Kad se svugdje u Evropi tako radi, onda moramo i mi. Tako je vrijeme i tako nam okolnosti diktiraju. Ovo cak rade i oni sa velikom tradicijom radnicke klase. Ako ne uradimo ovo onda ce mo samo biti slabiji relativno za klubove iz drugih drzava. Poslovanje Osijeka i Rijeka biti trebao da bude model poslovanja i koliki se budzet treba da ima, da bi se imao realne sanse da se igraju neke EL utakmice. Cak i sa njihovim budzetom moras dobro poslovati sto se tice igraca. Mislim da je ovo jedini razlog sto trenutno Amar Osim nije nas trener, covjek je sve postigao sto se tice lige. Kakav sukob sa upravom, to je samo suplja prica. Sto bi se on kod nas vracao, kad realno nemamo sanse za neki iskorak u Evropi. Citajuci i gledajuci interview sa njim kad spominje kako rade timovi u Hrvatskoj i Makedoniji, to je pravac koji moramo da idemo.Premier je napisao/la: ↑čet sep 06, 2018 2:51 pmSlazem se s tobom, mislim da to nista loseg ne bi donijelo, samo pozitivne stvari.Al eto odma bi se nasli oni tima mi smo radnicki klub uvijek bili, ne treba nam vlasnik bla bla i slicna prica.Tako je i hajduku, imali su mogucnost privatizacije i tog ali naravno neka ulica vodi klub i slicno i eto sad cekaju na titulu od 2005 a i nacekat ce se jos toliko.LeBlue je napisao/la: ↑čet sep 06, 2018 2:42 pmSituacija sa Vojom je bas ono sto sam ranije i pisao, da je razlika izmedju top timova u domacoj ligi, i ovih nizih dosta mala. I tu lezi glavni problem. Mali timovi rade dobro u svojim mogucnostima, rade kako znaju i sluze svim "trikovima". Zalosno je da glavni grad drzave nema prvaka godinama, u fudbalu, kosarci, rukometu. Slabo se ulaze i to je glavni problem. Klubu kao Zeljeznicar treba da bude cilj zadnje predkolo EL i taj Evropski iskorak. Nerealno je porediti sa Zvezdom, ali Osijek i Rijeka sigurno. Imaju se dvije opcije, ili postati privatni klub, ili privuci jake sponzore. U BiH se ovo zadnje ne moze, tako da vrsta privatizacije klub, da postane dionicko drustvo je neminovno.