Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 22, 2018 9:59 am

Sinan ne moze pogoditi koji je dan sutra a kamoli ko ide.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Hare79
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:05 am

Tipičan novinarski tekst koji se bazira na nagađanju a ne na provjerenim informacijama. Pišu samo da bi pisali nešto. Svako od nas je mogao isto napisati. A vjerujem da mnogi od nas imaju više informacija od tog portala.

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:07 am

Napokon dočekasmo da i mi dobijemo podlogu kakva dolikuje najvećem klubu u Bosni i Hercegovini. Baš bi bilo bruka da se opet ponovi nešto slično kao onda protiv Belgije... Samo ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji se nazivaju navijačem Želje, a ovamo razočarani pljuju po upravi zbog unaprijeđenja našeg doma. Ne znam, ali hajde, šta ću im. Ja to nikad ne bih mogao. Svi treba da smo oduševljeni i ponosni, a ne da pravimo neke podjele.
Trebamo svi da pružamo podršku upravi. I naravno da se borimo protiv dušmana koji samo izlaze iz rupa.

Sad razmišljam... Nemamo puno vremena. Brzo će doći Europa. Moramo brzo reagovati i znati šta hoćemo. Ako se planira dovesti novi trener, to treba biti gotovo najkasnije do ponedjeljka. Kako ćeš u malom roku koji ti ostane znati šta taj novi trener hoće, šta mu treba, kojeg igrača hoće... Mora se brzo reagovati i sa pojačanjima... Ne bih vala bio u koži nikome u klubu trenutno. Hajde vidjet ćemo. Znaju šta rade.

Imal tog streama radova?
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Amidza
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:24 am

Amar927 je napisao/la:
uto maj 22, 2018 9:44 am
Na sinanovom portalu tekst vezan o tome ko nas napusta.Pise da nas napustaju Kajkut i Crnov da ugovori se nece produzivati,Zakaric navodno blizu Olimpije a i da nas Graovac napusta.Modic i Projic navodno dogovorili raskid saradnje i Adzem nas nece voditi iducu sezonu.Blagojevic voljan ostati uz poboljsan ugovor i pregovara se sa Vojom o njegovom ostanku.
A Sinana budale, majko draga.
Graovac je odigrao odličnu sezonu. Iako igra na poziciji stopera postigao je i neke ključne golove za Željezničar, a navijači su bili posebno oduševljeni njegovim zalaganjem. Njemu je istekla jednogodišnja posudba iz kiparskog Apolona. Iako je na početku ove sezone bilo govora da bi se Graovac duže mogao zadržati na Grbavici, teško je vjerovati da će nakon odličnih partija ove sezone potencijalni reprezentativac BiH i dalje igrati na premijerligaškim terenima.
:lol: :lol: :lol:
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

igla
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:41 am

Cuj Modic raskid saradnje, pa potpisao je na 3.5 godine.

teatrale36
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:49 am

azbaha je napisao/la:
uto maj 22, 2018 9:45 am
AsharaK je napisao/la:
pon maj 21, 2018 1:57 pm
Raptor44 je napisao/la:
pon maj 21, 2018 1:55 pm
Dva ogromna projekta ove godine, sjajno
Tri brate, brojači su jako skupi i veoma bitni.
Mene zanima kako ce izgledati ti brojaci, ja nesto kontam da su na ovaj fazon jedini koji bi upalili kod nas.

slika
Nisu bas ovakvi ali slični budu na stadionima ,rešetkasta vrata koja ti otvaras sa kartom koju prislonis na senzor.

azbaha
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:50 am

teatrale36 je napisao/la:
azbaha je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
pon maj 21, 2018 1:57 pm

Tri brate, brojači su jako skupi i veoma bitni.
Mene zanima kako ce izgledati ti brojaci, ja nesto kontam da su na ovaj fazon jedini koji bi upalili kod nas.

slika
Nisu bas ovakvi ali slični budu na stadionima ,rešetkasta vrata koja ti otvaras sa kartom koju prislonis na senzor.
Ma da, ono bitno je da su vrata i da se ovako vertikalno rotiraju oko svoje ose, inace bi to nasa stoka sve raz*bala

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:51 am

u Zenici imaju ovaj sistem.

slika

slika
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

azbaha
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:55 am

Edis Mulalic 1921 je napisao/la:
uto maj 22, 2018 12:27 am
Ma kakav Besirevic ljudi moji, pa mi ne mozemo istok zavrsit, a kamoli za nekog igraca da platimo obestecenje koji je reprezentativac i ima vrhunskog menagera koji mu sad moze zavrsiti transfer u Belgiji, Turskoj ili Norveskoj. Nerealna je ta prica, imamo mi materijala i sa Blagojevicem, Graovcem, Vecom i ovim nasim draguljima, ali nas jebe nesto sasvim drugo...
Mislio je na malog Besirevica naseg lijevog beka, a i dalje ne kontam sto nikad nije dobio priliku u seniorskom timu, pa sasvim je solidan bio.

teatrale36
Kontakt:

uto maj 22, 2018 10:56 am

azbaha je napisao/la:
uto maj 22, 2018 10:50 am
teatrale36 je napisao/la:
azbaha je napisao/la:

slika
Ma da, ono bitno je da su vrata i da se ovako vertikalno rotiraju oko svoje ose, inace bi to nasa stoka sve raz*bala
Ja ova neka sto sam vidjao čisto sumnjam da mogu razvaljivati, nekako mi bas izgledaju teska ,masivna i tako mada sto kazes kakvih sve ljudi imaa i sta su spremni uraditi.

azbaha
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:00 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
uto maj 22, 2018 10:51 am
u Zenici imaju ovaj sistem.

slika

slika
Ovo izgleda bas dobro, ovo je bas napredak u pravom smijeru.

kvalitet
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:04 am

Samo mi je interesantna jedna stvar. Svi mediji govore da se spremaju velike promjene na Grbavici, a Papac nekoliko puta reče kako, dok je on u klubu, neće biti velikog broja dolazaka i odlazaka u jednom prijelaznom roku...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:07 am

Na neke stvari Papac ne može utjecati.
Npr ako Veca ode, a Fejzić je u penziji, trebaju ti onda 2 golmana. Dolasci su kod nas uvjetovani odlascima. Mislim da će njegova strategija biti da produžuje ugovore, ali ako neko neće - šta možeš...

nookey
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:19 am

Meni je ono zaparalo uho da moramo biti 20% jači da bi osvojili titulu. Miske ništa slučajno ne govori, postoji li opcija da je to rekao jer ćemo upravo to uraditi, 'izuti' se za ostanak najboljih igrača i pojačati baš pojačanjima?

igla
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:21 am

Mislim da je time najviše htio naglasiti na koji način Zrinjski uzima titule.
A iz tog slijedi da i on misli da se treba pojačati ako želimo konkurentnost.

kremenko

uto maj 22, 2018 11:23 am

Misimovic je rekao da ako budzet to dozvoli da će ekipa biti kandidat za titulu ako bude 20% jača od ostalih, ako ne bude toliko jača onda neće biti kandidat.
Ali više vjerujem da je to bio neki šuk ostalima
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

mirzza
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:30 am

Jel ima nekih slika? Kada bi kamera mogla biti postavljena?
Grehota bi bilo ne pratiti ovu rekonstrukciju terena live.
Za ovih 20%, mi smo i sada imali jacu ekipu od Zrinjskog da smo nastavili u ritmu sa kraja polusezone i sa sirenjem rostera sto je Blaz radio.
Pa kod nas dobijemo sirokog sa Vojom, Bogijem, Hajdarom i Zecom pa za 3 dana ih dobijes sa Kajkutom, Sabanom, Kemom i Zerom bez problema.
Takav kadar niko u drzavi nije imao, ali do trenera je sto ih nije koristio na nacin na koji se moralo koristiti.
Nama treba lijevi bek, ostanak Graovca, ostanak Voje i ostalo prinove, te u slucaju Vedranove prodaje dolazak pojacanja na golmanskoj poziciji koje zna izaci na loptu i koji je solidan na liniji.
Imamo mlade igrace kojima moramo dati sansu, Velic, Besirevic, oba Sehica, Dacic. Zericu konacno dati sansu na desetki dok se Sinan ne oporavi, to nam moze igrati i Dacic a moze krpiti Vranjes u nekim tekmama ako bas zagusti.
Napad Zajmovic Zeric Zec i ispred Vojo je sposoban za presing i to dobar presing, a iza osiguraci u vidu Sabana, Hareta, Jovana i Modica. Imas Sehica kao alternativu, Mujagu koji je za ovakvog Kajkuta igrac i koji je razlicit tip spica od Voje.
Nazad nam treba bekcina na lijevoj strani, a takvog u nasoj ligi nema.

Ch.Willa1986
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:41 am

Meni je najviše ostao u glavi podatak da je prihod od ulaznica prepolovljen. Mislim nije ni trebala neka matematika za to, moglo se "na oko" vidjeti da nas fali pola. To mi najviše smeta kod nas. Ako možemo pričati o tome kako smo ne osvajanjem titule izgubili određenu cifru, onda možemo pričati i kako smo mi sami direktno smanjili prihode klubu svojim nedolaskom odnosno pravljenjem pokušaja od nekakvih bakljada. Ako je stručni štab kriv za to što smo ostali kratki za cifru onda i mi moramo prihvatiti da smo krivi što nismo dali veću podršku. Možda smo mi jedan veći dio tih 20% o kojem se priča, možda bi i rezultati bili bolji da nas je u prosjeku bilo 7-8 hiljada. Mi ove sezone nismo nijednom napunili stadion, ali pazi nijednom. To je ljudi jedini pravi i direktan način da pomognemo projektu koji ima za cilj da Želju podigne na jedan veći nivo. Srce mi je bilo ko kuća kad vidiš izvještaj kluba tipa prihodi od prodanih ulaznica 85000KM. To su cifre to su iznosi, tako se gura klub, tako se ostavlja više prostora i za pojačanja i za bolji stručni štab. Nikako da počnemo dolazak na utakmicu gledati na taj način.
Ove sezone smo mi kao navijači bili ubjedljivo najslabija karika Želje. Stalno neka opravdanja, te slab protivnik, te nije lijepa igra, te skupa karta, te ovo te ono, a Željo uglavnom svake dvije sedmice igrao kući, i ti u dvije sedmice nisi u stanju 5-10KM izdvojiti odnosno 2 sata vremena od 336 sati u te dvije sedmice. Šta mi onda tražimo i šta da očekujemo? Ne znam na koji način malo svijest okrenuti u tom smjeru, da zaista možemo reći da smo nekome podrška. Za mene je svaka utakmica na Grbavici jednaka akciji izgradnje tribine, hoću i moram da učestvujem u svakoj, to nam je obaveza!

mirzza
Kontakt:

uto maj 22, 2018 11:54 am

Ch.Willa1986 je napisao/la:
uto maj 22, 2018 11:41 am
Meni je najviše ostao u glavi podatak da je prihod od ulaznica prepolovljen. Mislim nije ni trebala neka matematika za to, moglo se "na oko" vidjeti da nas fali pola. To mi najviše smeta kod nas. Ako možemo pričati o tome kako smo ne osvajanjem titule izgubili određenu cifru, onda možemo pričati i kako smo mi sami direktno smanjili prihode klubu svojim nedolaskom odnosno pravljenjem pokušaja od nekakvih bakljada. Ako je stručni štab kriv za to što smo ostali kratki za cifru onda i mi moramo prihvatiti da smo krivi što nismo dali veću podršku. Možda smo mi jedan veći dio tih 20% o kojem se priča, možda bi i rezultati bili bolji da nas je u prosjeku bilo 7-8 hiljada. Mi ove sezone nismo nijednom napunili stadion, ali pazi nijednom. To je ljudi jedini pravi i direktan način da pomognemo projektu koji ima za cilj da Želju podigne na jedan veći nivo. Srce mi je bilo ko kuća kad vidiš izvještaj kluba tipa prihodi od prodanih ulaznica 85000KM. To su cifre to su iznosi, tako se gura klub, tako se ostavlja više prostora i za pojačanja i za bolji stručni štab. Nikako da počnemo dolazak na utakmicu gledati na taj način.
Ove sezone smo mi kao navijači bili ubjedljivo najslabija karika Želje. Stalno neka opravdanja, te slab protivnik, te nije lijepa igra, te skupa karta, te ovo te ono, a Željo uglavnom svake dvije sedmice igrao kući, i ti u dvije sedmice nisi u stanju 5-10KM izdvojiti odnosno 2 sata vremena od 336 sati u te dvije sedmice. Šta mi onda tražimo i šta da očekujemo? Ne znam na koji način malo svijest okrenuti u tom smjeru, da zaista možemo reći da smo nekome podrška. Za mene je svaka utakmica na Grbavici jednaka akciji izgradnje tribine, hoću i moram da učestvujem u svakoj, to nam je obaveza!
Nije u redu da se prozivaju navijaci. Ti ces doci, doci cu i ja, ali to sto kazes tih 7-8.000 je razlika od 5000 u odnosu na ovo koliko nas dolazi a i takvi smo pojam u drzavi, dakle najbolji navijaci i najposjeceniji stadion. Navijaci su prvaci drzave svake godine po brojnosti i po popunjenosti stadiona, prvaci drzave u broju donacija i podrsci klubu za infrastrukturne i druge projekte.
Nisu tu krivi navijaci kojih dolazi u prosjeku 3.000 orilo gorilo (ako ne racunamo one odgode derbi i siroki gdje nas je zbog radnog dana bilo manje) nego je kriv marketing koji nije u stanju privuci ostalih 6-7.000 koje smo imali nakon otvaranja istoka.
Vec spomenuti istok i situacija sa kisom gdje ljudi koji su dali milju, nemaju mogucnost ulaska na sjever, ne daju im kisobrane i revoltirani idu kuci (bio sam svjedok na skoro svakoj kisnoj utakmici da se vracaju iz revolta), ljudi sa djecom isto tako (sada su uvedene djecije karte) i kada na to dodas da nemas igre nikakve, da je svaka na proljece bila patnja, da nemas pripremu i pozive ili bilo sta da privuce publiku dobijes takvu posjetu. Finale kupa i derbi je posljedica razocarenja protiv Zrinjskog kojeg je pratilo oko 5.000 gledalaca i posljedice da 50 dana nisi imao pobjedu u ligi.

MrRiccoli
Kontakt:

uto maj 22, 2018 12:03 pm

I toliko cekali radove na terenu, a ni slika ni ničega.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 20 gostiju.

Prijava