Nije problem da puštaš protivnika da igra, samo ga usmjeri da igra u pravcu u kojem ti želiš da igra. Moramo se odvkinuti "metropola" mentaliteta, koja ba metropola ? Metropola puna seoskog mentaliteta, malo je prave raje u šeheru. Utakmica nikad neće ovisiti od jedne ekipe, jer svi smo svjesni da se i druga ekipa želi nešto pitati. Meni lično se sviđa pravac Milomira Odovića, igra koju on gaji, da li on ima adekvatne igrače za ovo ? Manje više, htjeli smo djecu gurat ? Pa ja mislim da imamo najmlađi roster u državi trenutno. Širina će nas koštati u prvom dijelu bodova, već na zimu je red da se to stanje stabilizuje i da se igrački kadar dostojno zamjeni. Jeste li primjetili da kad u Zrinjskom ne igra par igrača, osvane naslov kako je zrinjski bez petorice ili sarajevo bez petorice, za Želju juče niko a nije napisao o povrijeđenim igračima. Kod nas se čak misli da su juniori već na nivou seniora i da im ne treba prilagođavanje. Morate naučiti se strpljenju, ništa neće doći preko noći. Za promjenu i razliku od zadnje tri godine, konačno imamo pravac igre i konstrukciju kako treba tim da izgleda. Mladost nas nije nadigrala ni u jednom segmentu, ako je šut sa 30 metara u onaj pašnjak iza stadiona "šansa" ja ne znam.
Što se tiče same utakmice, moramo izlaziti u blokove, i bržu kretnju prema naprijed imati iz tranzicije. U tranziciji se brzo sužavamo, slobodno da se ostane široko i ako treba "uspori" da se još koji igrač priključi. Situacija u kontri tri na tri da se pretvori u četiri na tri. E tu dolazimo do problema možda i ključnog za nas ? Da li su naši igrači adekvatno spremni ? Nisam struke kao kondicioni trener i ne želim ocjenjivati njegov rad jer nisam kompetentan za isti, ali evidentno je da naši igrači nemaju snage. Uzroci toga mogu biti: ishrana ? nedovoljno kondicije i kapaciteta pluća? I pitanje da li još koristimo onu opremu što smo je dobili prošle godine ili je bilo na početku ove. Znate ona što ide na stomak. E nju, kako je moguće onda da nemamo uvid u stanje svojih igrača. Nama će prije ili poslije trebati rekonstrukcija od temelja, još nije vrijeme za nju, jer ovoj ekipi ne treba puno, generalno ima šlifa za sam vrh. Zima će biti presudna ko dođe, a ako neko ode koga mjenja.
Iduća stvar koju sam primjetio jeste jednodimenzionalna igra u fazi napada. Sve smo sveli na Krpića i centaršuteve, usput velika, ma ogromna, pohvala za Shortya, nešto je naučio od A.Šehića

, zašto nam ne bi drugi dio plana bio kada dođemo i svedemo ih na njihovu polovinu, ulazak krilo i traženje prilike za udarac pogotovo sa Zajmovićeve strane, znate prošle godine kad je dao go Čeliku na taj način, e o tome pričam, postaviš "košarkaški" blok i daš momku prostora za udarac, ako ne uspije Pavić je svakako lijevo sam i vraćamo se na plan a - centaršut. Fali nam strpljivosti u igri žurimo naprijed, de slobodno odradite 5 minuta pasove nazad, stabilujte se, čekajte, pukotina se prije ili kasnije u odbrani otvori, pa ne igramo protiv Atletico Madrida.
U defanzivi više pritiska uz aut liniju, uvijek je bolje natjerati ih da izvedu aut, nego da centriraju. Aut 90% ekipa u ovoj državi ne zna izvesti, nego onako napamet. Ne postoji šablon kretnje ili otvaranja za aut, ono ukrštanje klasično. U našoj ligi pritrči ti jedan centralni vezni i baciš njemu a ovaj kao po Božijoj odredbi vrati beku odmah na prvu. Prostora za napredak ima i previše, samo treba željeti da se napreduje. I Vedrane za ove zadnje nastupe nema ti ko šta prigovoriti, svaka čast, ličiš na kapitena.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.