Eh ovako, moj posljednji post sto se tice ovog trenera.
Daleko od idelanog rjesenja. Daleko od potpunog zadovoljstva sto je ovaj dosao.
Ali dosao je i pomirio sam se s tim, pokusat naci neke svjetle tacke iako ih nema pretjerano mnogo. Nikako okretati ledja i dovoditi u sumnju podrsku svog kluba jer kakav god je, bez nase podrske je jos losiji.
Poredeci se sa okolinom moramo biti svjesni da je nasa liga i igracima i trenerima zadnja rupa. Ne bi bila da imamo love da izvalimo, pa bi tad igrace bolio kc sto mu neko psuje, sto igra na pasnjacima, bas i za trenere isto vazi.
Covjek se malo previse opusti pa misli mozemo mi dovesti Slavisu Stojanovica ( koji je po ovim forumskim pricama idealan trener, jer ima pojak CV, osvajao titule ), ali ocito ne mozemo.
Bilo je u opticaju i boljih i losijih trenera.
Hajmo malo i to porediti. Nek mi kazu ovi ljubitelji Lalatovica po cemu je Lalatovic bolji od ovog trenera. Je li mu CV bolji jer ovog mozemo samo po CV ocjenjivat, nismo ga gledali nikad sigurno. I jedan i drugi se nisu mnogo zadrzavali u ekipama. Ovaj ima neki uspjeh sa mladom selekcijom, bio je u polufinalu kupa, sta je taj Lalatovic bolje uradio od ovoga, pa da se na njeg svrsava a ovaj ovoliko pljuje,
Po CV ni Kodro nije nesto jaci od ovog, ako je uopce jaci. Kodro je bio moj favorit, al sam gledao Sarajevo pod vodstvom Kodre i na tome stvorio favorita od njega, a po CV bgm nije bolji od ovoga.
Vukomanovic je po CV bolji, osvojio i taj kup.
Sablic je ubleha prozvan jer je izgubio od Adzema tri puta.
Ne znam, nije fer srati ovoliko ako se ovo malo uporedi. Znam da hocemo nekog provjerenog, hocu i ja sigurno, al ako su nas odbijali ovi neprovjereni ( jer za svakog navedenog smo unaprijed nasli zamjerke ) kako onda ocekivati da mozemo Slavisu dovest. Jer ponavljam, nemamo lovu koju cemo izbaciti i time ga privoliti.
Poredeci s trenerima u ligi, nema ovaj nista losije reference ni od koga. Mozda Baka ima jaci CV a ovo ostalo je talasika.
Iskreno meni se ne svidja sto mi nemamo trenera sa boljim CV za tih 20% koji nam treba i u ekipi i u strucnom stabu. Ali ne znaci da ovaj nece biti bolji za tih 20% jer slozili smo se svi da su u nasoj ligi ublehe sve do jednog. Realno, sanse da to bude su manje od onih da ce ispast isti kao ovi treneri, ali nije velika to razlika.
Malo smo poletili, ocekivali mnogo pa zato sad i jesmo ovoliko razocarani.
Ovom covjeku nek je sretno. Nece mu biti nimalo lako, em zbog nas samih em opcenito njegovih upitnih kvaliteta.
Kako god, ja cu otici na utakmice i podrzat cu ga, pa nek bude kako bude.