pet jul 27, 2018 2:21 pm
Sinoć sam napisao par riječi, evo i sad ću nakon prospavane noći. Fakat mi Krčmarević nije jasan da protiv tako brze ekipe stavi Vranješa i Araženi od početka. Jedino ako je očekivao da će oni igrati bunker, pa hajde, ali znaš, i vidi se iz aviona, da su puuuuno brži i bolji i da će igrati svoju igru. Valjda im se trebaš suprotstaviti bržim igračima i igrati na kontre. Kao da je s Marsa pao pa nije bio upoznat sa snagom protivnika i mogućnostima svoje ekipe. također mi nije jasna asimetrija u našoj postavci s jednim krilom, šta je s drugom stranom. Na toj drugoj strani bi onda trebao igrati bek/krilo (dva u jedan), a koga smo mi imali, Rodina koje je po vokaciji stoper i koji skoro nikako ne prelazi centar. Totalno neizbalansirano i taktički pogrešno. Igraj brate onda s dva špica, a ne jednim špicom i jednim krilom, niđe veze. Svi treneri od Kostića do Krčme kao da namjerno rade na svoju štetu, jedino je Slavko gurao jedan te isti sistem i nije puno mijenjao igrače, i nekako smo s njim bili najkonstantniji ali i dosta predvidljivi. Arežina i Vranješ od početka protiv duplo bržeg protivnika je ravno samoubistvu. Ljudi lete po terenu, naši su, da se niko ne uvrijedi, izgledali veći dio utakmice kao paraolimpijci pored njih. Ali to je naša realnost i ne možemo pobjeći od nje.
Mnogi kritikuju Anela, a ja mislim da je odigrao jednu od boljih utakmica kako igra za prvi tim. Borio se, trčao, al šta može on sam uraditi pored Arežine i Vranješa koji su spori za našu ligu a ne za Apollon. Trebate znati da on nije tip igrača koji će kreirati igru, namještati gol šanse itd. On igrao kao što je njegov otac nekad igrao, prekida napade, odrađuje dosta prljavog posla i daje loptu prvom do sebe bez komplikovanja, ti igrači su neprimjetni ali vrlo zahvalni. Rekao sami sinoć, nama trebaju još dva igrača poput Čukija da bi naša igra ličila na nešto, al eto, koliko para toliko muzike.
Što se tiče Vece, on je davno zreo za klupe, njegovo arogantno i mahalsko ponašanje je postalo nepodnošljivo, a o njegovim igrama da ne govorim. Odavno su mu trebali oduzeti kapitensku i dati nekom iskusnijem i boljem u svakom pogledu, a on nek ispija kafe i mahala gdje hoće. Drugi gol kao da je namjerno pustio, nevjerovatno.... Ako nema samopouzdanja, klupirat ga da malo sebi dođe.
Pravo me strah utakmice u Zenici. Ovi su krajnje napaljeni i daj Bože da prođemo bez poraza. A ako bude poraz, onda će se Krčma dovest u pitanje. Opet isti scenarij kao mnogo puta do sada. Naći će se novi trener, nova euforija i novo razočarenje.