Evo malo iznad covjek kaze da je jednostavno i njemu sam i odgovorio.. Nije ni komplikovano samo trebaju, za nas, u ovom trenutku prevelike pare.. Jedna Krupa i Radnik trenutno imaju bolje uslove kada je razvoj igraca u pitanju i prije ce oni napraviti od nekog anonimusa igracinu tipa Vukotic, Besirovic, Koljic nego mi.. Mi zbog ambicija smo pod pritiskom dovodjenja "provjerenih" i nema tu puno prostora za mlade.. Talentovani igraci se svake godine u velikom broju dovode u omladinske selekcije ali oni posle puknu jer nemaju adekvatan prostor za razvijanje na najvecem nivou.. Tesko ce neko Gorazde, Visoko, Bratsvo i sl. pomoci nekom omladincu da brzo i kvalitetno napreduje.. Trebao bi igrati bar u klubovima poput ovih gore koje sam nabrojao a tako nesto kosta poprilicno..LeBlue je napisao/la: ↑pet avg 31, 2018 4:21 pmNiko ne kaze da je jednostavno ali ovo sto smo do danas radili je dosta lose. Igraca iz slabijeg kluba iz BiH nismo afirmisali za 4 godine i dalje ga prodali.Hadzijalagic je napisao/la: ↑pet avg 31, 2018 4:13 pmEh kad bi to tako jednostavno bilo.. Cak i nije tesko uhvatiti jakog talenta od 16 godina ali puno je teze takvog izgraditi u igraca za kojeg ces uzeti milion.. Takav bi sto ranije morao zaigrati seniorski fudbal na kvalitetnijem nivou.. Zeljo je klub kojem ambicije ne dozvoljavaju da previse rizikuje i daje veliki prostor tim talentovanim.. Znaci morao bi negdje na posudbu.. Nije Zeljo Dinamo pa da deset igraca da na posudbu po prvoligaskim klubovima i na kraju ubode sa dvojicom.. Za takve stvari treba veliki novac, veze i uticaj, pa da ti posaljes igraca umjesto u Gorazde u jednu Krupu ili Radnik da se kali i gradi dvije-tri godine, pa ako se izgradi da ga gurnes u prvi tim i tusnes za fine pare.. Mozda nekad u buducnosti.. Trenutno nam je najlogicnija i najbolja opcija gradnja nekog, koliko-toliko, samoodrzivog kampa i ulaganje u obrazovanje strucnih kadrova koji bi radili sa mladim.. Struka u omladinskim kategorijama se mora dici na puno visi nivo..
Dinamo dovede Menala koji je bio ponajbolji igrac nase lige i posalje ga u Lokomotivu.. Takvih je u dinamu koliko hoces i normalno je da ce sa nekolicinom uspjeti doci do para.. Mi smo trenutno daleko od tih standarda..