Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AdmirA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 13, 2018 9:44 pm

Uvažavam i poštujem gosp. Senada Misimovića i ljude u Upravi, ali samo ovaj čovjek nam sada može pomoći.
Amare vrati se!
slika

MrkiMedo
Kontakt:

uto nov 13, 2018 9:46 pm

Premier je napisao/la:
uto nov 13, 2018 8:15 pm
Cane je napisao/la:
uto nov 13, 2018 8:11 pm
Ne trebamo podjele na tribini, ne treba nam nova grupa bi otjerali ovu djecu i papke sa Juga.

Moj prijedlog je da stavimo na ignore ove papke i da se vise pjeva na sjeveru i istoku, da normalna raja predje sa Juga na istok ili sjever dok se ne napravi tribina kako treba. Ovo sad trenutno na jugu ne lici na Manijake.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Proslu tekmu kad je jug izasao, jedno 10ak momaka sa kartama od sjevera jer se vidjelo.da drze u rukama, uslo je i otislo na sz sa jangerima, tako da ocekivati je da ce biti jos vise raje sa njima narednu tekmu.
Ona pjesma jangera sa kraja utakmice je mene kupila. Kakav je njihov stav nemam pojma, al Zeljo mora biti ispred svega

Elegant
Kontakt:

uto nov 13, 2018 9:57 pm

Jedva cekam utakmicu protiv Krupe.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:06 pm

Uprava van!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Brkoo
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:11 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
uto nov 13, 2018 9:17 pm
Senad Misimović se pokazao kao čovjek koji je nešto napravio. Nikad ljepša Grbavica, ali nema sportskih rezultata. Svi mi smo preko Želje napravili imena, tu smo kada treba kupiti stolice, desetogodišnje karte, svi hoćemo dobro Želji. Sujete su najveći problem. Klub mora biti i iznad Misimovića i Amara Osima, kojeg mnogi spominju. Ako su jedni uz Misimovića, drugi uz Amara, daj da ih spojimo, daj da rade zajedno za bolje sutra kluba, ali ne daju nam sujete – iskren je Biščević.
Buki, predji sa rijeci na djela. Evo, halal ti bilo onih 382 metra kvadratna(imovina kluba) koju si bez naknade dao opcini u svrhu izgradnje juzne longitudinale, ako spojis Amara i Senada..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:12 pm

Osvjezene teme na podforumu Igraci, uljepsane sa karticama za svakog igraca koje sadrze osnovne informacije o njima. Pohvalio bih ovom prilikom @BlwD koji je zasluzan za iste. Za statistiku svakog igraca pojedinacno je zaduzen niko drugi nego nas statisticar @jovanmaksimovic :D

Link za podforum: viewforum.php?f=64

Blizi se kraj polusezone, prokomentarisimo partije koje su pojedini igraci pruzili do sada na odgovarajucim temama.
Uskoro osvrt na zbroj glasova iz anketa za igraca utakmice.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:18 pm

Trenera mijenjati u jednom slučaju.
Ako Amar kao prva opcija želi, ako Lalatović kao druga opcija želi, ako Vinko kao treća opcija želi.
Sve ostalo će biti lošije od Ode. Isto kao što sam pisao da je Adžem zreo za otkaza, ali samo ako će doći bolji. A oni nama ublehu po standardnim procedurama bace.
Ali prije svega toga, od zaposlenih u klubu samo ostaviti Belmu u fanšopu. Svi ostali, svaki dan više proveden u klubu, je korak do potpunog rasula Željezničara kao velikog i poštovanog imena u državi, regionu, pa i europi.

I pozdrav za @chwilla. Ja se nadam da si živ i zdrav, te da je razlog odsustva to da si konačno presjekao i odlučio uzeti sebi pauzu. Nemaš pojma koliko ti zavidim.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:23 pm

Zbir glasova za igraca utakmice nakon sedamnaestog kola nam daje neke zanimljive podatke. Ukupno 25 igraca je dobilo vase glasove. Njih 10 je barem jednom ponijelo titulu igraca utakmice. Najvise tih titula imaju Curjuric, Krpic i Stevanovic sa po 5.

slika

BROJ GLASOVA: 364 (5x igrac utakmice)

slika

BROJ GLASOVA: 363 (5x igrac utakmice)

slika

BROJ GLASOVA: 246 (5x igrac takmice)

slika

BROJ GLASOVA: 208 (1x igrac takmice)

slika

BROJ GLASOVA: 150

Ukupan poredak pogledajte na sljedecem linku: viewtopic.php?f=91&t=767&p=378067#p378067

Grafiku je uradio @BlwD i zahvaljujem mu se ovom prilikom.

Praise the sun \[T]/

Premier
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:26 pm

MrkiMedo je napisao/la:
Premier je napisao/la:
Cane je napisao/la:
uto nov 13, 2018 8:11 pm
Ne trebamo podjele na tribini, ne treba nam nova grupa bi otjerali ovu djecu i papke sa Juga.

Moj prijedlog je da stavimo na ignore ove papke i da se vise pjeva na sjeveru i istoku, da normalna raja predje sa Juga na istok ili sjever dok se ne napravi tribina kako treba. Ovo sad trenutno na jugu ne lici na Manijake.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Proslu tekmu kad je jug izasao, jedno 10ak momaka sa kartama od sjevera jer se vidjelo.da drze u rukama, uslo je i otislo na sz sa jangerima, tako da ocekivati je da ce biti jos vise raje sa njima narednu tekmu.
Ona pjesma jangera sa kraja utakmice je mene kupila. Kakav je njihov stav nemam pojma, al Zeljo mora biti ispred svega
Momci koji istinski vole zelju i samo im je on interes...2 jake podgrupe koje su se sklonile sa juga upravo iz stvari koje raja na forumu pise - misle da ljudi koji vode tribinu ne zasluzuju biti u vodstvu te iste.

cikazubo
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:36 pm

Pa da djeca su jos jedina istinska ultra prica u gradu, jesu mladi, i vjerovatno ce i njih stici problemi, ali za sada su najispravniji u toj supkulturi u gradu Sarajevu.

Valter
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:39 pm

Premier je napisao/la:
uto nov 13, 2018 10:26 pm
MrkiMedo je napisao/la:
Premier je napisao/la:

Momci koji istinski vole zelju i samo im je on interes...2 jake podgrupe koje su se sklonile sa juga upravo iz stvari koje raja na forumu pise - misle da ljudi koji vode tribinu ne zasluzuju biti u vodstvu te iste.
Kada već imaš konekciju sa njima reci im da će oni topovski udari samo okrenuti raju i protiv njih. A nije im vala potrebna i ona pokoja baklja. I sam znaš da na sjeveru ima puno djece. Samo dlanovi i pjesma i imaju šansu.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

MrRiccoli
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:51 pm

Nekad je moglo sta je htjelo, licno znam za lika koji je u doba patrick opreme istu donosio odnosno krao iz Zelje pa prodavao komplete po 250KM jedan klosar samoprozvani 'manager', a zapravo jedno obicno spadalo koje je bilo na Željinoj sisi pa sad laje na sve strane jer te sise nema. Vjerujem da ih ovdje ima koji znaju na koga mislim, ali nećemo o imenima

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto nov 13, 2018 10:58 pm

bogi je napisao/la:
uto nov 13, 2018 9:07 pm
Da malo pokrenem jednu temu, možda se ko upeca, šta mislite odakle nam prijeti najveća opasnost protiv Krupe? Za razliku od prošlog meča nema Koljića, tu je Milanović, koji je sigurno pun samopouzdanja i kojem je ovo posljednja sezona u Krupi. Krupa se po meni čini prvim kandidatom za ispadanje i kao što sam već rekao nisu osvojili boda otkako je Koljić otišao ili ti ga otkako su napustili Grbavicu. Ja našu priliku vidim kroz sredinu, pogotovo ako Modiću daju priliku. Modićevo kretanje je kriminalno, to je ono što je većina vidjela i na Grbavici, pa bi se lagano mogao ostvariti višak u napadu. Čurjurić da se malo pomjeri u jednu stranu, a pusti Osmanovića da mu se lakše može priključivati u fazi napada. Klasična 4-1-4-1 formacija, koja ostavlja više prostora po boku za naše centaršuteve. Nadam se da će se forsirati kombinatorka, iako je grbav teren, jer tu je možda i najveća snaga našeg veznog reda.
Ja vjerujem da nam Milanović neće biti prijetnja, osim sa tribine :D Dobio treći karton

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:06 pm

LARSSON je napisao/la:
uto nov 13, 2018 10:58 pm
bogi je napisao/la:
uto nov 13, 2018 9:07 pm
Da malo pokrenem jednu temu, možda se ko upeca, šta mislite odakle nam prijeti najveća opasnost protiv Krupe? Za razliku od prošlog meča nema Koljića, tu je Milanović, koji je sigurno pun samopouzdanja i kojem je ovo posljednja sezona u Krupi. Krupa se po meni čini prvim kandidatom za ispadanje i kao što sam već rekao nisu osvojili boda otkako je Koljić otišao ili ti ga otkako su napustili Grbavicu. Ja našu priliku vidim kroz sredinu, pogotovo ako Modiću daju priliku. Modićevo kretanje je kriminalno, to je ono što je većina vidjela i na Grbavici, pa bi se lagano mogao ostvariti višak u napadu. Čurjurić da se malo pomjeri u jednu stranu, a pusti Osmanovića da mu se lakše može priključivati u fazi napada. Klasična 4-1-4-1 formacija, koja ostavlja više prostora po boku za naše centaršuteve. Nadam se da će se forsirati kombinatorka, iako je grbav teren, jer tu je možda i najveća snaga našeg veznog reda.
Ja vjerujem da nam Milanović neće biti prijetnja, osim sa tribine :D Dobio treći karton
Ono dok mi mozemo igrati kombinatoriku, to je dobro. Do sezdesete piciti, dati dva gola i onda bunker spucat kad nasi fizicki padnu :D
I Cuku mijenjat odmah u 55 minuti, nevjerovatno je koliko momak padne, ne moze se zagraditi. Neka se Dacic rastrci

Praise the sun \[T]/

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:09 pm

Usput Krupa je dovela i drugog Modića, valjda nam neće i on zavalit. Sve što je i jedan trening kod nas obavilo nam ga zabije

MrkiMedo
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:12 pm

Jos nam Mujaga treba zavaliti pa da se zapalim ispred Dibeka

storm_raider
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:17 pm

@BlwD i @Omare, hvala vam!!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

shzna
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:19 pm

Valjda krenemo naprijed bar za milimetar. Uh, cekaj..
1987

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:29 pm

Miske oš'o?!
hajde potvrdite da do selexa trknem po cugu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sidro
Kontakt:

uto nov 13, 2018 11:33 pm

Ban-BOT je napisao/la:
uto nov 13, 2018 3:47 pm
Sinoc ste imali priliku da ponovo citate gadosti nekoga ko dozivljava ovo sve licno. Kakvi li su tokovi novca prekinuti, kakvi su talovi razbijeni i kakve su sumnjive radnje oko kluba ugasene od Senada Misimovica i Uprave? Ali, krenucemo iz pocetka. Kada su ljudi odlucili da predju na ovaj forum nisu znali sta ocekivati. Tada su navijaci Zeljeznicara dosli ovdje i sve je bilo spontano. Veliki napor moderacije je jedan od razloga zasto su se navijaci Zeljeznicara ujedinili oko ovog foruma. Osoba pod nickom Hrasno1921 se nakon prelaska ovdje registrovala (iako je na ss.ba forumu pisao pod raznim pseudonimima, npr. - Caco) i nedugo nakon njegovog pisanja ovdje otkrivene su maliciozne namjere. Mi mozda jesmo budalast narod, ali nismo glupi, niti smo levati. A pogotovo Manijaci nisu takvi. Krenucemo hronoloski, mnoge stvari ce biti preskocene, poenta ce se shvatiti, ali zapamtite jednu stvar Zeljovci: Nikada nemojte da zaboravite zasto ste presli sa ss.ba portala na ovaj forum i zasto je bitno vase zajednistvo. Pored svih prijetnji (verbalnih i fizickih) i podmetanja, moderacija ovog foruma je zaista pokazala herojstvo i ustrajnost, te sistematski rad koji je privukao mnoge ljude. Ovo sto sada imate na forumu, tada nije bilo. Tada je bilo raznoraznih previranja sa svih strana, bila je jedna tema "FK Zeljeznicar" i tu je sve stajalo. Danas je mnogo smislenije podijeljeno sve. Privatni zivoti moderacije trpe, kao i poslovi, porodice i generalno sve oko njih. I, da nije bilo nimalo lako, vidjecete ispod. Mnogi od vas znate fragmente ovoga, ali rijetko ko zna cijelu pricu. Ispod je djelovanje osobe pod pseudonimom 'Hrasno1921'. Napomena: mnogim od vas normalnima koji ste ovdje samo zbog Zelje, ovo ce smetati, ne morate citati, ali istina se mora napisati.

Zapoceo je dosta naivno i "cisto", treba izgraditi poziciju
slika

slika

To je bilo u doba previranja izmedju Koldze i Sportskog Drustva. Naravno, odmah je zauzeo poziciju, da bi bio podrzan. Dosta ekstermno, objavljujuci slike clanova Sportskog Drustva i pozivajuci na nasilje. Tada se upalio mali alarm u moderaciji.

slika

slika

I tako se montirala neposlusnost i ne daj Boze fizicki obrazun koji bi automatski zaustavio sve radove oko stadiona. Svi alarmi su bili tu, a moderacija je znala da ih prepozna.
slika

Nakon toga prva velika greska. Malo se je zeznuo, Opstina ne radi za Prvi Maj. A buduci da u ovu laz spominje i svoje (izmisljeno) dijete, onda laz postaje opasnija, jer malo ko bi petljao svoju djecu u ovo. Daljni tekst je samo dodatno uvaljivanje.
slika

Nakon toga je ekspresno banovan i ismijan na forumu. Jasno je bilo da je on instrument nekoga cija konekcija sa klubom je prekinut, a ovaj nacin komunikacije je samo jasan pokaz da je ta konekcija bila kancerogena. Nije mu dugo trebalo da napravi svoju drugu gresku, ali idemo redom. Krenuli su pritisci na portal, konkretno poslan je mail sport1 portalu kako zastupnik Koldze trazi da se ugasi portal, prijeti se tuzbom. Vlasnik portala je u panici zakljucao staru temu, te otvorio novu. Ovo nikada nije dovoljno jasno objasnjeno na portalu i to je greska! Kada smo do greske, tu dolazimo do njegove druge greske. Taj mail portalu je poslan sa laznog @gmail maila, i to maila koji je koristen prilikom registracije laznog nicka na forumu. Tada je vec bilo providno sve i vlasnik sport1 portala se umirio.

Link do stare teme, koja je u podforumu Arhiva: viewtopic.php?f=77&t=4

* * * * * * * * * * * * * * *

Tek tada su krenuli jaci napadi, a forumas pod pseudonimom "Hrasno1921" se vratio na ss.ba i tamo nastavio da pise regularno. Administracija tog portala je ignorisala (skoro) sve. Tada je osnovana i ona Facebook grupa o "kriminalnoj Upravi FK Zeljeznicar", gdje su forumasi prozivani po imenima, gdje se istima prijetilo, gdje su lazi pisane o Siljku, Nikolicu i Misimovicu najvise, kao i gdje su se pravile smrtovnice sa Misimovicevim likom. Poznata je konstrukcija da forumasi na sport1 pisu za 50 KM postove, sto su isti forumasi docekali sa podsmjehom. Ali, ono sto mnogi ne znaju, situacija je daleko od smijesne bila. Bolesni um (vjerovatno lose ili nikako lijecen) se opustio, jer je forum sport1 odlucio da ga ignorise, te su se postovi o njemu brisali. Nijednom moderacija nije skidala oci sa cilja, jer "BITAN JE ZELJEZNICAR!"

Ispod su nickovi i slike o tadasnjim prijetnjama i lazima. Neki od njih nemaju postove, jer su samo odobreni i banovani, cisto da ostanu u logu.

Lazni nickovi od Hrasno1921:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=709
memberlist.php?mode=viewprofile&u=710
memberlist.php?mode=viewprofile&u=711
memberlist.php?mode=viewprofile&u=713
memberlist.php?mode=viewprofile&u=714
memberlist.php?mode=viewprofile&u=716
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1249 (interesantno je da je Frank Hurley australijski fotograf...)
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1531
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1535
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1536
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1539
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1544
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1553
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1592
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1621
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1902

Slike:
Ponovni pokusaj koliko toliko "bezazlenog" pisanja, pod imenom "Mirso Bezdrop"
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Jos je mnogo tu njegovih nickova, ali ovo su samo neki. Nakon sto moderacija ovog foruma nije stala, niti se preplasila (niti ce se preplasiti!), zapocelo se jos ozbiljnije i podmuklije sa prijetnjama.

Link od stare teme, koja je u podforumu Arhiva: viewtopic.php?f=77&t=4

* * * * * * * * * * * * * * *

Ispod su samo neki od nickova koji nisu odobreni, a koje je isti registrovao:

Nakon sto nas je napustio Ake:

slika

slika

Ostali:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

I jos mnogo, mnogo vise.. nickovi gdje se psuju djeca, clanovi porodice, uzi i dalji, gdje se registruju imena i prezimena forumasa kao nickovi, koji naravno nisu odobreni. Ti nickovi nisu stavljeni, ali mozete zamisliti. Vrlo vjerovatno da postoje ljudi koji citaju ovaj forum, a vole Zelju, te znaju ko je on.

On se nikada ovdje nije provukao zbog nemara nakon prvog nicka - Hrasno1921, vec je pusten da bi se mogao fin log o njegovom djelovanju sastaviti. Svaki put je svjesno pusten, ali od sinoc, osim sto bude detektovan, postovi mu budu i automatski editovani:

slika

Ovo je samo da vidite sa kakvim uzasom se ovaj forum srece. Ako ovaj forum ima ovakav pritisak, mozete samo zamisliti kakav je pritisak na Upravi i zato svi Zeljovci trebaju da se ujedine. Ono sto je otkriveno iscrpnim analizama, to je da je ovo samo bucan glas debele manjine. Ovako Zeljovci ne razmisljaju, ovako djeluju oni ciji su interesi pokidani i cije je rusilacko djelovanje po klub zaustavljeno. Otkako su BAN-Bot i osobe iza ovog nicka tu, situacija je pod kontrolom i ovakvo nesto se ponoviti nece. Ovaj forum je bio i ostace nezavisan od bilo kakve Uprave i bilo kakvog uticaja, ali ce podrzati zestoko svako pozitivno djelovanje po Klub i isto tako zestoko kritikovati svako negativno djelovanje, bilo to od ove Uprave ili od buducih. Tuzilastvo ako bude trazilo podatke o ovoj osobi, portal je duzan da ih dostavi, a stariji IP-jevi (koji su vjerodostojni) su upisani u bazi i na sigurnom su mjestu.

Volite Zelju i cuvajte Zelju. Druzite se ovdje, te postujte jedni druge. Moderacija podnosi velike napore da svima omoguci normalnu komunikaciju i ne staje ni na ciju stranu. Podrzite ih ako mozete, ali podrzite Zelju. Zeljo je najbitniji. A za ovog i ko god stoji iza ovoga: ¡No pasarán!

Ono sto mnogi ne znaju, moderacija vodi listu o banovanim korisnicima, kao i listu o sumnjivim korisnicima. I obje liste se realno osvjezavaju. "Sumjivi korisnici" imaju tri nivoa upozorenja: zuta, narancasta i crvena. Primjer ban-loga:

slika

PS. Uprkos svemu, veliki broj godisnjih ulaznica se redovno dijeli (druga godina za redom), redovno se ucestvuje u svim akcijama, te se pokrenula prica o farbanju reflektora koji ste vi ofarbali. Cuvajte Zelju!
Mnoge su stvari sada jasnije svaka vam cast.
AMAR OSIM NAPOLJE!!!

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 21 gost.

Prijava