Morzhy je napisao/la: ↑čet sep 20, 2018 9:52 am
Svašta nam je pokazala jučerašnja utakmica. "Zvijezdama" poput Zajmovića,Siniše, Čukija,Hajdarevića se uopšte ne igra to takmičenje,samo nešto mašu rukama, Blagojeviću se i nakon 3 godine i dalje igra za Želju sa istim žarom,svaka čast. Rezervne bekove,špica i golmana nemamo ni na vidiku. Dacić dobar,kad se opusti biće strašan aBd. Ali mene je najviše impresionirao mali Osmanović...
kako je dijete zagazilo na travnjak Pecare i odigralo bez respekta pa to nisu istine...ja se i njegovim godinama usrao u finalu školskog prvenstva na male pred 12 gledalaca...strašan je,najveći dobitak jučer ubjedljivo
Podsjeti me odma na one skolske turnire u Fisu sto su se nekad igrali, kad sam prvi put igrao nisam znao gdje udaram od treme.
Moram dodati da kada je Sehic u pitanju treba uzeti u obzir da je to tempramentan momak, pretpostavljam da se nije oporavio od greske u Zenici, greska je manje vise regularna jer nije rijetkost izgubiti zracni duel, problem je i u reakciji i postavljanju drugog igraca, ali svejedno su ga trener i navijaci ocrnili i ostavili na cjedilu nakon te utakmice, slozicete se tezak pocetak u seniorima.
Vidjelo se i juce da je on u velikom grcu, totalno van utakmice, a znamo svi kako izgleda u pravom izdanju iz ompladinske lige prvaka, isto vrijedi i za Dacica i zavrsnicu protiv Radnika, juce se vec vidjelo da se oslobodio straha i da je po tom pitanju probio led.
Osmanovic je mangup, to se odma moze zakljuciti po pristupu juce.
Uglavnom ne funkcionisu svi isto u glavi, zadatak trenera je da tu bude pedagog i nadje najbolju matricu za pojedinca kako bi ga doveo u stanje realnog kvaliteta koji taj igrac posjeduje, vidjecemo za godinu ili dvije sta ce od njih biti, ali talenat tu niko osporiti ne moze osim par strucnjaka od sinoc koji su se ovdje raspisali.