SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑čet maj 10, 2018 10:10 am
Sta je ovo odjednom svi su da Adzem ostane a do jucer tamo negdje do 6 sati 90% je bilo ADZEME ODLAZI
Bio sam za smjenu tamo negdje izmedju Sirokog i derbija. Nisu ga smijenili i napravili su istu gresku kao sa Petrovicem prosle godine kojeg je trebalo otjerati nakon Slobode.
Da je uprava na vrijeme otjerala Petrovica mozda bi uzeli titulu, a mozda i ne. Isto ko i ove sezone...nisu uradili nista po drugi put i krajnji rezultat je opet isti. Naravno pricam o prvenstvu, za kup svaka cast.
Sada mi je svejedno...neka ostane ako nema neko bolji. Ima li boljih trenera? Ima 100%. Hocemo li naredne sezone osvojiti titulu u slucaju da dovedemo boljeg trenera? Mozda, ko to zna. Da li je kontinuitet ispravna stvar u fudbalu? Vecinom jeste, pogotovo u manjim zemljama i klubovima. Imamo li mi para za bacanje? Nemamo, nismo zaokruzili cifu za teren jos uvijek, istok je bez krova, poslovni na istoku nisu zavrseni, cekaju nas radovi na sjeveru itd. itd.
Koliko dobijamo ili gubimo para sa nekim pogresnim i ispravnim potezima uprave? Evo neki spominju milione, neki stotine hiljada. Sbbkbb da su nesto drugacije uradili i da su neke utakmice zavrsile u nasu korist. Problem je sto skoro svi u klubu ponavljaju iste greske iz godine u godinu. Uprava, igraci i treneri. Hajde sada je kao malo "lakse", postavili su zvucno ime na pozicuju SD-a. Hoce li to oprati gubitak zadnje dvije titule? Nece sigurno kod vecine navijaca.
Uprava snosi veliki dio krivice za izgubljene titule u zadnje dvije godine. Nisam za promjenu upravnih struktura, ali smijesno mi je kada neko upire prstom samo u igrace i trenere. Nije samo do igraca i trenera, ima i do uprave. Nisu otjerali Petrovica kada je trebalo, istu gresku su napravili sa Adzemom.
Adzem ili neko drugi? Neka ostane sto se mene tice, ali igra je bila uzasna. Ruku na srce malo bolja nego prosle sezone, a prosle sezone je bila katastrofalna.
Istog tog Petrovica su otjerali zato sto "ekipa nije igrala onako kako se od nje ocekivalo". Kakva su bila ocekivanja sto se tice ove ekipe? Trener i ekipa osvojili 10 od 24 moguca boda u LP. Da je pocetak prvenstva da li bi Adzem fasovao otkaz? Jok, dobio bi garant podrsku...al u q....