Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 11, 2018 6:50 pm

A vjerovatno će ga prebaciti za dan prije/poslije.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

igla
Kontakt:

pet maj 11, 2018 6:56 pm

Znači ovo je izvještaj bez Bogijevog kurca :D

Šala, vrh ste ekipa, niste ni svjesni koliko činite mnogo.

Grbavica
Kontakt:

koliko ce raje biti moze se komotno odigrati
Ko nas je kleo, nije dangubio.

1921.ba
Kontakt:

pet maj 11, 2018 6:59 pm

igla je napisao/la:
Znači ovo je izvještaj bez Bogijevog kurca :D

Šala, vrh ste ekipa, niste ni svjesni koliko činite mnogo.
:karanje: :karanje: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Pompey
Kontakt:

MrkiMedo je napisao/la:
pet maj 11, 2018 6:49 pm
Erdoganov miting je na dan kad i derbi. Kakve su sanse da ce derbi biti odigran znajuci koliko je policija sposobna ?
Obzirom na Erdoganov miting, mozemo ocekivati ako ne naneposjeceniji, onda jedan od naneposjecenijih derbija :ganja:
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Plava Porodica
Kontakt:

pet maj 11, 2018 7:00 pm

Ja dolazim da se poselamim sa travom
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

pet maj 11, 2018 7:29 pm

Pompey je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
pet maj 11, 2018 6:49 pm
Erdoganov miting je na dan kad i derbi. Kakve su sanse da ce derbi biti odigran znajuci koliko je policija sposobna ?
Obzirom na Erdoganov miting, mozemo ocekivati ako ne naneposjeceniji, onda jedan od naneposjecenijih derbija :ganja:
Iz Zetre na derbi. Ponijecemo i pola tursku pola sda zastavu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

KLIS
Kontakt:

pet maj 11, 2018 7:45 pm

Ima nas što ćemo na protest protiv mitinga pa na derbi. :ganja:
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

nookey
Kontakt:

pet maj 11, 2018 7:48 pm

Ja bih sad dao kup za bogijevu kitu

Grbavica
Kontakt:

pet maj 11, 2018 7:55 pm

nookey je napisao/la:
pet maj 11, 2018 7:48 pm
Ja bih sad dao kup za bogijevu kitu

kako ovo sad protumaciti :kafa:

AmH79
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:12 pm

A ima nas i sto cemo letjeti dva sata i nekih 1.800 km da pogledamo derbi. Zeljo igra. Na Grbavici! Stadionu feniksu. Koji se je uzdigao iz pepela. I jos se uzdize. Hvala vrijednim i pametnim ljudima.

Zeljo igra na Grbavici: Nekome ko se je vec zenio i ko je svjedocio porodu 2-3 djece, puno veca motivacija i radost tesko da se moze desiti.

Ova sezona? Zadnje dvije, tri?
Mozemo biti i nezadovoljni. Ali moramo biti i zadovoljni. Prvo, mi nemamo pretplatu na titule. Drugo, nas Zeljo postoji, radi i igra u zemlji u kojoj je nelogicnost kultivirana do savrsenstva. U kojoj je biti pogan, drzak i neposten maltene preduslov da budes uspjesan. U kojoj politicari iz sva tri coska manipulisu pretezno siromasnim masama pod krinkom rada za „nasu stvar“ a u biti rade zajedno za svoj dzep. Eh, sada, da je nekom, recimo, Muhamedu na nekoj funkciji „nasa stvar“ bitnija od 100, 500, 1.000 maraka, Beus i ostali bi se ponasali drugacije i Zrinjski bi imao manje titula.

Da ne bude zabune, niti sam romanticar niti bjezim od samokriticnosti. Zeljo je mogao (morao) uzeti titulu i prosle i ove godine. Nismo zbog vlastitih gresaka. Bez ovih drustvenih anomalija, mi bi uzeli obje titule i pored ovih gresaka. SBB, KBB...

Da skratim:
Admir Adzem nije iskoristio priliku. Drag mi je i znam da iskreno voli Zelju. Trebamo ostati korektni prema njemu i dati mu zadatak da nam vrati omladinske titule. Ne raspolazem informacijama i ne znam koliko je realno da Amar ponovo sjedne na klupu a volio bih da se to ostvari.
Ako se i ne ostvari, znam da ce ljudi u upravi uciniti sve sto je u njihovoj moci da donesu najbolju odluku za Zelju.
I tu lezi najveca prednost ove garniture: Istinski, Ali bas istinski, od srca, punim svojim kapacitetom rade za nasu stvar. Za Zelju. A ne za 100, 500, 1.000 maraka. Grijese! Ali uvijek u najboljoj namjeri. A takve se greske oprastaju.

Nemojmo se dijeliti! Meshtar je to odlicno napisao i ja ne znam bolje. Zasto da nas nesuglasice, frustracije, sitni sicar (Boze sacuvaj) razdvajaju u tabore? Zeljo je jedan. Nas. A mi smo svi...

Izvinite za duzi post i svaku suvisnu rijec.

Roberto Baggio
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:23 pm

Nemamo previše, ali imamo sasvim dovoljno vremena da se bez srkleta donesu neke značajne odluke za narednu sezonu. Prvo za Evropu, ako želimo, a želimo sigurno nešto i tu probati, a onda pogotovo za sljedeće prvenstvo. Šokantni kraj prošle sezone je bio uzrok lutanja prošle godine u ovo doba, ostavljanje Petrovića i podrška, solidno odigrana Evropa, pa otkaz pred sami početak prvenstva i postavljanje Adžema. Iako i ovaj put postoji opravdano razočarenje zbog prelako izgubljene titule, osvojeni kup bi nam ipak trebao dati dovoljno mira da se ne srlja sa odlukama i da se sve dobro izvaga.

Iako je pouzdani chwilla :D već par puta ponovio da Adžem ne ostaje, pa još neki ostali to potvrdili, meni se ipak čini u ovih par izjava i intervjua poslije osvajanja kupa da bi on rado i ostao. Ako se njemu ne ostaje, onda ok, jasna je situacija, usmjeriti snage na pronalazak novog trenera, koji bi, onoliko koliko je to moguće kod nas, trebao garantovati jedan ozbiljniji nivo u odnosu na prethodnike. Nemam sad trenutno živaca da palamudim šire o Amaru, kao jedinom dokazanom rješenju, ili o Sabliću, Meši, Kodri i ko se već u zadnje vrijeme spominjao među rajom. S druge strane, ako bi Adžem ipak želio ostati, onda je odluka oko trenera još teža i treba ozbiljno razmisliti o za i protiv, u odnosu na ostale moguće i zainteresovane kandidate.

I dalje stojim iza toga što sam napisao prije utakmice sa Radnikom, da je Adžem glavni krivac što nismo uzeli titulu, jer smatram da je bilo sasvim dovoljno materijala da se napravi šampionska ekipa i da je imao dovoljno prilika da ispravi greške koje je pravio. Ipak, ubjedljivo osvojeni kup nipošto se ne bi trebao omalovažavati, ni kao uspjeh kluba, naravno, ali ni kao Adžemov uspjeh. Kao što je kriv ovamo za titulu, ovdje mu se treba priznati da je kup odrađen odlično, a put nije bio nimalo lak. Adžem nas jeste već jednom vodio, ali tada samo Evropu i jednu polusezonu, pa je onda poslije preuzeo Odović. Ovo je sada drugi put, ali prvi put da je od početka do kraja sezone tu, i uspio ju je završiti sa jednim trofejem. Ozbiljan problem za njegov ostanak jeste to što je očito izgubio podršku navijača, što govori i ova naša anketa iz dva pokušaja, ali podršku Adžem nažalost nije nikad ni imao do kraja, kako treba i kako zaslužuje. Njegov ostanak bi i u tom smislu bio riskantan potez, zato što bi vjerovatno, bar kako sada stvari stoje, raja počela da traži njegov odlazak odmah sa prvim kiksom.

A zašto? Prije svega zbog tog famoznog, nezdravog, naopako postavljenog pritiska, koji smo sami sebi izmislili i nametnuli. U redu, naravno, ne treba biti neambiciozan, treba postavljati sebi uvijek neke nove ciljeve i težiti stalno prema naprijed. Ali mi nažalost sebi prečesto postavljamo nove ciljeve zato da bismo pokazali da smo nezadovoljni onim što već imamo. Eto uradili smo to, ali džaba kad ne možemo ovo. Bukvalno kao na kraju ove sezone. Eto, uzeli smo kup, ali **** kup, kad nismo prvenstvo. Ja se dobro sjećam da je po istoj toj logici bilo i: eto uzeli smo prvenstvo, ali **** to, trebali smo duplu krunu; a također i, eto uzeli smo i duplu krunu, ali **** i to, gdje je iskorak u Evropi... Mi smo već bili u sličnoj situaciji u kojoj je sad Zrinjski sa ovom dominacijom par godina - ali smo mi otprilike već u ovoj fazi bili nezadovoljni. To nije dobro i to bi se nekako trebalo mijenjati. Jasno je da se ne može porediti u tom smislu Željo prije i poslije rata, ipak je naš status u Bosni bitno drugačiji od statusa u Jugoslaviji. Ali nismo, vala, ni u Bosni na tom nivou da proglašavamo neuspješnom sezonom onu u kojoj smo uzeli "samo" kup.

Ali kontam i nadam se, možda ipak ovi donedavno potpuno nevjerovatni radovi na infrastrukturi raju ipak počnu malo-pomalo smirivati. Nije istočna tribina sama to uspjela promijeniti. Ali sad začas će i teren, pa krov na istoku, pa akobogda da i to dočekamo, jug i zapad... Možda u neko doba u tom procesu dođe bar do nekih korekcija u našem mentalitetu, da se malo proširi krug "bolesnika" koji vole neuslovno, neka kritična masa koja će garantovati kakvu-takvu stabilnost. Ja srkleta više ne mogu, dosta mi ga je u životu što imam. I dobro eto, živimo na dnu, u kanalizaciji Evrope. Od danas do sutra preživljavamo, u grču i strepnji. Nepravda nas napada i truje sa svih strana. Ali od Želje ipak želim nešto drugo. Ne još jednu od bezbroj slika ovog bolesnog društva, nego jedan od rijetkih razloga zašto i dalje ima smisla živjeti ovdje.

:zeljeznicar1:
FK Željezničar 1921

storm_raider
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:30 pm

Bravo za postove ljudi. Svi normalni se slazu sa vama. :palacgore: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Eric Cantona
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:41 pm

KUPI NAS ERDOGANE!
Evo me ko Zuban na org-u :D

ChWilla
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:45 pm

sultan ne kupuje sultan uzima :kafa:
gradi željo boli te *****

Eric Cantona
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:49 pm

ChWilla je napisao/la:
pet maj 11, 2018 8:45 pm
sultan ne kupuje sultan uzima :kafa:
može imat naše tijelo, ali dušu ne :shisha:

Hurmasica
Kontakt:

pet maj 11, 2018 8:52 pm

Rezultati nakon 8. kola LZP i 2. utakmice finala Kupa BiH:

http://forum.sport1.ba/viewtopic.php?f= ... 19#p320119

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hurmasica
Kontakt:

pet maj 11, 2018 9:05 pm

Amar gost na Al Jazeeri, emisija Tribina.

sajo10
Kontakt:

pet maj 11, 2018 9:05 pm

Amar Osim na Al Jaziri :karanje: :zeljeznicar1:

Evo ga prica ko da je aktuelni trener :P hahaha

Grbavica
Kontakt:

pet maj 11, 2018 9:07 pm

ko mi obrisa post

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava