Brkoo je napisao/la: ↑sub jun 02, 2018 8:15 pm
storm_raider je napisao/la: ↑sub jun 02, 2018 7:35 pm
A ako nas ne bude iznenadio? "Adzem, Slavko, ovaj, onaj ga uhljebio"?
Dabome.
Sa igracem koji je u Olimpicu grijao klupu, klub je zahvaljujuci Adzemu potpisao ugovor do 2020. Niti mu je dao sansu niti je imao namneru da ozbiljnije racuna na tog igraca jer Jusufi nema kvalitet za nas klub, to i Adzem zna a taj igrac redovno prima platu od kluba. Ako to nije uhljebljenje onda ne znam sta je. Da su se doveli bas talentovani igraci pa da smo promasili sa njima ja "a" ne bih rekao. Da mi sad dovedemo Devedzica iz Zvijezde, pa Zivkovica iz Orasja itd pa da se ljudi ne snadju kod nas iz ko zna kojeg razloga ko ti nesto zbog toga moze prigovoriti?
Za razliku od Jusufija,
Cubara je bio odlican u federalnoj ligi, kod nas ni minute nije dobio..
Ponajbolji stoper kompletne lige, zato u slucaju da ostane Graovac, ja ne bih dovodio nikog na poziciju stopera. Bogicevic moze ostati privremeno kao cetvrta opcija dok se Dzindo ne probije. Jeste to rizicno zbog puno mladih igraca za koje ne znas sta mozes ocekivati od njih, ali ako nekog dovedemo za prve postave, nema od njih nista. Ako Graovac ostane, to je ogromno pojacanje samo po sebi, komadant odbrane i nevjerovatan borac, kao i Kemo koji ima sve predispozicije za kapitena. Znam da se vecina nece sloziti sa mnom. Mislim da bi ovo bio neki dobar balans kvalitete i promocije mladih.
Za poziciju desnog krila bi doveo jako pojacanje, a da prva izmjena komotno bude Eldar Sehic. U slucaju povreda i suspenzija, Zec moze uletiti na tu stranu. Sto se Ovcine tice, nisam njega upratio toliko. Iz Veleza bi strasno simpatican bio Cosic koji je odlican veznjak, a moze igrati i poziciju lijevog beka. Samo, mi veznjaka imamo na bacanje i njega bi doveo samo u slucaju odlaska Hajdara ili Sabana, te da se na Modica ne racuna. Mada mislim da Modic moze dati ruke.
Sto se napada tice, nisam jos siguran. Dosao je Krpic, Ubiparip vjerovatno ide. Treba jos vidjeti ko ce biti prva izmjena, jer bi po mom misljenju bila greska imati dvije rezerve, jer tu poziciju moze pokriti Zajmovic i Zec u krajnjoj nuzdi, kada ne bi mogli racunati na Krpica i tu izmjenu (lupam, Mujagic)
Uglavnom, ako Blagojevic i Graovac produze, Papac je pogodio sa konstatacijom da nam trebaju tri do cetiri akvizicije. Lijevi bek, desno krilo, napadac (doveli), eventualno golman ako ode Veca, te veznjak ako nas neko napusti). Na prednjem veznom imamo Ramovica, a dok se ne oporavi neka igra Zera.
Nase najbolje rjesenje bi moglo biti zadrzavanje kostura ekipa i da se fino rijesi trenerska pozicija (da se Adzemu napravi jak strucni stab ili novi trener koji se moze nositi sa pritiskom i izvuci sto vise iz ekipe i svakog igraca)