Zamisli onda koliko je loš trenutni šef stručnog štaba kad se ljudi sa sjetom prisjećaju Slavke Petrovića. To je otprilike ko onaj period prije Kvese kad smo Kajtaza prizivali jer su u medjuvremenu nam po lijevoj strani trčali Sadiković, Amir Spahić i slični. Ali to je greška uprave i ljudi koji odlučuju u sportskom segmentu. Krajnje je vrijeme da se tu stvari postave kako treba. Ostanu li ovi ili dodju li drugi, to je ključna stvar za rješavati.
Upravo to ja govorim godinama da je najveci problem ove uprave sto ispunjavaju zelje navijaca, sta god ovi aminuju ovi to odmah i urade. Na pocetku sam mislio da je slucajnost ali se pokazalo da je to istina i to je ono sto najvise zamjeram sadasnjoj upravi, od dovodzenja pa do tjeranja igraca i trenera. Zato se i jesu pogubili u sportskom segmentu a to je i i dokaz da nam treba neko strucan i kvalitetan za sportski segment.
Mozda se Slavko nije uklapao u planove uprave. Uzimao osam milja. Mozda su skontali bolje dati adzemu dosta manje i dovesti nekog igraca koji bi imao dobru platu... haj ga ti znaj. Treba nam dobra vizija i sprovodjenje iste, a to sve treba reci u januaru da nas upoznaju sa svim.south side je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 12:40 pmUpravo to ja govorim godinama da je najveci problem ove uprave sto ispunjavaju zelje navijaca, sta god ovi aminuju ovi to odmah i urade. Na pocetku sam mislio da je slucajnost ali se pokazalo da je to istina i to je ono sto najvise zamjeram sadasnjoj upravi, od dovodzenja pa do tjeranja igraca i trenera. Zato se i jesu pogubili u sportskom segmentu a to je i i dokaz da nam treba neko strucan i kvalitetan za sportski segment.
Ma to je to...jasno ko dan. Ako zelimo biti posteni, ne baviti se mutnim radnjama, ovo je jedini pravi nacin. Znam da je jako tesko neko tako jako ime skrenuti u nasu ligu ali ako zelimo pravi napredak i iskorak, maksimalno se treba tome okrenuti.cikazubo je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 1:16 pmSto se tice plate kada se vec spominje, jedno je sigurno, dobrog trenera treba platiti, to ne treba porediti sa igracima, sef struke je jedan i tu treba iskesirati, izuzev domacih trenera koji nemaju reference da lupaju cifre ili trenera koji su željovci tipa Edis, Oda, Adzem, Amar..
Dok tamo nekog Nikolica, Klafurica, Pusnika, Biscana, Keka, Stanojevica i slicne jednostavno moras platiti. Neki ljudi su to davno vec shvatili tamo negdje nedaleko od Bosne i prave dobre rezultate i ucesnici su euro takmicenja s tim trenereima, jednostavno dovodis profesionalca, prilicno dokazanog, sa dobrim vezana, on iznese plan, program, ciljeve, ima eventualno 3 zelje u igrackim pojcanjima, 1-2 pomocnika i naravno trazi da ga platis jer nije karijeru izgradio radeci 20 godina u prosjecnim ex yu klubovima..
Meni je neprezaljen Vukomanovic, mislim da je to bio taj profil trenera za nas kojeg smo mogli platiti u tom trenutku.
Oda je sada vatrogasac kao Hajnkes u Bajernu, jasno je da nam treba rjesenje cim prije a najkasnije do ljeta, ako Amar nece a nece, platiti onda nekog ala Stanojevic, zaustaviti krakorocno druge projete na ustrb sportskog rezultata a rezultati s takvim covjekom dolaze.
Mislim da nije bilo do nas sto se tice Vukmanovica, vec covjek jednostavno ne zeli raditi u BiH i to je to. Nazalost.cikazubo je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 1:16 pmSto se tice plate kada se vec spominje, jedno je sigurno, dobrog trenera treba platiti, to ne treba porediti sa igracima, sef struke je jedan i tu treba iskesirati, izuzev domacih trenera koji nemaju reference da lupaju cifre ili trenera koji su željovci tipa Edis, Oda, Adzem, Amar..
Dok tamo nekog Nikolica, Klafurica, Pusnika, Biscana, Keka, Stanojevica i slicne jednostavno moras platiti. Neki ljudi su to davno vec shvatili tamo negdje nedaleko od Bosne i prave dobre rezultate i ucesnici su euro takmicenja s tim trenereima, jednostavno dovodis profesionalca, prilicno dokazanog, sa dobrim vezana, on iznese plan, program, ciljeve, ima eventualno 3 zelje u igrackim pojcanjima, 1-2 pomocnika i naravno trazi da ga platis jer nije karijeru izgradio radeci 20 godina u prosjecnim ex yu klubovima..
Meni je neprezaljen Vukomanovic, mislim da je to bio taj profil trenera za nas kojeg smo mogli platiti u tom trenutku.
Oda je sada vatrogasac kao Hajnkes u Bajernu, jasno je da nam treba rjesenje cim prije a najkasnije do ljeta, ako Amar nece a nece, platiti onda nekog ala Stanojevic, zaustaviti krakorocno druge projete na ustrb sportskog rezultata a rezultati s takvim covjekom dolaze.
Skupstina moze oformiti neko tijelo tipa komitet za unaprijedjenje, koje bi moglo izmedju ostalog raditi to sto kazes, nije losa idejabogi je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 12:17 pmPrijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
Najlakse je oformiti nesto, oformili smo i Zeljo B, pa sta smo time dobili? Ko ce biti u tom komitetu za unaprijedjenje? Da li mi uopste imamo ljude koji su profesionalci i koji imaju moderna shvatanja fudbala? Nama je sef strucnog staba jos uvijek Odovic. Zamislite samo tu scenu, da dovedemo nekog ko ima znanje i kvalitet i da on nesto objasnjava Odovicu, treneru koji ima kvalitet za Slaviju, Olimpic i slicne klubove..Kospa je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 1:45 pmSkupstina moze oformiti neko tijelo tipa komitet za unaprijedjenje, koje bi moglo izmedju ostalog raditi to sto kazes, nije losa idejabogi je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 12:17 pmPrijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.