Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet nov 29, 2018 5:57 pm

Amidza je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:26 pm
storm_raider je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:19 pm
Mislim da je taj dio znacio ovo sto @salle pise. Ali svako shvata svakako kako zeli.
Moguce. Stvarno. Sve dok se suti ili prica u rukavicama bice otvoreno za interpretaciju. Vazi za sve strane. Nema naprijed bez otvorenog, da ne kazem javnog, dijaloga.
Ma taj sa kolegom Hadžićem je bio početkom godine, a ovaj drugi je negdje sredinom godine. Nakon završetka sezone. Govorio je o svemu, o osvjenom kupu, odnosima sa Amarom, planovima za kamp...novinari postavili milion pitanja. Ima na našoj zvaničnoj, šta je pričao, kao i cijeli intervju - video prilog 1 sat i 6 minuta. Zar misliš, da bi držali na zvaničnoj, da je tako kao što misliš, odnosno da je rekao, kako je Amar kupovao titule. Ukucaj...Konferencija za štampu Senad Misimović fk željezničar.ba...i odmah će ti izbaciti.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

svraka
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:08 pm

CURVA je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:56 pm
starigrad je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:48 pm
cipiripi je napisao/la:
čet nov 29, 2018 4:42 pm
Kakvo ba kupovanje. Ti navijaci sto pisu o kupovini pojma nemaju da nam je Siroki nudio da nam puste utakmicu i da mi budemo prvaci, ali Amar je to decidno odbio i izgubio je tu utakmicu 1:0 i Leotar je postao prvak.

Ovi koji pisu o ovakvim stvarima nikada nisu izasli van Sarajeva na gostovanje. Tada nas je u Sirokom bilo oko 3000 samo ko je bio zna kakva je atmosfera bila u tunelu na Ivanu i dalje u putu.

Kada su ti "navijaci" odradili neku koreografiju, skinuli su udarni trans i nabacili neki novi, imamo ograde preko 70 metar a na tribini maksimalno tri transparenta. Kada se je skontala nova pjesma, o cemu mi pricamo, cim su postali neki lafo ULTRASI odmah su izgubili identitet grupe TM 87. Na jugu je sve manje i manje plave boje, furaju se neki crni duksevi i slicno, halo ba nismo mi grobari mi smo željovci i nasa boja je PLAVA, i isti ti takvi hoce nesto da odlucuju. Prvo se oni moraju vratiti svojim korjenima i povratiti identitet grupe TM 87 e onda mogu zahtjevati neke stvari
za to u sirokom, ne bih se slozio. par sezona ranije (amar tada nije bio u trener), shebali smo sirokom evropu, prepustajuci bodove buducnosti iz banovica na grbavici. nije bilo sanse da se kupi ta tekma, sve i da se htjelo, jer su iz sirokog, i igraci i uprava, jasno najavili da ce igrati cisto i na pobjedu, sve zbog toga iz proslosti
Kako je to cudno ja znam skroz drugu pricu ali eto siroki je trazio 150 hiljada to se i skupilo ali Amar nije htio rekao je da cemo pobjediti koliko je samo raje ostalo jer nije bilo dovoljno autobusa cak se jedan i pokvario ali su raja stigla nas je 7 bilo u jednoj djeti
Haha a zanimljive su to price od prije 15ak godina. Npr mislim da su se klubovi dogovorili i da je Amar otisao u siroki na jos jedan sastanak gdje je zahtjevao jos nesto i ovi su se naljutili, na kraju odbili i onda su rekli igrati posteno, bolji nek pobjedi
Forza 1921!

Oda majstore!

avlami97
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:09 pm

starigrad je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:48 pm
cipiripi je napisao/la:
čet nov 29, 2018 4:42 pm
Kakvo ba kupovanje. Ti navijaci sto pisu o kupovini pojma nemaju da nam je Siroki nudio da nam puste utakmicu i da mi budemo prvaci, ali Amar je to decidno odbio i izgubio je tu utakmicu 1:0 i Leotar je postao prvak.

Ovi koji pisu o ovakvim stvarima nikada nisu izasli van Sarajeva na gostovanje. Tada nas je u Sirokom bilo oko 3000 samo ko je bio zna kakva je atmosfera bila u tunelu na Ivanu i dalje u putu.

Kada su ti "navijaci" odradili neku koreografiju, skinuli su udarni trans i nabacili neki novi, imamo ograde preko 70 metar a na tribini maksimalno tri transparenta. Kada se je skontala nova pjesma, o cemu mi pricamo, cim su postali neki lafo ULTRASI odmah su izgubili identitet grupe TM 87. Na jugu je sve manje i manje plave boje, furaju se neki crni duksevi i slicno, halo ba nismo mi grobari mi smo željovci i nasa boja je PLAVA, i isti ti takvi hoce nesto da odlucuju. Prvo se oni moraju vratiti svojim korjenima i povratiti identitet grupe TM 87 e onda mogu zahtjevati neke stvari
za to u sirokom, ne bih se slozio. par sezona ranije (amar tada nije bio u trener), shebali smo sirokom evropu, prepustajuci bodove buducnosti iz banovica na grbavici. nije bilo sanse da se kupi ta tekma, sve i da se htjelo, jer su iz sirokog, i igraci i uprava, jasno najavili da ce igrati cisto i na pobjedu, sve zbog toga iz proslosti
Pustimo Budućnost, 'vako nešto 2:4 na Grbavici. Smijurija od tekme. U finale ode Budućnost i Brotnjo. Na kraju Brotnjo uzme titulu i to neregularnim golom (rukom, ako me sjećanje služi na uzvratnoj tekmi). Čini mi se da smo tada igrali play off i izgubili šanse za finale, pa pustili Budućnost, da sjebemo Široki. Amar nije bio trener.

Edit: sezona 1999/00 https://bs.wikipedia.org/wiki/Prva_nogo ... _1999/2000.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u čet nov 29, 2018 6:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.

kvalitet
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:13 pm

Jes', propast ćemo ako ode Misimović. Pa taj isti Misimović je, između ostalog, postavio Hadžića na mjesto na kojem jeste. Halo, kolegu Hadžića. Sjebao je sportski segment, ono zbog čega i postojimo...

Svaka mu čast na svemu urađenom, ima moje duboko poštovanje zbog svih provedenih projekata, ali stavljati ga ispred Amara, čovjeka kojem toliko dugujemo jer je od nas napravio najtrofejniji klub u državi, je ludost. Ponavljam, idealno bi bilo imati obojicu u klubu, ali ako moram birati, biram Amara.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Kospa
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:20 pm

Amidza je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:10 pm
Iste ili slicne garniture kao u proteklih 100 godina?
Da, kada skupis sva dostignuca prethodnih uprava otkako postoji Zeljo, ova ih stigla i ima mogucnost prestici. Stadion, teren, prostorije kluba, kamp, finansijska konsolidacija...
Mi kontamo da smo neki faktor al realno kad proviris glavu iz ove nase zabokrecine mi smo go qrac, titula ili ne u ovoj mrljavoj ligi svejedno je

Nekom je sav kosmos njegova mahala, bitno je da je tu glavni a to sto svijet prolazi pored njega to nije bitno...
... Godine života svoga tebi dao sam...

storm_raider
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:22 pm

kvalitet je napisao/la:
Jes', propast ćemo ako ode Misimović. Pa taj isti Misimović je, između ostalog, postavio Hadžića na mjesto na kojem jeste. Halo, kolegu Hadžića. Sjebao je sportski segment, ono zbog čega i postojimo...

Misimovic postavio Hadzica?? Znas li ti kako je Hadzic dosao na ovu poziciju? Pricalo se toliko puta o tome. Ovako neko napise neku gluposti, drugi to procitaju i formira se nova laz.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

AdmirA
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:25 pm

Obojica obavezno moraju biti u Klubu. Toga se i boje anam'oni.

avlami97
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:28 pm

kvalitet je napisao/la:

Misimovic postavio Hadzica?? Znas li ti kako je Hadzic dosao na ovu poziciju? Pricalo se toliko puta o tome. Ovako neko napise neku gluposti, drugi to procitaju i formira se nova laz.
Storme, molim te ovaj post u Seharu. Ovo oko kolege Hadžića je antalogijska. Nema dalje :placeodsmijeha:

kvalitet
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:38 pm

kvalitet je napisao/la:

Misimović je direktno utjecao na izbor svih ljudi koji su trenutno u klubu. On jeste alfa i omega oko koje se sve okreće. To znaš ti, znam ja, znamo svi. Vukotić je otišao jer se njegova vizija ne poklapa s vizijom Misimovića. Je li tako ili nije? Samo njegova vizija kluba se prihvata, čak i u sportskom segmentu, a dokazao je da pojma nema kad je riječ o tome. Je li tako ili nije? Je li sam rekao da sportski segment nikada neće biti 100% nezavisan? Ko određuje visinu plaća? Misimović direktno, zar ne? Kako da on, koji pojma nema o nogometu očito, odredi vrijednost igrača i koliku mu plaću treba dati? Je li mogao potpisati Ubiparipa, pa nije zbog ega i tako nas ostavio na jednom napadaču? De ba storme, nemoj zajebavati, čovjek se sve pita u klubu. Koliko je to dobro ili loše, možemo diskutovati.

@CURVA
Ma znam da bi većina voljela vidjeti njih dvojicu zajedno, ali ovo pišem jer mi se gadi kako neki pišu o Amaru, kako se stavlja Misimović iznad njega itd. Ponavljam, Miske je uradio puno dobrih stvari, volio bih da i dalje bude u klubu, ali treba se znati ko je iznad koga, treba se znati hijerarhija. Amar nam je valjao puno više nego Miske, ne umanjujući važnost projekata koje su proveli Miske i ekipa.

Dominic
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:41 pm

E hebo vas sportski segment :zid:

Zeljo
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:42 pm

kvalitet je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Misimović je direktno utjecao na izbor svih ljudi koji su trenutno u klubu. On jeste alfa i omega oko koje se sve okreće. To znaš ti, znam ja, znamo svi. Vukotić je otišao jer se njegova vizija ne poklapa s vizijom Misimovića. Je li tako ili nije? Samo njegova vizija kluba se prihvata, čak i u sportskom segmentu, a dokazao je da pojma nema kad je riječ o tome. Je li tako ili nije? Je li sam rekao da sportski segment nikada neće biti 100% nezavisan? Ko određuje visinu plaća? Misimović direktno, zar ne? Kako da on, koji pojma nema o nogometu očito, odredi vrijednost igrača i koliku mu plaću treba dati? Je li mogao potpisati Ubiparipa, pa nije zbog ega i tako nas ostavio na jednom napadaču? De ba storme, nemoj zajebavati, čovjek se sve pita u klubu. Koliko je to dobro ili loše, možemo diskutovati.

@CURVA
Ma znam da bi većina voljela vidjeti njih dvojicu zajedno, ali ovo pišem jer mi se gadi kako neki pišu o Amaru, kako se stavlja Misimović iznad njega itd. Ponavljam, Miske je uradio puno dobrih stvari, volio bih da i dalje bude u klubu, ali treba se znati ko je iznad koga, treba se znati hijerarhija. Amar nam je valjao puno više nego Miske, ne umanjujući važnost projekata koje su proveli Miske i ekipa.
:palacgore:
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Eric Cantona
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:52 pm

Ko je zaboravio, a vidim da su mnogi zaboravili, podsjećanje kako je sve počelo. Možete poslušati i od početka kome se ne gadi.
phpBB [video]

storm_raider
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:56 pm

kvalitet je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Kako cu ja znati to, je li ja radim u klubu? Ne, niti cu. To su mahalske i one stete klubu i svemu oko njega, pa te molim da ne nastavljamo sa njima vise. Drzimo se Hadzica, jer ides na dugo i na siroko. Pises da ga je Misimovic ubacio u klub. Nije, Hadzic se sam javio, nakon sto niko nije zelio da bude to. Nece ljudi pritisak, to je on sam izjavio. Tako i znam, pa sam na to i reagovao. Ovo drugo sto si me pitao - iskreno nemam pojma, niti me interesuje nesto. I zaustavicemo se ovdje sa ovim konstrukcijama, jer su sve mahalske, ili na osnovu mahalskih. Mogu par stvari spocitati ovoj Upravi, naivnost, greske u sportskim rezultatima, i ljut sam zbog toga. Nadam se da ce se to popraviti, jer ovako vise ne moze, ali nemoj da budemo bezobrazni sada. Amar i Miske da rade zajedno u Zelji, to bi bilo idealno i vjerujem da nam svima srce zadrhti samo od te pomisli. Amaru mora biti mjesto u Zelji, on je genije za sportski dio i Zelji to treba. A posto voli Zelju i njemu treba. Nadam se da ce se to ostvariti jako brzo i da volje ima. Pa u martu bi bilo ludilo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

čet nov 29, 2018 6:59 pm

Elegant je napisao/la:
čet nov 29, 2018 5:03 pm
Mogu misliti kakva ce se frka dignuti kada nasi podnesu preliminarni izvještaj o poslovanju a pogotovo ovo oko igraca, plata,...itd. :r
https://tenor.com/view/zajko-gif-11561663
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

santakuruz
Kontakt:

čet nov 29, 2018 8:10 pm

Ni u jednom klubu sportski segment nije 100% neovisan. U sve i jednom ozbiljnom klubu predsjednik i jos neki organi (u zavisnosti od organizacije kluba) odredjuju budzete za igrace, za transfere, odredjuju plate igracima. Sportski direktor vrlo cesto vodi pregovore sa igracima ali onaj ko vodi klub postavlja uslove kad su finansije u pitanju. Nujedan transfer u ozbiljnim klubovima se nece realizovati bez zelenog svjetla predsjednika/upravnog odbora. Ako se trazeni uslovi ne uklapaju u okvire koje klub moze ponuditi, transfer se nece realizovati da ti je ne znam koliko dobar igrac. Ne moze parama raspolagati neko ko je cijeli zivot zaradjivao sutajuci loptu. To ipak treba prepustiti profesionalcima. A sportski segment isto tako treba prepustiti profesionalcima ali ipak sportski segment mora znati da imaju neke cifre u koje se moraju uklapati. Ako se oni gadjaju ciframa, platama u kesu na ruke, ako se igracima daje plata 18.000 KM ali da meni vrati par hiljada, onda se brzo dodje u situaciju da je klub u finansijskoj dubiozi.

Sent from my SM-J730GM using Tapatalk

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet nov 29, 2018 8:16 pm

Pioniri u subotu u 11:30, kadeti u 13:30. Na Grbavici protiv Krupe. Ni jedni ni drugi ne mogu ni gore ni dole. Ako sutra kadeti pobjede 3 boda zaostatka za Širokim. Onda prvi meč u drugom dijelu protiv njih za prvo mjesto.

Široki ima četiri jake utakmice do kraja regularnog dijela: Mi, Zrinjski, Zvijezda i Sarajevo.
Mi: Krupa, Široki, Radnik, Mladost i Sloboda.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

čet nov 29, 2018 8:46 pm

Bošnjo se uhvatio Hadzica i gotovo. Sad Hadzic kriv za sportski segment. Nekad je neko postavio šta su ustvari njegovi poslovi i ovlasti. Ništa, preskonferencije i vodi sjednice. Al ne, obn smijurija od televizije, Vugdalic i Hadzic smijurija od novinara. Svi oni na areni sport i sport klubu su vrh. Prvaci smo kad treba popljuvat nekog našeg, ono što imamo nikad nam nije dobro, ono što nemamo uvijek je savršeno dok ne dobijemo, onda ni to više ne valja. Bolje ni ne zaslužujemo. I na forumu izgleda sve više onih likova iz komentara na zvaničnoj. Samo još neko treba pitat što ne igra Bekrić, kome smeta.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet nov 29, 2018 8:55 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Bošnjo se uhvatio Hadzica i gotovo. Sad Hadzic kriv za sportski segment. Nekad je neko postavio šta su ustvari njegovi poslovi i ovlasti. Ništa, preskonferencije i vodi sjednice. Al ne, obn smijurija od televizije, Vugdalic i Hadzic smijurija od novinara. Svi oni na areni sport i sport klubu su vrh. Prvaci smo kad treba popljuvat nekog našeg, ono što imamo nikad nam nije dobro, ono što nemamo uvijek je savršeno dok ne dobijemo, onda ni to više ne valja. Bolje ni ne zaslužujemo. I na forumu izgleda sve više onih likova iz komentara na zvaničnoj. Samo još neko treba pitat što ne igra Bekrić, kome smeta.
A tek Stanic :)
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

kvalitet
Kontakt:

čet nov 29, 2018 8:55 pm

santakuruz je napisao/la:
čet nov 29, 2018 8:10 pm
Ni u jednom klubu sportski segment nije 100% neovisan. U sve i jednom ozbiljnom klubu predsjednik i jos neki organi (u zavisnosti od organizacije kluba) odredjuju budzete za igrace, za transfere, odredjuju plate igracima. Sportski direktor vrlo cesto vodi pregovore sa igracima ali onaj ko vodi klub postavlja uslove kad su finansije u pitanju. Nujedan transfer u ozbiljnim klubovima se nece realizovati bez zelenog svjetla predsjednika/upravnog odbora. Ako se trazeni uslovi ne uklapaju u okvire koje klub moze ponuditi, transfer se nece realizovati da ti je ne znam koliko dobar igrac. Ne moze parama raspolagati neko ko je cijeli zivot zaradjivao sutajuci loptu. To ipak treba prepustiti profesionalcima. A sportski segment isto tako treba prepustiti profesionalcima ali ipak sportski segment mora znati da imaju neke cifre u koje se moraju uklapati. Ako se oni gadjaju ciframa, platama u kesu na ruke, ako se igracima daje plata 18.000 KM ali da meni vrati par hiljada, onda se brzo dodje u situaciju da je klub u finansijskoj dubiozi.

Sent from my SM-J730GM using Tapatalk
UO ili ko već odredi budžet. Sportski direktor raspolaže njim. Dovodi igrače, trenere, raspoređuje plaće. UO ne određuje koliku će ko plaću imati. Oni samo daju budžet i daju ciljeve. Sportski direktor se uklapa u taj budžet i ispunjava ciljeve. Ok je da nekog igrača dovede i UO, predsjednik... to se dešava svugdje, ali to treba biti izuzetak, a ne pravilo. I kad se dovede takav igrač, za njegovu plaću se mora povećati i budžet. Ali ne može se desiti da UO, predsjednik ili neko treći određuje koliku će ko plaću imati. To treba biti posao sportskog direktora, jer on i služi da procijeni koliko ko vrijedi. Sportski direktor može i treba biti u stalnoj komunikaciji s njima, da se dogovaraju, ali on je taj koji vodi glavnu riječ, koji donosi odluke. Tako rade ozbiljni kolektivi, to su zdravi temelji. Ovako smo u sezonu ušli s jednim napadačem i s puno rupa, generalno, u sastavu.

kvalitet
Kontakt:

čet nov 29, 2018 8:56 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Ne znam za tebe, ali mene je bilo stid kad sam ga čuo kako govori engleski. Toliko.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 37 gostiju.

Prijava