ponosannavas je napisao/la: ↑sri maj 30, 2018 4:21 pm
Onako jedan sažetak sezone sa moje strane, ali okrenut prema nama navijačima. Moram malo ovo vama svima reći jer u suprotnom idemo kontra onoga što je Željo. Ovo su bile dileme tokom sezone otprilike i htio bih da vam dam odgovore na te dileme koje bi trebalo da nas Željovce krase bez dilema ikakvih
1. Pošteno ili štimanje - zar bi trebale biti dileme. Mi kao najpopularnij klub u državi moramo mijenjati svijest inače se nikad neće promijeniti ako budemo čekali savez i sl. Ne trebaju mi namještene titule jer pravimo klub i cilj je što dalje u Evropi, a onda će titule doći i bez štimanja
2. Podrška navijača Zecu, Stani i sl a pljuvanje po ADžemu i upravi zbog tih situacija - samo ću reći nadam se da smo naučili od raznih primjera tipa Bekrić pa nadalje. Da su pravi Željovci nebi se ni desili ti slučajevi u ovakvoj situaciji
3. Kup - sve shvatam ali reći da kup nije bitan govori mnogo i o patriotizmu kojim se dičimo širom bh stadiona
4. Amar i Miske - sve dok smo u situaciji da klub dižemo iz temelja i da vraćamo dugove i da gradimo infrastrukturu za mene dileme nema tj Amar je taj koji bi kao pravi Željvoac trebao da se više prilagodi. Razumijem ga ako ne može i hvala mu za sve, ali mi moramo da zaboravimo njegov duh koji lebdi i stvara pritisak svim trenerima. POšto niko ne zna ko je kriv Amar ili Miske u tom odnosu, a možda nije niko ni kriv trebalo bi da se prestane sa ovom pričom a pogotovo sa onako blagim pljuvanjem po nekom od njih dvojice. To su dva čovjeka koja su najviše dala Želji od rata pa naovamo i zaslužuju respect i lijepu riječ. Treba prestati sa tom temom
5. Naši se ne oglašavaju oko suđenja - mislim da vam je nakon ovog da će se praviti krov i ostalo sasvim jasno zašto naši ne pljuju nikoga ni savez ni opštinu jer samo na lijep način možeš postići cilj. Mi navijači smo ti koji su trebali vršiti pritisak 8mnogo puta sam pričao o udruženju i sl), pa i Papac kao sportski direktor povremeno jer treneri ne smiju.
6. Ne smije biti drastičnih promjena uprave. Nešto kao ''Amarova'' ekipa i te najave su gluposti, pa i nečija druga ekipa i sl. Ovi ljudi će jednom neminvno napustiti kormilo, ali to se može samo postepeno. Uvoditi jednog po jednog novog a jedan izlazi i to provjeren i sve dok se ne dokaže da je dobar i pošten ne ulazi drugi. Stabilnost je jako bitna a samo je ovo način jer smo se nagledali raznih ublehaša u upravi. Pošto ne vjerujem da je Amar toliko glup da ima svoju ekipu, pogotovo onu koja ga je naguzila, ova gore konotacija nije moje pljuvanje po Amaru nego jednostavno nebuloza o kojoj pričamo često
7. Nesmijemo i ne možemo vjerovati svakoj gluposti koju novinari napišu. Dokazali su koliko su glupi (čast izuzecima) i koliko svjesno neke stvari spinuju. Samo zvanična. Znam da je odnos sa novinarimajako bitan zbog publike ali sa bezobraznim nema dogovora nego u kontru kao i kod namještanja tekmi. Svi jedva čekaju da uradimo nešto kontra toga (da potplatimo novinara ili tekmu) i da nas oblate
8. Najveća greška ove uprave su najave titula. TO je osnovni razlog pored vremenskis uslova ove godine što nema pubilke. Očekivanja su bila velika dvije godine zaredom i onda je sve propalo na najgori mogući način. Uz to potrefila se i loša i igra povremeno i belaj. Živci odoše, a raja nemože da gleda. Trebalo je reći idemo polako gradimo klub. Željo uvijek ide na itutlu ali favoriti nismo jer je budžet manji, Fudbal se igra i iskoristit ćemo ako se prilika ukaže. Zbog tog odnosa ekipa sa ODom je imala podršku
9. Amar i Miske rade dobro jer su gluhi na gluposti i psovke sa tribina. Zbog toga su i napravili nešto ai moramo biti svjesni da nema puno ljudi u BiH koji to mogu. Takvi su uglavno u inostranstvu i prave posao. Zato trebamo podržati ovo što imamo. Sa upravom vjerujem da ćemo i bez psovki sa satadiona težiti najboljem mogućem u datom momentu.
10. navijanje na tribinama - sve rečeno, moramo to popraviti, moramo postaviti ispred famoznog udruženja pravog vođu navijanja
11. Uspjeli smo od starta popljuvati našeg Željovca ADžema prije nego je sjeo na klupu. Što @cikazubo napisa totalno je drugačiji u vooj polusezoni. Jesmo li mi imalo krivi? Mislim da jesmo
12. Infrastruktura je prioritet prioriteta - Miske je nabrojao na presu tri uslova bez koji ne može biti nikako ovog glavnog a to je teren. Mi ta tri uslova tek ispunjavamo polako. Kad završimo sve onda možemo kenjati. U suprotnom nas opet očekuje sdbina Čelika, Borca i sl, pa i pitara koji su se prodali a ja to ne želim
Kad shvatimo sve ovo onda dođite na tekmu. Do tada gledajte kod kuće tekme i ne kenjajte po fejsu i drugim mrežama. Moramo od sebe krenuti je mi smo Željini Željo je naš.