Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 10, 2018 6:07 pm

sahmat je napisao/la:
ned jun 10, 2018 6:00 pm
Ma ljudi samo opušteno ako ne budemo ove sezone šampioni, bit ćemo sljedeće :ganja:
Sto bi neki rekli krov na istok i europa, zadovoljni. (+brojaci, plato iza istoka, poslovni protori istoka, fasada sjevera + poslovni)

Skromno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

alombardo
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:07 pm

Pa sta i da ove godine ne budemo sampioni, hoce li se lopta prestat kotrljat, opusteno ovo je ispravan put koji ce na kraju triumfovati.
Zadnja izmjena: alombardo, dana/u ned jun 10, 2018 6:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:08 pm

Oni otpisu neke nosioce igre koji su po njihovom misljenju zasiceni. Hladno. I pogode uvijek.

Ovako kako @ChWilla kaze, i to je tako. Pezer kvalitetom nije ispred nasih, al je odigrao dobro. Kolko dobro? Pa sigurno drasticno bolje nego sto bi kod nas odigrao. Ista stvar je i s Rustemovicem. **** njeg, sta ste se odmah njeg uhvatili, ne zali niko za Rustemovicem. Vise zalim za ovim stoperom i vise me "sikira" sto oni mogu sa jednim od najboljih igraca lige dovest pregovore do svrsenog cina, a mi to nismo mogli iako smo pokusavali unazad par godina.
Meni je to veci alarm nego Rustemovic, a nisam nigdje ni rekao da mi je zao njega. Nemojte okretat pricu na svoj mlin. Pricajmo normalno.

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:14 pm

Očekivano je bilo @leone da će doći u tu situaciju da mogu i pare dati za najboljeg igrača.
Ipak, četiri titule u pet godina, su ogromne pare. Još su tu imali izlaznih transfera mešanovića, ćavara, pirića.
Ali ono što je veći problem je što bi taj Dino danas radije izabrao Zrinjski između naše i njihove ponude.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:18 pm

i opet ni sad nije bilo do para...mislim, para kod njihovih igrača.
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:18 pm

Uvijek neko moze reci ma stimaju i dogovaraju pa su prvi, nisu bolji, nemaju sistema... Okej, posteni do kraja nisu, zavrsavaju, imaju pomoc sudija, ali...

Imaju i sistem igre za koji ne trebaju kapitalci. Ne ceka se Vranjes da digne vezni red za masne pare, nego to drze Pezer, Cirjak, Perisic. U po frke uleti neki Bencun na krilu i ne primjetis specijalno da nema Filipovica ili Todorovica lupam. Na Grbavici uleti onaj momak na spica i bas fino odigra, pa Handzic uleti na kraju i napravi dar mar. I sve to donosi rezultat.

A s rezultatom nema ni pritiska da se nesto mora. Ne izmislja se topla voda. Dovedu ljudi Kadusica i on pokida na desnom beku. Bekric ode, mi se smijali, ali frajer je odradio svoje. Stanic nije nesto specijalno doprinio, ali ko da je nekog briga dok su rezultati tu. Eto sad Rustemovic, da smo ga mi doveli glave bi se skidale, a njima ce dati ruke. Pritiska gotovo da i nema, ne analizira se svaki potez do najsitnijih detalja. Pa jesu li nekog sekirali Perak ili Stanceski dok smo titule dizali, mene bar ni najmanje.

ChWilla
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:20 pm

oboje je tačno.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:21 pm

To je to.
Do sad se razlika mozda i nije osjecala. Na stranu to da oni imaju sistem i da igraci losiji od nasih igraju bolje. Imenima, novcem smo imali mozda i bolju ekipu, pa usudit cu se da jest bila bolja. Ove godine sigurno.
Ali sad se izgleda pocelo osjetnije to pokazivati. Kao sto kazes, doslo je da ce prije njih izabrati.
Plus ovo da mogu platiti i dovesti najboljeg igraca lige.
To je za sikiraciju plus ona sikiracija od prije da se kod njih losiji igrac bolje uklopi nego kod nas.

Vidjet cemo kolko ce % Krcmarevic biti bolji ili losiji od Bake i ostalih.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u ned jun 10, 2018 6:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:33 pm

možda i oni ako daju dini velike pare krenu gledati k'o naši u vranješa i čekati da on sve uradi :D

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:37 pm

Opet kažem rijetki su Graovci. Jako jako rijetki.
Baš šampioni. Iz formalnog šampiona pređeš u vicešampiona, ligu šampiona zamijeniš evropskom ligom.. ali pređe radi veličine kluba, historije, imena, navijača.
navijača što su svima "kao pritisak", onih navijača o kojim punih usta priča sa ponosom. Što njemu pritisak pređe u motivaciju, ljutnju, srčanost.. jer je karakter.
I onda vagamo da li mu dati toliko i toliko.
Takvi se, vjerujte, u ovom vaktu suhim zlatom kite.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

Ja koliko vidim ovdje niko ne piše niti da je problem u nama niti u njemu

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:39 pm

ChWilla je napisao/la:
ned jun 10, 2018 6:33 pm
možda i oni ako daju dini velike pare krenu gledati k'o naši u vranješa i čekati da on sve uradi :D
Da hoce Krcamar i klub napraviti sistem pa da nam i losiji budu dobri, tad se ne bi osjetilo imaju li vise :D

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:40 pm

Sta mislite o povratku Benje Colica?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

shzna
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:41 pm

Pitari izdominirase sve s omladinom. Mislim da je najveci problem trenutno sto im nikako ne mozemo konkurisati, gledajuci omladinske skole..
1987

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:44 pm

LARS1921 je napisao/la:
Ja koliko vidim ovdje niko ne piše niti da je problem u nama niti u njemu
Nije poenta baš u Graovcu kao Graovcu. On je jedinstven primjer. Ja ovo više pišem da se nekad mora popustiti ako ti neko ko vrijedi traži više.
Pa ne možemo svake godine ići u europu duplo lošiji nego što smo bili u zadnjem kolu lige.
Prošle godine ostaneš bez Mire i Ivana, sve što je valjalo od njih je i došlo.
Ove godine ostaješ bez Voje, eventualno Graovca i Jovana, pred mogućim transferima Veca, neko od Šabana ili Hareta, Zakarić će ko i Ivan plafon odigrati jedno pretkolo, Ramovića nema boga pitaj do kad.
Neozbiljno radimo, sve riješavamo u pet do dvanaest, i onda belaj naći alternativu. Normalno da jeste kad se na vrijeme ne riješavaju takve stvari.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

ned jun 10, 2018 6:57 pm

i mi sve ovo isto pišemo treće ljeto zaredom.

recimo prošlo ljeto zrinjskom nije otišlo manje nosilaca igre od toga što si pobrojao, i da svi odu. opet se nije vidjelo.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 7:04 pm

Tomic, Petrak, Mesanovic, Graovac.

Imaju nesto sto mi nemamo. Pamet. Pamet u nizu.

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 10, 2018 7:11 pm

Otišli im Katanec, Tomić, Petrak, Mešanović.
U svakoj liniji ključni igrači.
Ubacili Barišića,Ćavara ubacili i prodali, Pezera i Jovića/Handžića.
I oni jesu lošiji nego prošle godine sigurno. To se vidjelo i na dosta utakmica sa lošijim protivnicima gdje su ko zna kako dolazili do pobjeda, što nije bio toliko čest slučaj u sezoni prije.
Jasno je da je tamo lakše igrati, njima je opšta atmosfera onih hiljadu navijača ma zrinjevac sam dok pobjeđujem, kad gubim jebajiga ništa specijalno. 0-3 vodimo do pred kraj, mirno na tribinama, ultrasi regulare navijaju, tek kad su golovi počeli padati počeše nositi ekipu a naše provocirati. Kod nas bi već kod 0-2 bilo yebavanja majki amaterskih, preplaćenih, te pola stadiona bi već napustilo. Ali to je kažem ti razlika između veće sredine i velikog kluba, te manje sredine i kluba koji je nastao prije 25 godina.
I sad svi idu u smjeru ma odoh ja gdje mi je lakše, gdje mi neće goriti pod nogama za svaki pogrešan pas.. kad odigram loše neće niko ni spomenuti, ali kad upišem dvije asistencije svi portali će pisati o mom majstorstvu.
Zato treba boriti se za ovo što imamo karakternih i jakih igrača da ostanu tu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sajo10
Kontakt:

ned jun 10, 2018 7:38 pm

Hajde ponedjeljak svani viseee! Joj kad sutra istrce u novoj opremi :11: :D

neroazzuro
Kontakt:

ned jun 10, 2018 7:47 pm

I šta je zaključak cijele priče? Da mi previše ser.emo sa tribina i po forumu. Znači, treba povući malo ručnu pustiti ekipu da radi. Mi smo ti koji prave vjestacki pritisak da se nešto mora.
Ponavljam, ništa se ne mora. Pa sjetite se samo histerije od neki dan oko Krcmarevica ovde. Ja ono u svom životu nisam vidio. A prvenstvo osvajali jedan Slaviša Božičić, DŽenan Uščuplić ili ovaj bradati majmun iz Mostara.
Znači, dosta je i do nas.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava