopine vrate u klub

black64
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:00 pm

djoxxx1921 je napisao/la:
Ozbiljno se lobira za ruke na skupstini, pokusaj rusenja Misimovica. Jadna nam majka ako uspiju, pa se ove lopine vrate u klub
Zujo i kompanija sredstva ne biraju.

Dzezvar
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:01 pm

Znam sada 12 ljudi koji su kontaktirani i trazena podrskA......
Znam i jednog koji ih odbio i rekao da ga samo Zeljo interesuje,da bi mu poslije bilo receno da glasa po svo nahodjenju....
Sve u svemu pickasto....
Zalosno je da oni koji su Amara samarali u prvom mandatu sada lobiraju za njega....
Ali helem nejse bit ce sta ce biti,na ljudima u skupstini je velika odgovornost.

Dzezvar
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:02 pm

black64 je napisao/la:
Nema Zuje i kompanije u ovoj prici.

black64
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:06 pm

DANAN je napisao/la:
sub dec 01, 2018 10:02 pm
black64 je napisao/la:
Nema Zuje i kompanije u ovoj prici.
Ja imam druge informacije a nije mahalska prica.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:09 pm

Ko tacno lobira?

Svi neke informacije imaju pa zasto javno ne kazete sta je u pitanju?
Zadnja izmjena: SIMA_SIMAU, dana/u sub dec 01, 2018 10:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Dzezvar
Kontakt:

@black64 vjeruj mi druze da nema Zuje u ovoj prici.

Budi Željo
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:10 pm

Ma kakav Žujo, nema on veze s ovim nikakve. Inače koliko znam ekipica koja bi kao da skine upravu i uz koju bi navodno došao i Amar nema baš neku podršku ljudi u skupštini. Ipak su i tamo ljudi koji gledaju Željin interes. Žali Bože što nemamo jaču opoziciju, sa parama, idejama...
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

black64
Kontakt:

sub dec 01, 2018 10:14 pm

DANAN je napisao/la:
@black64 vjeruj mi druze da nema Zuje u ovoj prici.
Druze moj vjerujem ja tebi al puno informacija sam prije dobijao od ovog lika i sve su se ispostavile tacnim.Recimo da smo se vidjeli neki dan i da mi je pricao da su navalili opasno al da im fali ruku.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.

Prijava