pon sep 03, 2018 9:30 am
Jucer je bilo dobro, ali sto i Oda rece, moze bolje, imamo jos posla koliko hocemo. Ne treba padati u ocaj nakon kiksa niti se puno uzdizati nakon pobjede. Trebamo proslaviti ovu pobjedu, najvecu ikad koji je neki tim ostvario na Pecari i to bas da uradi Oda, kojem su crtali linije prije 3 godine i ukrali cistu pobjedu. Ali docekali smo i mi i on da se vrati i neka smo, zasluzili smo.
Opet smo imali 30-tak minuta nabijanja, to je trecina utakmica i to Odovic govori i na tome se mora raditi, hajde ono pred kraj pa igrac manje, ali i tu treba spustiti loptu. Odbrana je bila na nivou cijelu utakmicu, osim tog kada im igrac protrcava iza ledja (ovdje se moram vratiti na Amara i Maribor, kada kaze uvali ti se macan iza ledja i primis 4 komada). Neka nam se i ovo desilo, Bakrac je uradio sto je uradio, neko drugi bi mozda pustio gol al eto.
Sredina po meni jucer najslabiji dio ekipe, Ivan i Jovan padaju posebno ovaj prvi, a Saban ih je izvukao, igrao za trojicu, maestralna partija majstore.
U napadu, povrijedi se Veselinovc a udje Zecina od kojeg uvijek mozes ocekivati neki haos u napadu. Pa i protiv Krupe pred kraj je jedini on imao sut i onu cudnu precku.
Kjosevski - veoma siguran, a ono sto me raduje poceo izlaziti na visoke lopte, istina da veci dio njih boksuje, i mora raditi da takve lopte hvata i time smiruje napade protivnika.
Sinisa - korektna partija u granicama onoga sto Sinisa moze, nije bilo puno ubacivanja naprijed i nije bilo puno sutanja iz daljine.
Pavic - doktor, bek za buducnost i naprijed i nazad i centarsut kao Marselo. Svaka cast Pava.
Rodin - momcina, komadant odbrane, u zraku neprevazidjen, imao sam utisak da je svaki zracni duel dobio i jos zabio golcinu. Hvala Zrinjskom sto ga je pustio i nasem sportskom segmentu koji ga je pokupio odmah. Nije bilo ispadanja stopera iz linije, igrali su u liniji cijelo vrijeme i odmah se vidi. Bravo Matej. Za mene materijal za kapitena.
Bakrac - nije kao Rodin, ali ovaj decko igra srcem, beskompromisan je. Imao i on par dobrih ubacivanja iz prekida.
Blagoje - losija partija celavog sa dosta oscilacija, on moze i mora puno bolje.
Ivan - umoran, trom i nakon Krupe i sinoc je djelovao usporeno. Godit ce mu pauza i rotacija kada se Sinan vrati.
Veseli - ono mora zabijat, nadje se u sansi ali ono mora zabiti. Nadam se da nije ozbiljno.
Zaim - kritikova sam ga, ali sinoc za pohvale, slusa Odovica i radi na svojim nedostatcima, za BH igraca fascinantno kako ih otklanja. Imam osjecaj da moze proci kad hoce. Onako fizicki lici na Ivana Dragu iz Rokija 4.
Krpa - kakav je ovo doktor, nije mi jasno kako nije uspio u Svedskoj, ali trenutno kako je Koljic otisao najbolji spic lige i ako ovako nastavi mogao bi i u reprezentaciju jer uz Dzeku mi nemamo dobrog i jakog spica.
Zec - nepredvidiv, divlji igrac koji uvijek radi haos. Meni je strasno drag bas zbog toga sto od njega ne znas sta ocekivati. Sinoc sut iz prve, i onaj poklon navijacima.
Bogicevic - odigrao korektno za svoje sposobnosti, nije imao izlijetanja nego igrao u liniji, fino zatvorio koliko je mogao.
Dacic - Daca trcao kao navijen a nije mogao nista realno napraviti jer nije bilo lopti.
Oda i strucni stab, odmjereno, mudro i dostojanstveno. Pravi Zeljeznicar. Nema sile i nema kukanja kada se kiksa. Hvala ti Odovicu na ovome.
Sto rece sada imamo pauzu da se odmorimo i fizicki spremimo, dosta rada nas ocekuje i Oda ce to odraditi kako treba. Nadam se potpisu nekog spica i alternative za bekove.