pile87 je napisao/la: ↑ned jul 15, 2018 5:13 pm
IvanOsim je napisao/la: ↑ned jul 15, 2018 5:02 pm
pile87 je napisao/la: ↑ned jul 15, 2018 3:55 pm
Razlika je Urdinov je dosao u jedan sistem gdje se lagano uklapao i nije izgledao lose, ovaj drugi je dosao u ekperiment gdje se slaze ekipa i ispalo je sta je ispalo u tome je najveca razlika.
A problem je sto mi ulazimo svaku godinu sa experimentom nikad sa sistemom.
Nekad cemo morati prelomiti i zadrzati trenera i ekipu nakon sezone po meni je to preduslov za nesto malo vise u evropi od uobicajenog.
Zadržati trenera bez obzira na to da li osvojio titulu ili ne, ali da vidimo neki napredak, neku ideju koja se implementira. Za mene, to bi značilo da ovu našu standardnu formaciju igramo fino, da stvaramo šanse, a da istovremeno uigramo i neku drugu koju ćemo igrati smisleno, onako kako treba. U suprotnom, nema smisla držati takvog trenera (nije imalo smisla s prethodnicima).
Isto tako, kao što kažeš, za iskorak ti treba i da zadržiš igrače. Ako uzmemo samo ove u posljednje vrijeme, tu spadaju i Miro i Lendrić i Zakarić itd. Na sve to, pojačati ekipu. Eh, tad bi mogao računati da imaš ekipu za neki iskorak (iako ni tad to nije sigurno, šta ćeš ako imaš žrijeb kao npr. komšije ove sezone).