Evo jedan prijedlog od mog starog u vezi s trening kampom:
Zemljiste koje se nalazi u Bojniku gdje vec postoji jedan teren, na kojem je i FK Novi Grad trenirao nekada.
Ovo je ta lokacija:
Ugrubo sam ocrtao velicinu zemljista na gmaps:
Na sljedece 2 slike sam iscrtao 2 terena dimenzija 105 x 68 + 5 metara sa svih strana okvira terena, nisam siguran kolika je udaljenost od tribine inace na takvim terenima, ali mislim da je sasvim dovoljno kako bi se napravio neki solidan prilaz. Tribine nisam uopce racunao, ali pretpostavljam da bi se tu moglo uraditi na jednom terenu kao na otoci sto je. Ta tribina na otoci je sirine 15tak metara, sto ovjde ne bi bilo nikakav problem uraditi. Jedna tribina gdje ce se nalaziti svlacionice i pomocne prostorije, dok bi drugi teren mogao cak i bez tribine. Ovdje idem logikom da bi se na jednom terenu odigravali turniri koje bi ljudi gledali, pa bi bilo bitno obezbijediti kvalitetne uslove za tim.
Dobre strane ove lokacije su izdvojenost od grada, koja bi omogucila lahak prilaz autobusima, te vozilima koji bi dolazili sa autoputa. Takodjer dovoljno je blizu da nisi totalno odsjecen od grada. Ima dovoljno mjesta za izgradnju parkinga, kao i fitnes centra gdje bi nasi igraci mogli da treniraju, a koji bi naravno mogli koristiti i obicni ljudi, gdje bi mi imali dosta profita. Cak postoji opcija izgradja malog zatvorenog "balona" za termine, jer sam siguran da bi dosta ljudi to koristilo. Naravno uz to ja bih radio caffe&restoran i Pub kao odvojen objekat, gdje bi ljudi, kao i na grbavici, bili u stanju gledati nase utakmice, a ne samo oni, vec opcenito ljubitelji fudbala.
Restoran bih ugovorio sa nekim vlasnikom, jer bi to bilo optimalno rjesenje za prehranu sportista.
Ideja bi bila da opcina da Zemljiste na koristenje 99 godina ili kako se to vec radi, a ako bi postojala investicija, kao na primjer sada za teren, moglo bi se uci u dogovor o koristenju, gdje opcina ima pravo raspolaganja sa jednim terenom u koordinaciji sa Fk Zeljeznicar, sto bi ukljucilo iznajmljivanje i sl.