salle86 je napisao/la: ↑ned nov 25, 2018 9:27 pm
Brkoo je napisao/la: ↑ned nov 25, 2018 9:05 pm
storm_raider je napisao/la: ↑ned nov 25, 2018 8:46 pm
Da Kerla nije igrao rukom u derbiju, ili da u Krupi nismo prokockali titulu, ili cak da nije Bandic poklonio penal Zrinjskom mi uopste o ovome ne bismo danas pricali. Interesantno.
Da su babi muda, bila bi dedo..
Umjesto da se sjelo sa ljudima i dogovorilo, da su zavrsili Krupu (jer svi namjestaju u ovoj glupoj ligi, a Krupi nisu trebali bodovi) a ta utakmica je znacila nama titulu, nasi su se "pravili pametni", kao da su sa Marsa pali i htjeli posteno u ovakvoj lopovskoj i ligi i drzavi. Uz to su bili i jako bahati, pogotovo sa onim sampionskim porukama u svlacionici prije same utakmice. Eto vam sad postenje, jebalo vas postenje..
A vidi, ja sam sebe već polahko svrstao u one koji su za odlazak uprave ili nekih članova, preraspodjele funkcija...kako god.
Ali mi je isto tako drago što nisu dogovorili utakmicu tako kako bi ti to odradio.
Ono što jesu mogli je da se ne bahate, pošteno prije meča pruži protivniku ruku, poželi fer i sportsku igru i da pobjedi bolji. Da se tako uradilo umjesto "željezničar iz metropole" vjerujem da bi domaćin bio bar 30% manje našpanovan. Ovako je izazvan kontra efekat sličan onaj kad su pitari sa nama govorili "pitanje je samo koliko razlike".
Prerano smo poletili da se pišamo po svima a kita nam tolika tek da možemo sebe zapišati...
Svi namjestaju, apsolutno svi, u takvom okruzenju biti posten znaci da smo glupi ko qrac, zato sto nemamo ekipu kao sto je Amar napravio da mozes pobijediti i protivnicku ekipu i sudije, da ti protivnik samo jednom predje centar i to kad izvodi pocetni udarac..
Evo svjezih primjera Sarajevo-afera punac, uzeli titulu, imali atmosferu zbog toga, novac itd. Zrinjski- godinama se gura ovaj politicki klub od strane saveza i sudija, godinama osvajaju titule uz pomoc raznih Bandica, Mujica itd
Sloboda- pokupovao Sisoje sve tekme u federalnoj ligi u drugoj polusezoni, uveo ih u veci rang i tu nastavio. Direktno ucestvovao u aferi "punac".
Celik- ljudi igrali godinama 3 za 3, cak i na internetu vrlo lako mozes naci dokaz za ovo.
Olimpic- izasao Bandic i javno rekao, prilozio audio dokaz da mu je nudjeno da pusti.
Krupa nam prosle sezone nudila 3 boda u zamjenu za kup itd.
I u ovakvoj ligi mi smo htjeli posteno da osvojimo titulu.
To me podsjeca na onu epizodu mucki kad Boyci i Del igraju pokera i kad ga Boyci citav taj dan prije te partije na kvarno uzima i onda Del to skonta i pobijedi ga na nacin da porazis varalicu njegovom metodom. Samo mi nemamo ni gram fleksibilnosti u klubu jer bi se nakon titule razmisljalo o boljim igracima, atmosfera bi i narednu sezonu bila odlicna, mogao bi prodati neke igrace za vece iznose jer si osvojio titulu, privuci jos vise sponzora, uloziti dio novca i u infrastrukturu, omladinski pogon itd..