Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 19, 2018 10:17 am

Ima li trening danas ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AdmirA
Kontakt:

pon nov 19, 2018 10:47 am

A zatišja.Mi nasekirani, a igrači se slikaju i smješkaju po velnesima, tržnim centrima, salonima zdrave hrane itd. Treba njima trener tiranin.

cikazubo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 10:54 am

Ma boli njih, glupani pravi.
Kakvi su im menadzeri ne mogu ih ni nazvati drugacije nego modernim kurvama, cast izuzecima..

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon nov 19, 2018 11:11 am

drugovi i drugarice,

u cilje lakse pronalazenja infoprikaza zeljine poslijeratne istorije i statistike, ubuduce ne morate traziti na temi vise link, nego je sve sada na podforumu istorija spaseno!

slika

link: viewtopic.php?f=70&t=825
100/94/37/34 - i to je to!

LeBlue
Kontakt:

pon nov 19, 2018 11:13 am

Adzem je nesto napravio, dok Mulalic nije a imao je bolje uslove / igrace na raspolaganju. Fundamentalno po mom bi trener prvo trebao da ima neko iskustvo prije nego sto bude prvi trener najveceg kluba u drzavi. Ne moze tek tako, ja sam igrao za Zelju godinama, sve mi znaci, i rado bih se prihvatio funkcije. Pa ko ne bi? Neka prvo ide trenirati neki klub u Federalnoj pa pokaze da moze uvezati nekoliko dobrih rezultata, npr doci sa 10. pozicije na 5, ili dogurati u kupu nekoliko kola. Onda se moze konstantirati da bi nesto mogao da napravi kad bi imao bolje igrace na raspoloaganje. Evo npr Igor Biscan, moze se reci legenda Dinama, ode prvo biti asistent u Rudes, pa prvi trener, pa onda napravi odlican rezultat sa Olimpijom, i evo sad u Rijeki. Mora biti neki logican redoslijed.

storm_raider
Kontakt:

pon nov 19, 2018 11:39 am

U planu je da se napravi slicna infografika, ali za periode: 1921 - 1941 i 1945 - 1992.

Moramo njegovati nasu bastinu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

19tm87
Kontakt:

pon nov 19, 2018 12:09 pm

Ja ne mogu da vjerujem da pricamo o nekim trenerima koji su bukvalno otjerani (uz veliku podrsku navijaca da se otjera) osim Adzema gdje je bilo podjeljenih misljenja...

bogi
Kontakt:

pon nov 19, 2018 12:17 pm

Prijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Budi Željo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 12:20 pm

19tm87 je napisao/la:
pon nov 19, 2018 12:09 pm
Ja ne mogu da vjerujem da pricamo o nekim trenerima koji su bukvalno otjerani (uz veliku podrsku navijaca da se otjera) osim Adzema gdje je bilo podjeljenih misljenja...
Zamisli onda koliko je loš trenutni šef stručnog štaba kad se ljudi sa sjetom prisjećaju Slavke Petrovića. To je otprilike ko onaj period prije Kvese kad smo Kajtaza prizivali jer su u medjuvremenu nam po lijevoj strani trčali Sadiković, Amir Spahić i slični. Ali to je greška uprave i ljudi koji odlučuju u sportskom segmentu. Krajnje je vrijeme da se tu stvari postave kako treba. Ostanu li ovi ili dodju li drugi, to je ključna stvar za rješavati.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

south side
Kontakt:

pon nov 19, 2018 12:40 pm

DANAN je napisao/la:
pon nov 19, 2018 9:01 am
Slavko je bio ziheras,nikakve igre samo igra na rezultat.Barem se tako moglo cuti na tribinama,a Biga mi i ovdje.....
Odlazak Slavke je bio iskljuciva zelja nas navijaca.
Upravo to ja govorim godinama da je najveci problem ove uprave sto ispunjavaju zelje navijaca, sta god ovi aminuju ovi to odmah i urade. Na pocetku sam mislio da je slucajnost ali se pokazalo da je to istina i to je ono sto najvise zamjeram sadasnjoj upravi, od dovodzenja pa do tjeranja igraca i trenera. Zato se i jesu pogubili u sportskom segmentu a to je i i dokaz da nam treba neko strucan i kvalitetan za sportski segment.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

svraka
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:00 pm

south side je napisao/la:
pon nov 19, 2018 12:40 pm
DANAN je napisao/la:
pon nov 19, 2018 9:01 am
Slavko je bio ziheras,nikakve igre samo igra na rezultat.Barem se tako moglo cuti na tribinama,a Biga mi i ovdje.....
Odlazak Slavke je bio iskljuciva zelja nas navijaca.
Upravo to ja govorim godinama da je najveci problem ove uprave sto ispunjavaju zelje navijaca, sta god ovi aminuju ovi to odmah i urade. Na pocetku sam mislio da je slucajnost ali se pokazalo da je to istina i to je ono sto najvise zamjeram sadasnjoj upravi, od dovodzenja pa do tjeranja igraca i trenera. Zato se i jesu pogubili u sportskom segmentu a to je i i dokaz da nam treba neko strucan i kvalitetan za sportski segment.
Mozda se Slavko nije uklapao u planove uprave. Uzimao osam milja. Mozda su skontali bolje dati adzemu dosta manje i dovesti nekog igraca koji bi imao dobru platu... haj ga ti znaj. Treba nam dobra vizija i sprovodjenje iste, a to sve treba reci u januaru da nas upoznaju sa svim.
Forza 1921!

Oda majstore!

MrkiMedo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:04 pm

I taj Slavko kakav god da je bio profil trenera, uzeo bi titulu da mu nije bilo Bekrica i ostalih slicnih ili gorih klosara u svlacionici

cikazubo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:16 pm

Sto se tice plate kada se vec spominje, jedno je sigurno, dobrog trenera treba platiti, to ne treba porediti sa igracima, sef struke je jedan i tu treba iskesirati, izuzev domacih trenera koji nemaju reference da lupaju cifre ili trenera koji su željovci tipa Edis, Oda, Adzem, Amar..

Dok tamo nekog Nikolica, Klafurica, Pusnika, Biscana, Keka, Stanojevica i slicne jednostavno moras platiti. Neki ljudi su to davno vec shvatili tamo negdje nedaleko od Bosne i prave dobre rezultate i ucesnici su euro takmicenja s tim trenereima, jednostavno dovodis profesionalca, prilicno dokazanog, sa dobrim vezana, on iznese plan, program, ciljeve, ima eventualno 3 zelje u igrackim pojcanjima, 1-2 pomocnika i naravno trazi da ga platis jer nije karijeru izgradio radeci 20 godina u prosjecnim ex yu klubovima..
Meni je neprezaljen Vukomanovic, mislim da je to bio taj profil trenera za nas kojeg smo mogli platiti u tom trenutku.
Oda je sada vatrogasac kao Hajnkes u Bajernu, jasno je da nam treba rjesenje cim prije a najkasnije do ljeta, ako Amar nece a nece, platiti onda nekog ala Stanojevic, zaustaviti krakorocno druge projete na ustrb sportskog rezultata a rezultati s takvim covjekom dolaze.

Budi Željo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:21 pm

cikazubo je napisao/la:
Sto se tice plate kada se vec spominje, jedno je sigurno, dobrog trenera treba platiti, to ne treba porediti sa igracima, sef struke je jedan i tu treba iskesirati, izuzev domacih trenera koji nemaju reference da lupaju cifre ili trenera koji su željovci tipa Edis, Oda, Adzem, Amar..

Dok tamo nekog Nikolica, Klafurica, Pusnika, Biscana, Keka, Stanojevica i slicne jednostavno moras platiti. Neki ljudi su to davno vec shvatili tamo negdje nedaleko od Bosne i prave dobre rezultate i ucesnici su euro takmicenja s tim trenereima, jednostavno dovodis profesionalca, prilicno dokazanog, sa dobrim vezana, on iznese plan, program, ciljeve, ima eventualno 3 zelje u igrackim pojcanjima, 1-2 pomocnika i naravno trazi da ga platis jer nije karijeru izgradio radeci 20 godina u prosjecnim ex yu klubovima..
Meni je neprezaljen Vukomanovic, mislim da je to bio taj profil trenera za nas kojeg smo mogli platiti u tom trenutku.
Oda je sada vatrogasac kao Hajnkes u Bajernu, jasno je da nam treba rjesenje cim prije a najkasnije do ljeta, ako Amar nece a nece, platiti onda nekog ala Stanojevic, zaustaviti krakorocno druge projete na ustrb sportskog rezultata a rezultati s takvim covjekom dolaze.
Ma to je to...jasno ko dan. Ako zelimo biti posteni, ne baviti se mutnim radnjama, ovo je jedini pravi nacin. Znam da je jako tesko neko tako jako ime skrenuti u nasu ligu ali ako zelimo pravi napredak i iskorak, maksimalno se treba tome okrenuti.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

svraka
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:30 pm

cikazubo je napisao/la:

Mislim da nije bilo do nas sto se tice Vukmanovica, vec covjek jednostavno ne zeli raditi u BiH i to je to. Nazalost.
Forza 1921!

Oda majstore!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:38 pm

Ako ces dovesti jakog trenera za neke cifre, onda je red da mu se dovedu i solidni igraci. Ide jedno uz drugo, a to su vec ozbiljna sredstva. Mislim ako se vec govori o ovim trenerima iz okruzenja sto su se pokazali.
Ali da mora bolje, mora. I to mnogo.
Sa Adzemom je dobro ispalo, ali pokazalo se strasno neozbiljno bacit covjeka dan pred pocetak prvenstvo u vatru. Da su se zahvalili Petrovicu poslije sezone odmah, pa hajde. I to se kao pokusalo ispraviti sa Krcmarevicom, pa smo se odmah zahvalili Adzemu, i ne potraja dugo. Dosao je Oda na opste odusevljenje, fino se i igralo, ali ne potraja dugo nazalost. Mene stvarno zanima kako ce se odigrati ove dvije utakmice, jer nam bodovi trebaju, a covjek ima osjecaj da su se vec i Odovic i igraci i iz uprave predali i da se ceka famozni drugi dio sezone...mozda iz ove tisine i nesto dobro izadje, jer gore ne moze. Stvarno je bruka kuci gubiti utakmice protiv lijevih klubova.

Na statistici se fino vidi da vec imamo pet poraza, skoro identican skor u porazima kao prosle i identican kao pretprosle (s tim da je tada bilo puno nerijesenih ishoda). Mislim, cim kod ovog 'pita' grafikona spadne omjer pobjeda na 50% ili ispod, to je alarmantno. Naravno, sezone je u toku, izaci ce se iz ove lose serije (valjda :D )

Sto se Vukomanovica tice, ne treba puno zaliti. Ne bi on bio neki spasioc od kojeg bi sve krenulo kako treba. Ne trebamo i ne smijemo gledati kroz prizmu toga, nego da se osigura sistem gdje ce trener moci normalno raditi. Onaj dovoljno strucan koji se zna nositi s pritiskom.

Velez je odlicno 'prekopirao' nas sistem za infrastrukturu, isplacivanje dugova, transparentnost, izmirivanje obaveza na vrijeme prema igracima, poreznoj. I stali su, nisu nas kopirali na igrackom planu, jer su oni davno mogli dovoditi za ogromne pare istrosene igrace i jurisati bezglavno na PL BiH. I usli bi, 99%, ali sta onda u premijer ligi, sa vec tolikim troskovima i diskutabilnim kadrom. Ovako su krenuli od nule, uprava i Rahimic javno rekli da prave mladu ekipu i da im treba vremena. To je glavna greska uprave. Imali su par prilika da presjeku stvari i da se tako krene, prvo poslije Mulalica, pa poslije Petrovica, ali bi nas uvijek, po pravilu na zimu, ta famozna titula oslijepila, i upravu i navijace, daj da se pojacamo, trenere koji to ne mogu izdrzati pojede pritisak, u svlacionici svakakva desavanja, mahale, trulih jabuka, a nikakve vizije. Jbg. Sad placaj to, kada vise nemas igraca natprosjecne kvalitete za ligu koji ce vuci kad ne ide. Ako ce se presijeci sad na zimu, igrati sa omladinom i ciljanim igracima, te praviti ekipa za sljedecu godinu - super. Ali vec je mnogima prekipilo, ljudi nemaju strpljenja, volje, sto opet vise govori o navijacima koji bi trebali biti tu i kad je najteze. Da mi neko kaze da ce Zeljo svaku tekmu kuci izgubiti do kraja, otisao bih opet. Pa opet ono pjevanje na kraju utakmice 'Kad dodju teski dani'...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Kospa
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:45 pm

bogi je napisao/la:
Prijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
Skupstina moze oformiti neko tijelo tipa komitet za unaprijedjenje, koje bi moglo izmedju ostalog raditi to sto kazes, nije losa ideja
... Godine života svoga tebi dao sam...

cikazubo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 1:56 pm

Adzem po meni nije pozitivan primjer, da se razumijemo najsretniji sam bio na jesen kad smo izgledali kao tim, kada igraci igraju jedan za drugog, kada je roster bio izrazito sirok, medjutim kao i u prvom mandatu pokazalo se da je to pozitivni sok promjene trenera, a kada trener pusti korijenje izgubi se sve.
U Adzemovom drugom mandatu, od jeseni i sirine rostera, sistema u igri, borbenosti, atmosfere, minutaze za djecu do ljeta gdje nista od toga nemamo, nije zreo za prvi tim, moje misljenje.
Adzem vjerovatno ima kvaliteta i potencijala, ali nije mi prirodno da cekas samo sansu da vodis Zelju, kada je dosao na klupu kaze da je puno zreliji za taj drugi mandat i slicne stvari, ali kako je zreliji kada je radio samo sa djecom, ako si odlucio da se bavis tim poslom, onda i radi taj posao, ako si kvalitetan isplivaces ti pa makar poceo od Goska.

Jedina dva covjeka koje sada u BiH vidim kao trenre koji mogu napraviti kroz nekoliko godina iskorak pa i u Evropi su Amar i Marinovic, druge opcije ovdje ne vidim.
Ako su nedostupni srecu moramo traziti medju skupljim strancima, ne mora to biti nuzno jak tim kao uslov, Vukomanovic je pristao doci, nije lupao ni cifre, ima takvih jos, nije jedini.
Treba nam mlad, ambiciozan i vani skolovan trener, kod nas je fudbalska edukacija na najnizim granama, Srbija i BiH su na vrhu liste po broju izdzatih licenci, to kod nas ide ko’ fakuktet na Kobiljaci ili u Travniku.
Hrvati ulazu mnogo u edukaciju i infrastrukturu, rezultati su ocigledni, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou, od igraca, strucnog kadra, onladinskih kategorija i dalje, pa sad neka Gorica privlaci strane investitore, funkcionere, sportske radnike, i nemoguce je dovesti npr golmana Gorice u Zelju.

LeBlue
Kontakt:

pon nov 19, 2018 2:07 pm

Logika bi bila da Mulalic prvo vodi Mladost Kakanj, osvoji kup i tako pokaze stvarni kvalitet i onda dodje u Zeljeznicar a ne da se preko Zeljeznicara gradi trenerska karijera.

Brkoo
Kontakt:

pon nov 19, 2018 2:21 pm

Kospa je napisao/la:
pon nov 19, 2018 1:45 pm
bogi je napisao/la:
Skupstina moze oformiti neko tijelo tipa komitet za unaprijedjenje, koje bi moglo izmedju ostalog raditi to sto kazes, nije losa ideja
Najlakse je oformiti nesto, oformili smo i Zeljo B, pa sta smo time dobili? Ko ce biti u tom komitetu za unaprijedjenje? Da li mi uopste imamo ljude koji su profesionalci i koji imaju moderna shvatanja fudbala? Nama je sef strucnog staba jos uvijek Odovic. Zamislite samo tu scenu, da dovedemo nekog ko ima znanje i kvalitet i da on nesto objasnjava Odovicu, treneru koji ima kvalitet za Slaviju, Olimpic i slicne klubove..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Diverzant, South i 49 gostiju.

Prijava