starigrad je napisao/la: ↑uto nov 13, 2018 11:22 am
storm_raider je napisao/la: ↑uto nov 13, 2018 9:46 am
"Gospodo, ljestvica je visoko podignuta pa izvolite..."
u kojem smislu? stoji da je po pitanju infrastrukture visoko podignuta i trebat ce, bas sposobni, ljudi da nastave u tom smjeru.
medjutim, drugi su nam sportsku ljestvicu podigli previsoko i ne vidim kako im se u nekom razumnom roku mozemo pribliziti.
poboljsanje infrastrukture podrzavam max, skidam kapu i klanjam se po tom pitanju, ali me, Bogami, interesuju i titule. ipak smo mi FK Zeljo i zna se sta je primarni cilj jednog FK. cist primjer istocna tribina. iako nije idealna, za mene najljepsa na svijetu. ali, kome smo je gradili kada zjapi prazna?
apsurd je razdvajati nekakve segmente, klub je cjelina, sistem spojenih posuda i ako zastopa jedna cjevcica, pada citav sistem. ovakvim stanjem u i oko kluba, smjenama, suspenzijama, mahalanjima, dijeljenjem, danas nam nevaljaju igraci, sutra trener, prekosutra opozicija, za 5 dana senad, dzeka nam uvaljuje igrace koji se sprdaju sa trenerima... gubimo integritet, autoritet, povjerenje sponzora, ulagaca, navijaca...
mislim da je ovo zadnji voz za upravu da neke stvari mjenja iz temelja. ako misle sebi dobro i da ostanu u dobrom pamcenju. takav smo narod da dobro brzo zaboravimo, a loseg se sjeacmo u nedogled. nadam se da ce iznaci najbolje moguce rjesenje. i za sebe i za Zelju. sve drugo je jos dublja agonija