Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

1921.ba
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 30, 2018 1:20 am

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

19tm87
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:21 am

Amar Osim
Milomir Odović
Jiří Plíšek
Ismet Štilić
Ivo Ištuk
Ratko Ninković
Almir Memić
Nenad Starovlah
Dželaludin Muharemović
Simo Krunić
Demir Hotic
Amar Osim
Dino Đurbuzović
Admir Adžem
Almir Memić
Milomir Odović
Vlado Čapljić
Edis Mulalić
Miloš Kostić
Slavko Petrović
Admir Adžem
Slobodan Krčmarević

Sta upada u oci promjeni se 10 trenera pa dodje Babo...a Krcmarevic je 10ti :ganja:

Plava Porodica
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:27 am

samo da skupština kluba napravi konačno pravi potez..samo to.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:31 am

@PP druze, koji bi bio po tebi "pravi potez"?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Niko
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:35 am

Plava Porodica je napisao/la:
ned jul 29, 2018 11:41 pm
Dajte čovjeku šansu, dugo je trener,osvojio kup sa apolonom, bla bla.. pljuvanje u startu za one kojima nije jasna odluka biranja ovog čovjeka kao šefa.
Interesuje me, je li vam i dalje revanš utakmice protiv Narve bila Željina hegemonija i odlična partija?
Sve je isto bilo kao i danas, ama baš isto. Bez mrve pomaka. Samo je narva skupina amatera, a i ovakav čelik bi trebao isto izgledati protiv Želje. No i tu popljuvan, nama je dobro uvijek dok dobijamo.. samo neka je pobjeda, ma kakva god, i progledat ćemo kroz prste.
I na kraju, koji je ovo potrošen trener? Nisu oni krivi što su tu. Ljudi pošalju CV, skontaju da bi mogli koju paru klepit, pa ako je kakve nafake i do kraja sezone izgurati. Ko bira ove trenere?
Prestanite više gledati na jedno oko, zna se ko je glavni krivac.
Dok je takvih, sve ide na ponavljanje.
Samo replay. Siluj do kraja.
Može vam se!
Šteta praznih tribina i vrhunskog terena, prvo će biti prazno, a na drugom da gledam antifudbal?
Valjda poslije Vas i ostane u amanet infrastruktura nekome ko će znati koristiti ono što ste Vi napravili.. onome ko će puniti tribine, a i protivnike!
Bruka i sramota.
Bruka da svaljuješ na Šehu!
Gdje ti je obraz?
Gdje je Vama obraz pa pišete eto vam Šehić?
Fuj!
Aferim!

BHDragons
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:36 am

Tjeraj sve ništa ne valja...
Zato i jesmo u ovakvoj situaciji kad se previše pitamo i stalno bi da tjeramo nešto. Šta kad otjeramo Krčmarevića, doći će Osim sa čarobnim štapom, jel? E pa neće i on je svoj sistem gradio duže vremena pa je zbog tog strpljenja najtrofejniji trener u BiH.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:39 am

Realno iz ove perspektive, jebiga pritisak ogroman i jedini potez koji se moze uciniti da digne atmosferu na najveci moguci nivo i da se zanemari apsolutno sve je da se dovede Amar. Vjerujem da imamo sredstva da isplatimo ta njegova potraživanja i da mu se udovolji u našim mogućnostima. Iduću tekmu bi pun stadion bio.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Plava Porodica
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:41 am

storm_raider je napisao/la:
Znaš ti dobro na šta ja mislim.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Brkoo
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:43 am

Odgovorit cu ti i ja koji je pravi potez.
Jedini pravi potez jeste Amar Osim kao sef strucnog staba. Ako zeli da ima ovlastenja kao menadzer i to mu dati, da se pita za sve u sportskim dijelu. Uprava svoj dio posla, Amar svoj. Zar nam nije dosta ublehasa i neznalica na klupi? I sa takvim likovima ocekujemo titule? I takve likove opravdavamo, treba im vremena, treba ovo, treba ono..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:44 am

Bivši trener Plavih u tom je periodu, kako sam tvrdi, vlastitim novcem finansirao dio priprema ekipe Željezničara, troškove za plate igračima... Ukupan iznos njegove "pozajmice" klubu dostigao je od 500.000 do 600.000 KM... mnogo para.

storm_raider
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:45 am

Ne znam, zato te i pitam. Stvarno me interesuje.

storm_raider
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:46 am

Brkoo je napisao/la:
pon jul 30, 2018 1:43 am
Odgovorit cu ti i ja koji je pravi potez.
Jedini pravi potez jeste Amar Osim kao sef strucnog staba. Ako zeli da ima ovlastenja kao menadzer i to mu dati, da se pita za sve u sportskim dijelu. Uprava svoj dio posla, Amar svoj. Zar nam nije dosta ublehasa i neznalica na klupi? I sa takvim likovima ocekujemo titule? I takve likove opravdavamo, treba im vremena, treba ovo, treba ono..
Rece neko da se pricalo sa njim i da je odbio. Sta ti tu mozes dalje (ako je istina naravno)? Daj Boze da bude sef strucnog staba, to bi bilo idealno, ali ako je odbio (ako je to uopste istina, ne znam da li je), ne mozes nista uraditi vise. Slazem se da je to pravi potez, i niko sretniji od mene da tako bude.

nikson
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:48 am

Meni nazalost ovo s Krcmarevicem lici na Jesica ako nije i ista shema....nazalost

Za mene se ti Krcmarevicu mozes opravdati jedino ako protiv Zrinjskog malog Sehica stavis od prve minute, stid i sram da te bude za tvoju izjavu! Moju si podrsku imao do nje al od nje ti zelim sto brzi put kuci. Na kraju se zaista zapitam je li mi ODVRATNI SELJAK ASIM ZEC GOVORIO ISTINU U VEZI TEBE?! Gadite mi se svi! Picke jebene.

A i ti Misimovicu **** ga svak kad si dosad bio mangup, pa dovedi Odovica, daj mu ugovor na 3 godine uz stavku - makar ispali iz lige da on ostaje pa da nesto napravi. Jedini fudbal se igrao uz tog gospodina. Amaru svaka cast na rezultatima al je bolji fudbal bio kod Odovica a i nisi dobar s Amarom. **** te Krcmarevic a i ti njega, gdje si ga pronasao..rusis sebe zarad nekog polovnog treenera...to mi je najvise zao....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:50 am

nikson je napisao/la:
Meni nazalost ovo s Krcmarevicem lici na Jesica ako nije i ista shema....nazalost

Za mene se ti Krcmarevicu mozes opravdati jedino ako protiv Zrinjskog malog Sehica stavis od prve minute, stid i sram da te bude za tvoju izjavu! Moju si podrsku imao do nje al od nje ti zelim sto brzi put kuci. Na kraju se zaista zapitam je li mi ODVRATNI SELJAK ASIM ZEC GOVORIO ISTINU U VEZI TEBE?! Gadite mi se svi! Picke jebene.

A i ti Misimovicu **** ga svak kad si dosad bio mangup, pa dovedi Odovica, daj mu ugovor na 3 godine uz stavku - makar ispali iz lige da on ostaje pa da nesto napravi. Jedini fudbal se igrao uz tog gospodina. Amaru svaka cast na rezultatima al je bolji fudbal bio kod Odovica a i nisi dobar s Amarom. **** te Krcmarevic a i ti njega, gdje si ga pronasao..rusis sebe zarad nekog polovnog treenera...to mi je najvise zao....
Ko sto rekoh, Odovic nema snage ni energije da vodi skupinu kurcobolja niti tu da nesto ureduje on, nije u snazi kao sto je bio...

Southboy
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:52 am

Nasa ekipa ima psihicku blokadu..ovo nije normalno.
Oni su losiji garantujem za 15-20% od svog realnog nivoa..kako?zasto?zbog cega? Nemam pojma nesta se desava sa njima,treba ih trgnuti,prodrmati.Tu dolazi znanje i iskustvo šsš.Nemam pojma da li ga Slobo ima al' igracima treba neka motivacija nesto sto ce ih dici.
Zeba,koja je uloga sada u ovome? Mozes li nam pomoci...ti svalacionicu najbolje poznajes,imas li volje pokazati karakter i biti ta spona i iskra da se ekipa skroz podigne na najveci nivo i da sami lete po terenu,bez trenera i njegovih nekih dubokih zamisli.Znaci da izadjete i poderete protivnika sami.
Ja sam skroz imao los osjecaj,drzao sam ga u sebi.Iskreno pade go danas ja nit se ljutim nit psujem nit ista.Nekako nesto mi je javljalo evo vec 2 dana u sebi i sigurno sam navikao organizam i um.

Ovaj poraz je onaj remi kao i protiv Viteza mrtvog prosle godine...i sta bi tada,ekipa se razdrmala i poslije smo imali ako se ne varam 10-11 pobjeda zaredom.

U ovoj situaciji ili tonemo dublje ili nam moze biti klik svima(pogotovo ovim u svlacionici)da se probudimo i preskocimo zid jer smo dosli pred njega i nema nazad..ili udaramo u njega ili se dižemo

Tek je pocetak 2.kolo, ovi sto govore gluposti da je neko vec sampion nisu normalni.preko 60 bodova jos u igri,sve je moguce
Ono sto meni smeta je vezni red gdje igraci bukvalno igraju ispod svog prosjeka...taj dio nam je najlosiji a po imenima smo najjaci.Kako pobogu kako? Gusimo igru bespotrebno,njih 3 stoje 1 im napadac izadje u presing oni golmanu vrate ja kipim u sebi...nikakve akcije i kretnje nista..neki pokusaji duge lopte reda radi..tanko pravo
Trenera necu komentarisati al evo i sad vcrs da ga smjenis ko ce ti doci u ovaj "haos" gdje igraci samo igraju za sebe,svoju statistiku i kao ekipa smo 0.A sta je fudbal nego ekipni sport...Ko ce sjest na uzarenu stolicu,ko bi budala bio da ovaj krompir uzme sada u ruke..On ce sam otic ako bude kiks protiv mostaraca budite uvjerenji u to ali kako dalje..Najlakse je nekog otjerati.Adzema smo potrsili i Odu,Amara,Capljica,takodje i ove druge strucnjake bukvalno smo tjerali sve sto smo mogli.
Ko je sljedeci?Opet neki stranac koji je cuo za nase ime i klub iz zemlje bivse juge da mu u CV-u pise da je radio i na ovim prostorima i vodio najtrofejniji klub BiH.Sve smo svoje potrosili radi gluposti i samo nam je ostao jos Joldic da ga prekomandujemo u prvi tim...
Jadno,tuzno i zalosno....odavde prvo kritike podju pa se prenose na kafama pa kasnije na tribinu.Svakog ste do sad tako otjerali a ovi ljudi u upravi podlegli pritisku da bi navijaci bili sretni i "zadovoljni".Ko sto neko napisa tesko i stadion i ekipa jer niko to nema na ovim prostorima i polako pocinjem vjerovati da je i to neki razlog.A opet kako se jednog potpuno odreci na ustrb drugog...
Nisam pametan...svasta se napisalo.Izvuc pouku i jace krenuti dalje(danas Niste o Veci napisali rijeci nakon one intervencije a prije uatkmice 50 stranica kritika,nek tako bude i s Krcamarom).Kapen broda koji tona napusta zadnji i mislim kada bi Slobo digao za vikend Zrinjski da bi vec se vratili na pravi put i da bi euforija opet zavladala...o igracima cu drugi put.

Do nas je...do ekipe...do svih ljudi sto zive za ovaj klub.Jutro je pametnije od noci.Nek prenoci..
VOLIM TE ŽELJO DO GROBA :zeljeznicar1:

nikson
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:53 am

plavi kanarinac je napisao/la:
pon jul 30, 2018 1:50 am
nikson je napisao/la:

Ko sto rekoh, Odovic nema snage ni energije da vodi skupinu kurcobolja niti tu da nesto ureduje on, nije u snazi kao sto je bio...
Nemojte ba izmisljati price kad je covjek sasvim ok....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Plava Porodica
Kontakt:

pon jul 30, 2018 1:55 am

Stvarno ću i odgovoriti po stoti put.
Teška srca, ružno za vidjeti, ali najiskrenije.
Jedni biraju, daju i otkazuju, a njih niko ne dira. Kriju se iza svojih grešaka, ni izvinjenje za krvave oči kroz posljednje sezone nismo dobili. Srljaju iz dana u dan, iz greške u grešku idu.
Sve je lijepo, savršeno što je urađeno na drugom planu. I to neka ostane u amanet, u sjećanje svima nama, i da im se vječno spominju imena kao nekoga od kojeg je krenuo neki novi Željo sa najljepšom kućom.
Ne bi bilo lijepo da ih se sa tribina proziva, a pouzdano ti kažem, da se to jako jako bliži.
Ako već ne žele, misle da i dalje mogu promjeniti sve na bolje, onda je to već bahatost i samo skupština može izaći na kraj.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

pon jul 30, 2018 2:03 am

Jedni biraju, daju i otkazuju, a njih niko ne dira. Kriju se iza svojih grešaka, ni izvinjenje za krvave oči kroz posljednje sezone nismo dobili. Srljaju iz dana u dan, iz greške u grešku idu.
Sve je lijepo, savršeno što je urađeno na drugom planu. I to neka ostane u amanet, u sjećanje svima nama, i da im se vječno spominju imena kao nekoga od kojeg je krenuo neki novi Željo sa najljepšom kućom.
Ne bi bilo lijepo da ih se sa tribina proziva, a pouzdano ti kažem, da se to jako jako bliži.
Ako već ne žele, misle da i dalje mogu promjeniti sve na bolje, onda je to već bahatost i samo skupština može izaći na kraj.
Znaci, da konkretiziramo i sumiramo - Uprava Napolje?

Ako je to, ne blizi se to. Ali da oni odgovaraju za klub, odgovaraju. Skupstina je tijelo koje odlucuje o (ne)davanju podrske.
Kako "iz dana u dan, iz greške u grešku idu."? Cime? Mislim da je to uradjeno na prvom planu i da je bitnije od bilo kakve titule. Nisam ni primjetio da se neko iz Uprave krije od svojih gresaka ili da izbjegavaju odgovornost. Ali, sta je rjesenje, ako je opet kazem, to - to sto zelis reci. Ako vec mislis da neko treba otici, onda je rjesenje da predlozis i nekoga koga treba postaviti na to mjesto. Neko bolji, posteniji, jaci, bogatiji, veci Zeljovac? Ako je - Uprava Napolje, ko je bolja alternativa? Koga predlazes? Kralj banana na primjer i takva rjesenja nisu bolja alternativa.

Opet, ako je to - to, sto si mislio, po stoti put cu i ja tebi odgovoriti. Grijesis. A nisi ni svjestan koliko. Nije u interesu kluba da ova Uprava ode, bez bolje i jasnije alternative. Nije ni u tvom interesu. A nisi ni svjestan toga. Opet, da Amar dodje, ako on stvarno to hoce, to je idealan scenarij. Idealan!

Plava Porodica
Kontakt:

pon jul 30, 2018 2:46 am

pon jul 30, 2018 2:03 am

Znaci, da konkretiziramo i sumiramo - Uprava Napolje?

Ako je to, ne blizi se to. Ali da oni odgovaraju za klub, odgovaraju. Skupstina je tijelo koje odlucuje o (ne)davanju podrske.
Kako "iz dana u dan, iz greške u grešku idu."? Cime? Mislim da je to uradjeno na prvom planu i da je bitnije od bilo kakve titule. Nisam ni primjetio da se neko iz Uprave krije od svojih gresaka ili da izbjegavaju odgovornost. Ali, sta je rjesenje, ako je opet kazem, to - to sto zelis reci. Ako vec mislis da neko treba otici, onda je rjesenje da predlozis i nekoga koga treba postaviti na to mjesto. Neko bolji, posteniji, jaci, bogatiji, veci Zeljovac? Ako je - Uprava Napolje, ko je bolja alternativa? Koga predlazes? Kralj banana na primjer i takva rjesenja nisu bolja alternativa.

Opet, ako je to - to, sto si mislio, po stoti put cu i ja tebi odgovoriti. Grijesis. A nisi ni svjestan koliko. Nije u interesu kluba da ova Uprava ode, bez bolje i jasnije alternative. Nije ni u tvom interesu. A nisi ni svjestan toga. Opet, da Amar dodje, ako on stvarno to hoce, to je idealan scenarij. Idealan!
Mogu i ja tebi reći griješiš u vidu podrške, griješiš na štetu svih nas, jer pogrešno misliš, ali neću. Nema poente.
Idemo redom.
Ne griješim u vidu podrške. Bliži se, ja ti opet kažem, čuje se sve više.
Da, klub sve više srlja iz dana u dan. Da li je potrebno zaista spominjati sva imena trenera, sportskih direktora, šefova omladinskog pogona, te fudbalera koja su prošla kroz klub za vrijeme ove Uprave? Imam li potrebu da pišem svakog ponaosob? Trebalo bi mi taj spisak bar petnaestak minuta, a jako brzo kucam. Da li treba napominjati ko je doveo u klub sva ta imena i postavio ih na jako bitne funkcije? Desi se greška.. to je normalno, nekad i dobro, da vidiš u kom pravcu ne smiješ ići. desi se i druga, treća, peta greška. Mladi su, poduzetni, progleda se na jedno oko, imaju velikih zasluga na drugom polju..... Ali, ponoviti stotinu puta, a da pri tome, apsolutno ništa nisi dobio osim jednog trofeja u vitrinama, je previše.
Svi mi znamo najbolje šta nama znači Grbavica.. Šta je sve Grbavica preživjela. Zato i jesmo slabi na nju. Slabi smo i na pomisao na ona vremena od prije u klubu, i budeš sretan što se sve sad odvija kako treba u tom pravcu, pa pomisliš mora i nas krenuti ovamo.. ali neće.
I, sad se opet vraćamo na priču, znaš li za bolje?
A kako bih ja to znao moj @storme. Jesi li ti znao za Misimovića i ovaj divni skup ljudi dok nisu sjeli na čelo kluba? Iskreno mi reci. Koliko nas je znalo da je Misimović baš taj koji će pokrenuti nešto sa mrtve tačke. Neki vlasnik Megamixa, kojem kapa lova redovno, ogromna, da će biti ubačen u klub..
Kažu da ga je Amar ubacio. Ja ne znam da li je to istina. Ako jeste, treba li podsjećati da je Amar sada član skupštine. On je svoje položio i na toj poziciji. Zato i služi ta pozicija. Sačinjena od pravih navijača i uglednih ljudi, kojima se ne može prodavati magla, a jaki su u privatnom životu.
Eh, njima se obrati ako te interesuje koga bi oni voljeli vidjeti u klubu. Oni sigurno znaju i neka nova imena koja bi se mogla uklopiti u rad, a možda poznaju fudbal više nego ovi sad.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon jul 30, 2018 2:52 am

Amar ako hoce vrata su mu sigurno uvijek otvorena, ako nece, opet hvala mu, Željovac je ogroman potvrđen, ali Željo je veci od bilo cijeg ega, ideala, motiva i cega vec ne.
Krcma ne znam sta bi rekao za njega, ispada da su slovenci bili upravu, alibi covjek, profinjena demagogija. Kakvih jos igraca trazis, igras ligu gdje se ekipe skupe 10 dana pred prvenstvo, imas barem duplo skuplju i duplo kvalitetniju ekipu od pola timova kojim ne mozes nista.
Navijat za želju mazohizam, nevjerovatno koliko cesto emotivno praznjenje, razocarenje.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava